Autoverhuurbedrijven kunnen een extra toeslag rekenen voor bestuurders jonger dan 25 jaar, deze betaalt u normaalgesproken wanneer u de auto komt ophalen. Er kunnen op bepaalde locaties ook leeftijdsrestricties van toepassing zijn. Controleer altijd eerst de website van het autoverhuurbedrijf voordat u reserveert.

Auto huren in Kaapstad - Vergelijk autoverhuur eenvoudig met Skyscanner

sixt
avis
eury
thrf
hert
erac

Goedkoop auto huren in Kaapstad

Ga je op vakantie naar Zuid-Afrika en vlieg je naar Kaapstad? Dan wil je nadat je een paar dagen in Kaapstad hebt vertoefd vast ook nog wat van de omgeving gaan zien. In dat geval is niets zo handig als een auto huren in Kaapstad, want overal verspreid over de stad zijn autoverhuurbedrijven te vinden waar je auto’s kunt huren in diverse categorieën, variërend van goedkope huurauto’s tot grote gezinswagens met veel bagageruimte, terreinwagens met vierwielaandrijving en convertibles.

Autoverhuur in Kaapstad - locaties

Als je op zoek bent naar een auto te huur in Kaapstad hoef je nooit ver te zoeken, want vrijwel overal in de stad zijn autoverhuurmaatschappijen te vinden. De meeste autoverhuurbedrijven in Kaapstad zijn te vinden in het centrum, nabij metrostation Cape Town. Hier zitten onder meer Hertz, Sixt, Tempest Car Hire, Bidvest Car Rental, Avis en Drive South Africa. Daarnaast zit er een vestiging van Fun Car Hire in de wijk Vredehoek en kun je ook naar Rentacheapie Car Hire in de wijk Brooklyn gaan. Uiteraard is het ook mogelijk om een auto te huren op het vliegveld van Kaapstad, hier zitten loketten van onder meer Sixt, Hertz en Comet Car Rental. Het voordeel van een auto huren op de luchthaven is dat deze kantoren meestal ruimere openingstijden hebben, zodat je je huurauto ook ’s avonds of in het weekend kan ophalen of inleveren.

Met je huurauto in Kaapstad rijden

Wie nog nooit met een huurauto in Kaapstad heeft gereden moet waarschijnlijk even wennen aan links rijden, want dit is overal in Zuid-Afrika het geval. Dit betekent ook dat je huurauto het stuur aan de rechterkant heeft zitten, maar meestal wen je hier snel aan. Net zoals in elke andere grote stad kan je in het centrum van Kaapstad in files en opstoppingen terecht komen, en dan met name tijdens de spits. Wil je oponthoud zoveel mogelijk vermijden, dan kun je het beste op de grote hoofdwegen blijven rijden. Neem voor de zekerheid een navigator mee of huur die bij je autoverhuurbedrijf, dan zul je nooit verdwalen.

Huurauto parkeren

Voor parkeren in Kaapstad dien je vrijwel altijd te betalen. Als je in het centrum een plekje op straat weet te bemachtigen dien je te zoeken naar een parkeerwacht die je kenteken en aankomsttijd noteert. Je vertelt vervolgens hoe lang je wil parkeren en dient dan meteen af te rekenen, dit kan ook met je creditcard. Kom je later terug dan verwacht, dan dien je bij te betalen maar bij eerder terugkomen worden geen restituties gegeven. Meestal mag je op straat maximaal 1 of 2 uur parkeren. Let erop dat je bij een officiële parkeerwacht betaalt, want er zijn ook ‘car guards’ die tegen betaling op je auto passen, maar dit zijn dus geen parkeerwachten. Het is verstandig om altijd alle waardevolle spullen uit je auto te halen als je je huurauto gaat parkeren, anders loop je het risico dat je auto wordt opengebroken. Wil je langer dan 2 uur parkeren, dan kun je je huurauto het beste in een parkeergarage zetten. In het centrum van Kaapstad zijn diverse parkeergarages te vinden, waaronder de parkeergarages op Riebeeck Plein en Buitengracht Straat en de een stuk goedkopere maar ook verder weg gelegen parkeergarage Cape Quarter.

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 mei 2018 en is onderhevig aan verandering.

