Kaart

Amsterdam - Adana

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Adana

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 166

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 2923 kilometer

5u 50min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Turkish Airlines

Adana

1 luchthaven

Gaat u van Amsterdam naar Adana vliegen? Lees dan hier met welke luchtvaartmaatschappijen u naar deze stad in het zuiden van Turkije kunt reizen, wat u op de luchthaven van vertrek en bestemming kunt verwachten, over welke reisdocumenten u dient te beschikken, hoe u vanaf het vliegveld van Adana naar het centrum van de stad kunt reizen en andere informatie die nuttig is als u vliegtickets Adana gaat boeken.

Luchtvaartmaatschappijen

Er zijn helaas geen rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Adana, wel zijn er talloze luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten naar deze bestemming aanbieden. Luchtvaartmaatschappijen die met 1 overstap van Amsterdam naar Adana vliegen zijn onder meer Pegasus Airlines, Atlas Global, Turkish Airlines en Onur Air. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen die van Amsterdam naar Adana vliegen dient u over te stappen in Istanbul.

Paspoort en visum

Houders van een Nederlands paspoort hebben een visum nodig om naar Adana te vliegen. Een visum voor Turkije kan worden aangevraagd via internet of na aankomst op Adana Şakirpaşa Airport, zoals het vliegveld van Adana officieel heet.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Als u van Amsterdam naar Adana gaat vliegen kunt u het beste minimaal 2 uur voordat het vliegtuig gepland staat te vertrekken aanwezig  zijn op Schiphol, dit in verband met de soms tijdrovende paspoort- en veiligheidscontroles, met name tijdens de vakantieperiodes. Eenmaal aangekomen op het vliegveld van Adana volgt u zodra u de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald de borden naar het treinstation, de bushaltes, de taxistandplaats of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u na aankomst op de luchthaven van Adana naar uw eindbestemming wenst te gaan reizen.

Reistijd en tijdsverschil

In Turkije is het 1 uur later dan in Nederland, een jetlag is dus niet te verwachten als u van Amsterdam naar Adana gaat vliegen. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Adana Airport kunnen tot wel 7 uur of meer in beslag nemen, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar uw vliegtuig een tussenstop maakt en hoe lang de overstap duurt.

Vervoer vanaf de luchthaven

Als u geen auto gaat huren op Adana Şakirpaşa Airport zijn er verschillende mogelijkheden om naar uw hotel in Adana of andere eindbestemming te reizen. Ten eerste zijn er diverse bussen die naar allerlei bestemmingen in en rondom Adana rijden, waaronder buslijn 135 (rijdt via Yüreğir naar Balcalı) en buslijn 159 (rijdt via Kuruköprü, metrostation Vilayet en het centraal station naar Kurttepe). Daarnaast is er op een kleine 2 kilometer loopafstand van het vliegveld ook een treinstation, vanwaar u naar allerlei bestemmingen in de regio reizen. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats.

Praktische informatie

Adana heeft een Mediterraan klimaat met zeer warme droge zomers (gemiddelde dagtemperatuur 33 C) en milde winters (gemiddelde dagtemperatuur 15 C). De meeste neerslag valt van december tot en met maart. Het prijsniveau in Adana ligt een stuk lager dan in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.