Kaart

Hawaiian Airlines

Hawaiian Airlines is de grootste luchtvaartmaatschappij van de Amerikaanse staat Hawaii en tevens de 7 na grootste maatschappij van het land. De airline, die werd opgericht in 1929 en daarmee een van de oudste maatschappijen ter wereld is, heeft haar hoofdkantoor gevestigd in Honolulu en gebruikt Honolulu International Airport als belangrijkste thuisbasis. Hawaiian Airlines voert vluchten uit naar ruim 28 bestemmingen in Hawaii, Nieuw-Zeeland, Australië, Azië en het vasteland van de Verenigde Staten, waaronder Los Angeles, New York City, Osaka, Sydney en Auckland. Hawaiian Airlines is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie maar heeft wel codeshare agreements met onder meer United Airlines, Turkish Airlines, Korean Air en JetBlue. Hawaiian Airlines heeft één dochtermaatschappij, genaamd ‘Ohana by Hawaiian’.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 september 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Hawaiian Airlines

Inchecken Hawaiian Airlines

Bij Hawaiian Airlines kun je zowel online, via je smartphone als op de luchthaven inchecken. Online of via je mobiele telefoon inchecken kan meestal vanaf 24 uur tot 60 minuten voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken. Nadat je online of via je mobiele telefoon hebt ingecheckt kun je instapkaart afdrukken of op je mobiele telefoon laden. Je bagage kun je vervolgens op de luchthaven afgeven bij een bagage afgiftepunt van Hawaiian Airlines. Wil je liever in op de luchthaven inchecken, dan kan dit bij een self service kiosk (niet op alle vliegvelden mogelijk) of incheckbalie van Hawaiian Airlines. Op het vliegveld inchecken kan vaak vanaf 24 uur (als je geen ruimbagage hoeft in te checken) of 4 uur tot 60, 45 of 30 minuten (afhankelijk van je bestemming) voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken. Raadpleeg de website van Hawaiian Airlines als je precies wilt weten vanaf hoe laat en tot wanneer je bij jouw vlucht kunt inchecken. Houd er ook rekening mee dat douane- en veiligheidscontroles extra tijd kunnen kosten, dus zorg er altijd voor dat je minimaal 2 tot 3 uur voor het geplande vertrek van je vliegtuig aanwezig bent op de luchthaven.

Bagage Hawaiian Airlines

Als je met Hawaiian Airlines gaat vliegen mag je 1 stuk handbagage meenemen dat niet groter is dan 55 x 35 x 22 cm en niet meer dan 11 kilo weegt. Daarnaast mag je één persoonlijk item meenemen dat klein genoeg is om onder de stoel voor je geplaatst te worden. Hoeveel ruimbagage je gratis mag inchecken hangt af van je vliegklasse en je luchthaven van bestemming. Vlieg je naar een internationale bestemming of in First Class, dan is het inchecken van maximaal 2 stuks ruimbagage altijd gratis. Voor bestemmingen in de Verenigde Staten dien je als je in de Economy of Business Class vliegt voor het eerste stuk ruimbagage $25 te betalen en voor het tweede stuk $35. Voor het derde en daarop opvolgende stuk ruimbagage dien je altijd te betalen ongeacht je vliegklasse en bestemming, de tarieven variëren daarbij van $50 tot $150. Wat voor alle vluchten in ieder geval altijd geldt is dat elk stuk ruimbagage maximaal 23 kilo mag wegen en een maximale omtrek (l + b + h) mag hebben van 157 cm. Voor stukken bagage die zwaarder of groter zijn dient bijbetaald te worden, en stukken bagage die zwaarder dan 32 kilo zijn of een omtrek hebben die groter is dan 203 cm worden niet geaccepteerd. Wil je precies weten hoeveel bagage je voor jouw reis mee mag nemen en wat de overbagagetarieven zijn, ga dan naar de website van Hawaiian Airlines.

Stoelen reserveren Hawaiian Airlines

Bij Hawaiian Airlines kun je tijdens het boeken van je ticket of op elk moment daarna kosteloos een standaard stoel reserveren. Vlieg je in de Economy Class en wil je liever een stoel met meer beenruimte of een stoel vooraan in het vliegtuig, dan kun je tijdens het aankoopproces van je ticket of gedurende het inchecken tegen betaling een voorkeursstoel reserveren.

Boekingskosten Hawaiian Airlines

Als je bij Hawaiian Airlines online een vliegticket gaat kopen hoef je geen boekingskosten te betalen. Afhankelijk van je tickettype kunnen er wel toeslagen gerekend worden voor ticketwijzigingen en –annuleringen. Daarnaast die je extra te betalen voor bepaalde optionele services, zoals het reserveren van een voorkeursstoel of het inchecken van extra bagage die buiten de voor jouw ticket geldende bagagevrijstelling valt.

Service aan boord

Op alle vluchten van Hawaiian Airlines zijn alle niet-alcoholische drankjes, snacks en maaltijden gratis. Alleen op zogenaamde ‘red eye’ vluchten (vluchten die na 20u vertrekken) worden geen maaltijden geserveerd. Op veel middellange en lange vluchten heb je bij Hawaiian de beschikking over een persoonlijk inflight entertainment systeem, waarop je films kunt bekijken, muziek kunt luisteren en spelletjes kunt spelen. Op veel toestellen van Hawaiian Airlines beschikken de stoelen bovendien over een stopcontact (voor Amerikaanse stekker), waarom je je laptop, tablet of smartphone kunt aansluiten. In de stoelzak voor je bevindt zich het boordmagazine van Hawaiian Airlines, dat boordevol interessante wetenswaardigheden en (reis)tips staat. Daarnaast bevindt zich op alle internationale vluchten in de stoelzak een catalogus met belastingvrije artikelen.

Punctualiteit Hawaiian Airlines

De punctualiteit van Hawaiian Airlines is zeer goed te noemen. Volgens het U.S. Department of Transportation was Hawaiian Airlines in de maand april van 2017 de meest punctuele luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Staten en scoorde het een punctualiteitspercentage van maar liefst 88,8%.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.