Kaart

Icelandair

Icelandair is de nationale luchtvaartmaatschappij van IJsland en heeft haar thuisbasis op Keflavík International Airport in Reykjavik. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1937 en vliegt naar ruim 39 bestemmingen in 16 landen in Europa en Noord-Amerika, waaronder Amsterdam, Brussel, Luik, New York City, Toronto en Vancouver. Icelandair ligt geografisch gezien halverwege tussen Europa en Noord-Amerika, trans-Atlantische vluchten met een tussenstop in Reykjavik vormen daarom hun belangrijkste business-strategie. Een voordeel van vliegen met Icelandair is dat je als je een trans-Atlantische  vlucht maakt gratis zonder extra toeslagen een tussenstop mag van maximaal 7 nachten (onbeperkt als je in de Economy Comfort of Saga klasse vliegt) mag maken in Reykjavik. Vlieg je dus naar Amerika of Canada dan kun je er een stedentrip naar Reykjavik of vakantie naar IJsland  aan vastknopen! Icelandair heeft een dochtermaatschappij genaamd Air Iceland Connect, welke voornamelijk binnenlandse vluchten uitvoert, alsmede vluchten naar Groenland, de Faroereilanden en de steden Aberdeen en Belfast.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 juni 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Icelandair

Icelandair check in

Wie met Icelandair naar Canada of binnen Europa gaat vliegen kan vanaf 36 uur tot 90 minuten voor vertrek online inchecken. Voor vluchten van en naar de Verenigde Staten geldt dat je vanaf 24 uur tot 90 minuten voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig kunt inchecken. Zodra je ingecheckt hebt kun je de instapkaart uitprinten of downloaden naar je mobiele telefoon en vervolgens naar de luchthaven gaan, waar je je bagage kunt afgeven bij een bagage afgiftepunt. Bij vluchten die vanaf de Verenigde Staten vertrekken dien je de instapkaart af te halen bij de incheckbalie. Uiteraard kun je bij Icelandair ook op de luchthaven inchecken, dit kan bij de incheckbalies of self service kiosks van Icelandair. Vergeet niet dat je als je naar Amerika of Canada gaat vliegen uiterlijk 72 uur voor vertrek online een ESTA of eTA-formulier in dient te vullen.

Icelandair bagage

Als je met Icelandair vliegt en een ticket in de Economy klasse hebt gekocht mag je handbagage maximaal 10 kilo wegen en een afmeting hebben van maximaal 55 x 40 x 20 cm (inclusief wielen, handvaten en zijvakken). Naast je handbagage mag je ook nog een 1 klein persoonlijk item bij je hebben, zoals een paraplu, laptop of handtasje. Ook mag je bij Icelandair altijd 1 stuk ruimbagage dat maximaal 23 kilo weegt en een maximale omtrek van 158 cm heeft (l x b x h) gratis inchecken. Vlieg je in de Economy Comfort klasse, dan mag je maximaal 2 stuks handbagage en 2 stuks ruimbagage van bovengenoemde afmetingen meenemen, en als je in de Business Class vliegt mag je zelfs 2 stuks handbagage en 2 stuks ruimbagage van 32 kilo inchecken.

Stoelreservering Icelandair

Tijdens het boeken van je vliegticket bij Icelandair kun je gratis een stoel reserveren. Doe je dit niet, dan wordt er tijdens het inchecken automatisch een stoel aan je toegewezen. De stoelen in de Economy Class hebben een beenruimte van 81 cm. In de Economy Comfort Class bedraagt de beenruimte 84 cm en in de Business Class is deze 101,6 cm.

Boekingskosten Icelandair

Icelandair brengt voor alle boekingen boekingskosten in rekening. De tarieven hangen af van vanaf waar je vertrekt en bedragen €15 als je vanaf Amsterdam, Genève of Frankfurt vertrekt en €10 als je vanaf Parijs of Brussel vliegt. Daarnaast dien je als je in de Economy Class vliegt voor ticketwijzigingen te betalen, de hoogte van de wijzigingskosten hangen af van de tariefvoorwaarden en beschikbaarheid.

Service aan boord

Op alle vluchten van Icelandair zijn frisdrank, thee en koffie gratis. Voor alcoholische dranken, maaltijden en snacks dient altijd betaald te worden als je in de Economy klasse vliegt, alleen de kindermaaltijdbox is in deze klasse gratis. Reis je in de Economy Comfort of Business Class, dan zijn maaltijden en snacks gratis. Als je van plan bent een maaltijd te gaan nuttigen op je vlucht dan dien je minimaal 48 uur van tevoren online een maaltijd te bestellen. Maaltijden reserveren is niet mogelijk voor vluchten die vanaf Anchorage, Denver, Edmonton, Seattle, Orlando, Vancouver en Portland vertrekken. Verder dien je bij Icelandair als je in de Economy Class vliegt te betalen voor een koptelefoon, en Wifi is alleen gratis als je in de Business Class vliegt. Dekens, kussens en entertainment aan boord zijn voor alle klassen inbegrepen in de ticketprijs. Icelandair biedt op alle vluchten een gratis entertainmentprogramma aan dat aangeboden wordt via een persoonlijk inflight entertainment systeem. Via dit systeem zijn tevens meerdere muziekkanalen te beluisteren. Daarnaast heb je afhankelijk van je klasse de beschikking over een gratis selectie aan kranten en tijdschriften en kun je het Saga Shop Collection magazine lezen dat zich in elke stoelzak bevindt.

Punctualiteit Icelandair

De punctualiteit van Icelandair is redelijk tot goed te noemen, volgens de laatste cijfers arriveert 74% van alle vluchten van Icelandair op tijd.

Icelandair

5,0/5
Gebaseerd op 899 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.