Kaart

Vliegtickets Oekraïne

Oekraïne is een prachtig land in Oost-Europa en grenst aan Rusland, Wit-Rusland, Polen, Slowakije, Hongarije, Roemenië en Moldavië. Het land kent een rijke geschiedenis en telt tal van bezienswaardigheden, waaronder prachtige steden en adembenemende natuurgebieden. Kies voor vliegtickets Oekraïne en laat u verrassen door de veelzijdigheid die dit land te bieden heeft!

Visum

Houders van een Nederlands paspoort hebben geen visum nodig om Oekraïne te bezoeken. Wel dient uw paspoort nog minimaal drie maanden geldig te zijn zodra u weer uit Oekraïne vertrekt.

Seizoen

In het noorden van Oekraïne is het in de zomers warm en in de winters koud. Het zuiden van het land heeft echter een subtropisch klimaat met warme zomers en milde winters.

Vervoer

Voor lange afstanden kunt u het beste de trein kiezen terwijl voor kortere reizen (minder dan drie uur) de bus het beste vervoermiddel is. In steden kunt u daarnaast gebruik maken van trams.

Openingstijden

Winkels: meestal dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00. Grote winkels en winkelcentra zijn vaak geopend tot 21:00.

Restaurants en cafés: meestal geopend van 8:00 tot 23:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van ca. 9:00 tot 16:30.

Fooien

In Oekraïne is het niet gebruikelijk om fooien te geven, alleen gidsen verwachten een fooi.

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers: 102 (politie), 103 (ambulance), 101 (brandweer).

Nederlandse ambassade: Kontraktova Ploshcha 7, 04070 Kiev. Tel.: +38 044 4908 200.

Bezienswaardigheden

Indien u een rondreis door Oekraïne gaat maken zou u kunnen beginnen in de hoofdstad Kiev, die vooral bekend staat om de vele bezienswaardigheden zoals de St Sofia kathedraal, de Gouden Poort en het holenklooster Petsjerska Lavra, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Ook de steden Lviv, Loehansk en Odessa zijn echte aanraders, mede omdat u vrijwel alle toeristische trekpleisters in deze steden gemakkelijk te voet kunt bereiken. Andere beroemde bezienswaardigheden van Oekraïne zijn onder meer de Potemkin Trappen, de Tyoschin Most, de Odessa Catacomben en de Geodetische boog van Struve. Oekraïne telt ook meer dan 40 nationale parken, waaronder het Falz-Fein

biosfeer reservaat Askania-Nova, het graniet-steppe land van Buh en het nationaal park Dnister kloof. Een wat gewaagdere toeristische trekpleister is Tsjernobyl, de stad die sinds het ongeluk met de kerncentrale een spookstad is geworden. Indien u ook nog één of meer dagen op het strand wilt liggen kunt u het beste naar Arkadia Beach in Odessa gaan, dat bekend staat om de bruisende bars, restaurants en clubs.  

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.