Het coronavirus (COVID-19) kan invloed hebben op je reisplannen. Waar je ook heengaat, hier vind je het laatste advies.

Nieuws Vluchten In 7 stappen gratis een lange overstap regelen

Alle artikelen

In 7 stappen gratis een lange overstap regelen

Wanneer je een vlucht boekt, kijk je vaak naar directe vluchten om zo snel mogelijk bij je bestemming te komen. Maar waarom zou je niet één of twee extra steden bezoeken, als je de tijd hebt tenminste? Skyscanner vertelt in 7 stappen hoe je een lange overstap regelt. Geheel gratis!

Hoe regel je gratis een lange overstap?

  1. Selecteer een van- en naar bestemming
  2. Gebruik de Skyscanner zoekfunctie
  3. Zoek naar een populaire stop-over
  4. Vind de beste optie met een lange overstap
  5. Gebruik de ‘meerdere bestemmingen’-tool
  6. Bekijk welke airlines gratis stop-overs bieden
  7. Boek je accommodatie en pak je spullen

1. Selecteer een van- en naar bestemming

Je hebt je studie afgerond of bent gewoon van plan om een lange tijd te gaan reizen. De eerste stap is natuurijk het kiezen van een eindbestemming. Pas als je daarover uit bent, kun je na gaan denken over eventuele tussenstops.

2. Gebruik de Skyscanner zoekfunctie

Om de beste deal te vinden, waaronder goedkope, internationale vluchten, voer je je van- en naar bestemming in op Skyscanner.nl. Klik op ‘retourvlucht’ en deselecteer ‘alleen directe vluchten weergeven’. Heb je een specifieke vertrekdatum in gedachten, dan kun je die hier ook invoeren. Heb je nog geen idee, maar weet je wel in welke maand je weg wilt? Zoek dan op ‘de hele maand’.

3. Zoek naar een populaire stop-over

Dit is waar het leuk wordt. Kijk eens naar alle mogelijke vluchten die Skyscanner biedt en welke steden populair zijn voor een transfer. Zo worden veel vluchten van Amsterdam Schiphol naar Azië verbonden met steden als Dubai, Abu Dhabi of Doha in het Midden-Oosten. Of kun je je vlucht naar New York onderbreken door te stoppen in Reykjavik. Hoe leuk zou het zijn om daar een paar uur of dagen te verblijven?

4. Vind de beste optie met een lange overstap

Stel: je hebt gekozen om van Amsterdam naar New York te vliegen. Klik ‘directe vluchten’ in het tabblad links uit en kijk naar de lijst met mogelijkheden. Zo kom je erachter dat er op deze route stop-overs mogelijk zijn in onder meer Lissabon, Reykjavik, Oslo en Philadelpia. Klik je op het tabblad ‘goedkoopste’, dan krijg je vanzelf een lijst met opties die de langste overstap bieden en je dus de mogelijkheid geven een stad ook echt te bezoeken.

5. Gebruik de ‘meerdere bestemmingen’-tool

Ga terug naar de Skyscanner homepage en kies voor ‘meerdere bestemmingen’. Vul dan de eerste mogelijkheid in: Amsterdam – Reykjavik en Reykjavik – Amsterdam en vul in hoe lang je er wilt blijven. Wil je op dezelfde dag doorvliegen of misschien nog één of twee dagen extra blijven? Kijk naar de opties en doe vervolgens hetzelfde voor Oslo en Philadelphia. Dit kost misschien wat meer tijd, maar je zal achteraf blij zijn dat je het hebt gedaan (en je bankrekening ook!).

Met de ‘meerdere bestemmingen’-tool heb je de mogelijkheid veel meer geld te besparen dan wanneer je voor een directe vlucht kiest naar je eindbestemming. Vergelijk wel de ‘meerdere bestemmingen’-tool met een retourtrip naar je eindbestemming die toevallig een lange tussenstop aanbiedt.

6. Bekijk welke airlines gratis stop-overs bieden

Nu zijn er een aantal airlines die je gratis een overstap bieden. Dat betekent niet dat je gratis in een stad kan verblijven en je hotelkosten worden vergoed, maar dat je geen extra kosten betaalt voor de overstap zelf. Deze zes airlines bieden een gratis stop-over:

Finnair

Bieden een gratis stopover in Helsinki en korting op eten en drinken in cafés en activiteiten als het Noorderlicht zien.

Icelandair

Bieden reizigers die een transatlantische vlucht maken een stopover tot maximaal 7 dagen in Reykjavik. Daarnaast kun je via hun Stopover Buddy contact zoeken met een local die je gratis meeneemt op een tour door de stad!

KLM

Bieden een gratis stopover in Amsterdam. Net als Icelandair hebben ze een soort stopover buddy, maar dan in de vorm van een app: Layover with a Local. De app connect je met een local uit Amsterdam die jou de stad laat zien. Je krijgt met de app zelfs gratis vervoerskosten van en naar de luchthaven!

Japan Airlines

Bieden een aantal stopovers afhankelijk van je eindbestemming, maar een populaire optie is een stop in Tokio wanneer je vanuit Noord-Amerika vliegt.

Hawaiian Airlines

Bieden een gratis stopover in hoofdstad Honolulu, zo lang je maar wilt! Er zitten hier dus geen maximale dagen aan vast.

TAP Portugal

Heb je een internationale vlucht met TAP Portugal, dan mag je tot drie dagen gratis overstappen in Lissabon of Porto.

7. Boek je accommodatie en pak je spullen

Yes, je vlucht is geboekt! Nu nog een accommodatie regelen en eventueel een huurauto. Gelukkig hoef je daarvoor niet naar een andere site, want Skyscanner vergelijkt ook hotels en autoverhuurprijzen. Ga je voor die lange overstap? Boek dan in elk geval vast je accommodatie om er zeker van te zijn dat je niet op de luchthaven hoeft te overnachten…

radissonbluroyalhotel-room-editorial-use-only-radissonbluroyalhotel

Meer tips over overstappen?

Alles wat je moet weten voor vluchten met een lange overstap

Beste vliegvelden voor een lange overstap: zo wordt wachten leuk

Lange overstap? Deze airlines bieden een gratis hotel aan

10 dingen die je nooit op een vliegveld moet doen

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.