Het coronavirus (COVID-19) kan invloed hebben op je reisplannen. Waar je ook heengaat, hier vind je het laatste advies.

Nieuws 10 geheime tips voor het vinden van goedkope vliegtickets

Alle artikelen

10 geheime tips voor het vinden van goedkope vliegtickets

Vliegtickets vergelijken en zo de goedkoopste deal scoren deed je natuurlijk al bij ons, maar er zijn nog meer manieren om goedkope vliegtickets en de beste low cost-vluchten te vinden. Dit zijn de 10 beste trucs en geheime tips, persoonlijk getest door budgereizigers.

1. Bespaar door op het juiste moment te boeken

Om een goede deal te vinden, boekte je enkele jaren geleden super last-minute omdat luchtvaartmaatschappijen graag de lege stoelen wilden verkopen. Nu zijn er zoveel budget airlines en zakenreizigers die bereid zijn om op het laatste moment veel te betalen, dat dat niet langer opgaat. Skyscanner heeft haar data van de afgelopen drie jaar gebruikt om uit te vinden wat de beste tijd is om vliegtickets te boeken. Bekijk hier de verrassende resultaten.

2. Schrijf je in voor nieuwsbrieven

Last minute-deals zijn misschien moeilijk te vinden, maar ze zijn er wel degelijk. Kijk eens op de website van een aantal (budget)-luchtvaartmaatschappijen en schrijf je in voor hun nieuwsbrief. Binnen mum van tijd raakt je inbox gevuld met vliegticketsales, nieuwe routes met speciale introductieprijzen en het belangrijkste: lage tarieven voor last-minute vluchten. Je kunt je via je profiel (log in rechtsboven op deze pagina) voor Skyscanners nieuwsbrieven voor de beste deals, reisinspiratie en artikelen.

Lees ook: 5 redenen om je aan te melden voor de gratis nieuwsbrief

3. Stel een Prijsalarm in

Een andere belangrijke aanbeveling is je in te schrijven voor Skyscanners Prijsalarm, zodat je altijd als eerste op de hoogte wordt gebracht van de meest actuele aanbiedingen. Het vinden van een goedkoop vliegticket wordt zo wel heel erg eenvoudig en op die manier kunt je echt de krenten uit de pap halen. Het Prijsalarm is afgestemd op jouw reiswensen zodat je altijd de goedkoopste vliegtickets vindt naar de bestemmingen die je zoekt. Je ontvangt nooit meer dan één e-mail per dag. Hoe het Prijsalarm werkt, lees je hier.

Klik op de bel boven de zoekresultaten om je aan te melden voor het prijsalarm.

4. Kies voor ‘Overal’

Als je in de stemming bent om nieuwe bestemmingen te ontdekken die je zelf niet had bedacht, kies dan bij het zoeken naar een vlucht voor de ‘overal’-zoekfunctie van Skyscanner. Hiermee kun je zien waar je het goedkoopste naar toe kunt reizen en ook wanneer het de goedkoopste tijd is om er naar toe te gaan. Vul alleen het vliegveld in vanaf waar je wilt vertrekken en in de bestemmingsveld ‘Overal’. Als je echt flexibel bent en niet gebonden aan bepaalde data, kun je ook nog ‘de hele maand’ of ‘de goedkoopste maand’ invullen. Meer informatie over de ‘Overal’-functie vind je hier.

5. Gebruik je creditcard regelmatig

Als je je creditcard regelmatig gebruikt, is het wellicht aan te raden om voor een luchtvaartmaatschappij te gaan die je beloont met Airmiles die je weer gebruikt om vliegtickets in de toekomst te kopen. Dit soort creditcard is een geweldige manier om de kosten op dure langeafstandsvluchten te verlagen. Meestal behoren deze creditcards bij een frequent flyer-programma en hoe meer je besteedt, hoe meer punten je krijgt. De beste manier om deze punten te sparen is door je creditcard voor dagelijkse aankopen te gebruiken (zonder een schuld op te bouwen natuurlijk): benzine tanken en boodschappen doen. Zorg er wel voor dat je je creditcard iedere maand aflost, zodat je geen rente betaalt.

6. Koop een enkele reis naar je bestemming (en een enkele terug)

Soms kan het kopen van een retourvlucht bij één luchtvaartmaatschappij duurder uitvallen dan het kopen van twee enkele reizen bij twee verschillende airlines. Je vliegt bijvoorbeeld van Eindhoven naar Marseille met Ryanair met een goedkope enkele reis en boekt een andere terug met easyJet vanuit Nice. Deze methode geeft je ook meer flexibiliteit, omdat je naar huis kunt gaan wanneer je wilt en je kunt ook nog kiezen om vanuit een ander (goedkoper) vliegveld terug te vliegen.

7. Probeer de 24 uurs-regel

Sommige luchtvaartmaatschappijen geven je een gratis refund als je binnen 24 uur je vlucht cancelt. Houd daarom het tarief van jouw vlucht goed in de gaten met Skyscanners Prijsalarm. Als de kosten voor de vlucht flink dalen, annuleer dan jouw geboekte vlucht en boek een nieuwe. Dit bespaart wat geld. Check wel goed of de maatschappij waar je boekt deze 24-uurs regel hanteert, anders ben je natuurlijk veel meer geld kwijt.

8. Zoek met flexibele data

Vliegticketprijzen kunnen per dag enorm verschillen en daarom raden wij je aan om te zoeken met flexibele data voor je heen- en terugreis. Kies, indien je niet persé op een specifieke datum terug hoeft, voor een zo ruim mogelijke reisperiode zodat je meer keuzemogelijkheden hebt. Zoek dus binnen een week, een maand of zelfs een jaar.

9. Boek een ‘open jaw’ ticket

Een open jaw vliegticket is een retourvlucht waar je vanaf of naar een andere luchthaven terugvliegt. Bijvoorbeeld van Eindhoven naar Dublin en van Dublin naar Amsterdam. Of van Amsterdam naar Bangkok en vanaf Bali terug naar Amsterdam. Dit soort vluchten kunnen een stuk voordeliger uitvallen dan een normale retour. En zeker als je graag wilt rondreizen op je bestemming zijn Open Jaw tickets handig. Gebruik bijvoorbeeld de vergelijkingskaart van Skyscanner om te zien welke vliegvelden bij jouw bestemming in de buurt liggen. Lees meer over Open Jaw vliegtickets.

10. Blijf op je hoede voor extra toeslagen

Wees en blijf voorzichtig omdat steeds meer luchtvaartmaatschappijen toeslagen berekenen voor van alles én voor alle wijzigingen. Denk aan bagage, het kiezen van een stoelnummer, etc. Deze extra opties kunnen de prijs flink opdrijven. Zorg bijvoorbeeld dat je handbagage nooit over de door de luchtvaartmaatschappij gestelde afmetingen en gewicht gaat. Meer informatie over de regels en afmetingen van handbagage vind je hier.

Meer handige tips over goedkope vliegtickets?

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.