Nieuws 10x de mooiste wereldstranden: foto’s

Alle artikelen

10x de mooiste wereldstranden: foto’s

Het zijn geen afgelegen stranden die niemand kent. Ze zijn gewoon adembenemend mooi. Trakteer uw ogen op de 10 mooiste stranden ter wereld.

Deze kant op graag richting het ‘screensaver paradijs’! Waar u ook bent, welk weer u ook treft, deze selectie van de 10 beste, zonnigste strandkanjers maken u direct blij. Let’s go to the beach.

1. Laguna Beach, Californië, Verenigde Staten

Fans van bekende soaps herkennen de naam Laguna Beach waarschijnlijk wel van The O.C. The O.C. staat natuurlijk voor Orange County, Californië. Laguna ligt langs de kust van Long Island, een van Los Angeles bekendste beach resorts.

2. Lovrecina beach, Brac, Kroatië

Het fraaie, lieflijke Lovrecina op het eiland Brac in Kroatië is bedekt met zand en heeft warme, ondiepe wateren. Zlatini Rat is bekender maar deze baai, omgeven door bossen is net zo adembenemend.

3. Waikiki Beach, Hawaii, Verenigde Staten

Zoals u waarschijnlijk begrijpt is Waikiki Beach in Honolulu met de aanwezigheid van veel wolkenkrabbers niet bepaald een onontdekt strand. Maar voor een stadsstrand is het hier, aan de zuidkant van het eiland O’ahu, erg goed toeven.

4. Port Macquarie, New South Wales, Australië

Ten noorden van Sydney en ten zuiden van Brisbane ligt Port Macquarie. Waarschijnlijk het bekendst als bestemming voor pensionados. Het Marbella van het zuidelijk halfrond noemen gaat misschien iets te ver, maar het heeft hoe dan ook zeer fraaie stranden.

5. Paleokastritsa baai, Corfu, Griekenland

Zo zag het er niet uit in de dagen van Odysseus. Als u naar Paleokastritsa gaat op het Griekse vakantie-eiland Corfu kijk dan vooral uit naar het schip van deze oude Griekse held. Of eigenlijk is het een grote rots die uw fantasie prikkelt.

6. Anse Source d´Argent, La Digue, Seychellen

Net als die andere eilanden die thuishoren in het rijtje ‘als ik ooit eens rijk ben’ (de Malediven) zijn de Seychellen de favoriete tropische paradijselijke bestemming voor wie op huwelijksreis gaat. Een van de Seychellen en ’s werelds beroemdste strand is deze.

7. Navagio, Zakynthos, Griekenland

Navagio heeft verschillende benamingen; Shipwreck Bay of Smugglers’ Cove. Hoe het ook genoemd wordt, het is gewoon een geweldig mooi strand op het eiland Zakynthos. Het strand heeft een niet alledaagse trekpleister; het wrak van een drugssmokkelboot die verlaten werd toen de Griekse marine hen in de gaten kreeg.

8. Portinatx, Ibiza, Spanje

Dit is zo’n plek waar u graag in 1964 was beland toen er nog geen zonnebedden stonden en geen massa’s mensen dit deel van Spanje ontdekt hadden. Maar ondanks de drukke zomermaanden is Portinatx langs Ibiza’s noordkust buiten het hoogseizoen rustig en vredig en het beschikt zeker over een fraaie cala (baai).

9. Palawan, Filippijnen

Niet lang geleden, had zelfs de doorgewinterde reiziger nog niet gehoord van de Bacuit Archipel. Maar, dit tropisch paradijs in de Filippijnen staat inmiddels op veel ‘must do’ lijstjes.

10. Pedn Vounder Beach, Cornwall, Verenigd Koninkrijk

Hier komt een hittegolf niet vaak voor, maar als het dan 30 graden C is, zijn de Engelse stranden geweldig. Pedn Vounder met z’n dramatische uitstraling wordt wel een van de beste en mooiste genoemd. Het is een naturistenstrand, u bent gewaarschuwd.

Lees ook: De 10 mooiste geheime stranden in Europa

Wat is uw favoriete strand? Welke bekende stranden worden toch wel enigszins overschat? Laat het ons hieronder weten.

Kaart