Bezienswaardigheden

Wat te doen in Kaapstad: 15 tips Wat doen in Kaapstad en de beste tips voor de Garden Route Kaapstad: Top Tien van een reisjournalist Kitesurfen in Zuid-Afrika: de wind achterna op de Westkaap

Dagtrips vanuit Kaapstad met je huurauto

Garden Route

Eén van de highlights van Zuid-Afrika die je absoluut niet mag missen als je een auto gaat huren in Kaapstad is de Garden Route (Tuinroute), die begint in Mossel Bay en eindigt in Storms River. Tijdens de 300 kilometer lange route rijd je door een oogverblindend heuvellandschap met wijngaarden, meren en rotspartijen, en onderweg kun je stoppen in stadjes als Knysna, Plettenberg Bay, Little Brak River en Nature’s Valley. Uiteraard kun je tijdens je autorondreis ook overal wijn proeven, onder meer bij Jakkalsvlei Vineyards in de Langeberg Mountains, Bramon Wine Estate in The Crags en Herold Wine in George.

Walvissen spotten

Tijdens het walvisseizoen, dat loopt van juni tot november, kun je op nog geen 2 uur rijden van Kaapstad walvissen spotten. Je rijdt daarvoor naar Hermanus, wat beschouwd wordt als de beste plek. In Hermanus wordt jaarlijks het Whale Festival georganiseerd en je kunt in het centrum van het stadje ook heerlijk eten bij talloze visrestaurants. Daarnaast zijn er een paar mooie stranden te vinden, en er zijn ook diverse wandelpaden die een prachtig uitzicht bieden op de kustlijn.

West Coast

De West Coast, die vanaf 1 uur rijden van Kaapstad begint, wordt gekenmerkt door uitgestrekte zandstranden, bloemenvelden, kleine vissersdorpjes en pittoreske historische stadjes. Behalve door vissersdorpjes als Paternoster slenteren en zonnebaden of wandelen op het strand van Saldanha Bay kun je er ook wandelen of mountainbiken in het West Coast National Park.

Cape Point

Voor de mooiste foto’s dien je naar Cape Point te gaan, een natuurgebied dat ca. 65 kilometer ten zuiden van het centrum van Kaapstad ligt. De golven die hier op de rotspartijen kletteren zijn adembenemend, en dat geldt ook voor de prachtige vergezichten die je hier overal hebt. Tussen de rotsformaties bevinden zich baaien waar kleine strandjes te vinden zijn. Cape Point is ook een geliefde plek voor vogelaars, dankzij de diverse zeevogels die hier hun nesten hebben. Mocht je na je dagtochtje naar Cape Point honger hebben gekregen, dan kun je op de terugweg stoppen in Kalk Bay of Simon’s Town om een drankje en hapje te verorberen. Op het strand van Simon’s Town (Boulders Beach) vind je bovendien grote pinguinkolonies, die het geen probleem vinden als je in hun nabijheid de zee induikt.

Safari in de Karoo

De dichtstbijzijnde plek bij Kaapstad waar je de ‘Big Five’ kunt spotten is het Aquila Private Game Reserve in het natuurgebied de Karoo. Hier kun je een georganiseerde safari boeken en oog in oog komen te staan met onder meer leeuwen, luipaarden en olifanten. Het reservaat ligt 176 kilometer (2 uur rijden via de N1, welke een tolweg is) ten noordoosten van Kaapstad.

Goedkope Auto Huren

Welkom bij de autoverhuur zoekpagina van Skyscanner. Wij doorzoeken duizenden bestemmingen en vergelijken huurauto aanbiedingen, zodat je jouw perfecte huurauto vindt tegen een voordelige prijs. Wij helpen je altijd om jouw reis zo goedkoop mogelijk te maken, of het nou gaat om een auto huren voor 18 jaar of km vrij een auto huren, zodat je met een goed gevoel de weg op gaat.

Busje Huren & Autoverhuur Vergelijken

Dankzij Skyscanner zul je de laagste prijzen voor autoverhuur en busjesverhuur vinden die op internet beschikbaar zijn. Zodra je een aanbieding voor autoverhuur hebt gevonden die perfect bij je past, verwijzen wij je direct door naar het betreffende autoverhuurbedrijf waar je rechtstreeks kunt reserveren. Wij berekenen nooit commissie, je profiteert altijd van de laagste prijs.

Auto Huren Buitenland

Op zoek naar een huurauto voor een verre reis, een city trip in Europa of wintersport? Een exclusieve auto huren? Of juist een busje of een 7 persoons auto huren? Voor een weekend of voor 1 dag? Waar je ook naartoe wilt, welke auto je ook wenst, wij hebben de juiste deals voor je! Wij tonen je alle aanbiedingen van gerenommeerde en betrouwbare autoverhuurbedrijven, zodat je de prijzen met elkaar kunt vergelijken.

*Dit is een geschatte prijs om u te helpen kiezen uit een groot aantal opties. De prijs van vandaag is gebaseerd op het gemiddelde van de laagste prijzen op Skyscanner gedurende elk van de afgelopen 15 dagen.