Autoverhuurbedrijven kunnen een extra toeslag rekenen voor bestuurders jonger dan 25 jaar, deze betaalt u normaalgesproken wanneer u de auto komt ophalen. Er kunnen op bepaalde locaties ook leeftijdsrestricties van toepassing zijn. Controleer altijd eerst de website van het autoverhuurbedrijf voordat u reserveert.

Auto huren op Clermont-Ferrand airport - Vergelijk en bespaar op autoverhuur Clermont-Ferrand

Auto huren Clermont-Ferrand

Clermont-Ferrand is de hoofdstad van de in midden Frankrijk gelegen regio Auvergne. De stad kent een bewogen geschiedenis en een bruisend stadsleven door de vele studenten die er leven. De gebroeders Michelin hebben de stad in de 20e eeuw voorzien van duizenden banen en de zwarte huisjes en kerken in het oude stadscentrum zijn een unieke bezienswaardigheid. Deze combinatie van bedrijvigheid, moderniteit en geschiedenis geven de stad een heel eigen charme. Door de goede ligging vlakbij verschillende prachtige natuurgebieden is een vakantie naar Clermont-Ferrand pas compleet door een auto te huren en het Franse land te ontdekken.

Waar huur je een auto op het vliegveld van Clermont-Ferrand?

Op Clermont-Ferrand Airport zijn verschillende internationale verhuurbedrijven actief. Onder andere Hertz, Thrifty, Avis, Sixt, Keddy, Alamo, Enterprise en Europcar zijn hier te vinden. De balies van de autoverhuurbedrijven bevinden zich in de centrale hal van het vliegveld waar de terminals voor vertrekkende en aankomende vluchten samen komen. Huur vooraf een auto op vloegveld Clermont-Ferrand om zeker te zijn van de beste prijs en een auto die past bij de vakantieplannen.

Benzinepomp in de buurt van Clermont-Ferrand

De meeste verhuurbedrijven verwachten de huurauto retour met een volle benzinetank.

Het dichtstbijzijnde tankstation bij vliegveld Clermont-Ferrand Auvergne ligt op ruim 2 kilometer en ongever 3 minuten rijden met een huurauto vanaf het vliegveld. Vanaf Clermont-Ferrand Auvergne Airport gaat de route na de uitgang linksaf de D769 op. Vervolgens is het linksaf de D769 vervolgen, vlak voor de tweede rotonde ligt de benzinepomp aan de rechterhand.

Vanaf vliegveld Clermont-Ferrand

Vanaf Clermont-Ferrand Auvergne Airport is het ongeveer 9 kilometer en een ruim kwartier met de huurauto naar het centrum van Clermont-Ferrand. Afhankelijk van het verkeer kan het ietsje langer duren. Vanaf het vliegveld is het linksaf de D769 op en deze volgen totaan de tweede rotonde. Daar gaat de route verder via de tweede afslag op de rotonde over de D771. Bij de T-splitsing gaat de toure rechtsaf naar de Boulevard Lafayette waarna een van de straten rechtsaf het centrum in kunnen worden gekozen. Huur een auto om snel en gemakkelijk bij de accomodatie in Clermont-Ferrand aan te komen.

Op bestemming aankomen

Clermont-Ferrand

De stad Clermont-Ferrand biedt meer dan menig toerist van deze relatief onbekende stad zal verwachten. De lange geschiedenis die teruggaat tot voor de jaartelling is in veel elementen van de stad te zien. Een van de meest bijzondere bezienswaardigheden zijn de zwarte huisjes en kerken in het oude stadscentrum van Clermont-Ferrand. Deze zijn gemaakt van lavasteen en hebben daardoor een pikzwarte kleur. In de stad wonen duizenden studenten die het centrum laten bruisen en waar leuke kleine initatieven de stad een eigen karakter geven. De prachtige kathedralen, Place Jaude en de middeleeuwse huisjes van Montferrand zijn de moeite van een bezoek waard, daarna is het lekker winkelen of uitpuffen op een van de vele gezellige terrasjes. Parkeren in en rondom het centrum van Clermont-Ferrand is meestal goed te doen en kost rondom de €1,50 per uur. Buiten het centrum is parkeren iets goedkoper.

Puy de Dôme

De grootste vulkaan van de Auvergne ligt niet ver van Clermont-Ferrand vandaan. Het uitzicht op en vanaf de vulkaan is adembenemend, het uitgestrekte landschap en de enorme vulkaan schetsen een bijna niet-Frans beeld. De Puy de Dôme is 1465 meter hoog en staat op de nominatielijst van UNESCO. Met een tandembaan is de top van de vulkaan het hele jaar door toegankelijk. Vanaf Clermont-Ferrand is het 16 kilometer en ongeveer 20 minuten rijden met de huurauto naar Puy de Dôme. Vanaf het centrum van de stad gaat de route via Rue Montlisier en Rue Fontgieve oostwaarts de stad uit. Neem de D941 en vervolgens de D942 die overgaat in de D68 richting Genestoux vlakbij de vulkaan.

Goedkope Auto Huren

Welkom bij de autoverhuur zoekpagina van Skyscanner. Wij doorzoeken duizenden bestemmingen en vergelijken huurauto aanbiedingen, zodat je jouw perfecte huurauto vindt tegen een voordelige prijs. Wij helpen je altijd om jouw reis zo goedkoop mogelijk te maken, of het nou gaat om een auto huren voor 18 jaar of km vrij een auto huren, zodat je met een goed gevoel de weg op gaat.

Busje Huren & Autoverhuur Vergelijken

Dankzij Skyscanner zul je de laagste prijzen voor autoverhuur en busjesverhuur vinden die op internet beschikbaar zijn. Zodra je een aanbieding voor autoverhuur hebt gevonden die perfect bij je past, verwijzen wij je direct door naar het betreffende autoverhuurbedrijf waar je rechtstreeks kunt reserveren. Wij berekenen nooit commissie, je profiteert altijd van de laagste prijs.

Auto Huren Buitenland

Op zoek naar een huurauto voor een verre reis, een city trip in Europa of wintersport? Een exclusieve auto huren? Of juist een busje of een 7 persoons auto huren? Voor een weekend of voor 1 dag? Waar je ook naartoe wilt, welke auto je ook wenst, wij hebben de juiste deals voor je! Wij tonen je alle aanbiedingen van gerenommeerde en betrouwbare autoverhuurbedrijven, zodat je de prijzen met elkaar kunt vergelijken.