Het coronavirus (COVID-19) kan invloed hebben op je reisplannen. Waar je ook heengaat, hier vind je het laatste advies.

Nieuws Top 10 rollercoasters in de wereld inclusief filmpje

Alle artikelen

Top 10 rollercoasters in de wereld inclusief filmpje

Om het 85-jarig jubileum van de iconische Coney Island Cyclone in New York te vieren geeft Skyscanner plankgas om je de meest fantastische rollercoasters van deze planeet te laten zien. Daar wordt je maag blij van! Fasten your seat belts...

1. Formula Rossa – Ferrari World, Abu Dhabi

Met de – op dit moment – snelste rollercoaster ter wereld, vlieg je met een enorme sneltreinvaart van 240 km per uur omhoog en naar beneden in nagemaakte Ferrari Formule I auto’s. Wees gewaarschuwd: de auto’s gaan hoog de lucht in, tot wel 52 meter. De bijgeleverde, stijlvolle veiligheidsbrillen moet je te allen tijde dragen!

Boek Abu Dhabi

2. Oblivion – Alton Towers, Engeland

Toen het in 1998 openging was Oblivion een van de eerste verticale ‘duik’ rollercoasters in de wereld, die vanaf een hoogte van 54 meter naar beneden keldert met 109 km per uur. Oblivion is eigenlijk een enorm gat waarin de karretjes verdwijnen. Hij lijkt overigens erg veel op de Baron, de nieuwste attractie van onze eigen Efteling.

Boek Engeland

3. Black Mamba – Phantasialand Duitsland

De Black Mamba-achtbaan is een uberthriller pur sang. Deze Afrikaanse rollercoaster kostte ongeveer 11 miljoen euro in 2006 en is een stalen, omgekeerde achtbaan waardoor de treinen onder de rails doorgaan. Je hangt er als het ware onder. Ervaar en voel de maximale g-kracht van 4,5 als je vliegt door ravijnen en donkere tunnels met zo’n 80 km per uur.

Boek Duitsland

4. Superman: Krypton Coaster – Six Flags Fiesta, Texas

De Superman van San Antonio is een achtbaan zonder ondergrond waardoor je je benen en voeten vrij kunt bewegen. Met deze coaster maak je de allergrootste looping ter wereld; van 360 graden en 44 meter de lucht in. De Superman geeft bezoekers al meer dan twaalf jaar een flinke adrenaline rush en was toe aan een opknapbeurt. Echter, fans van de rollercoaster kwamen hier tegen in opstand, dus het lijkt erop dat Superman nog wel een tijdje bij ons blijft.

Boek Texas

5. Inferno – Terra Mítica, Spanje

Benidorm is thuishaven van Inferno, een van de enige twee ‘ballcoasters’ in Europa. Het park is opgedeeld in vijf verschillende themagebieden. De spannende Inferno-rit vindt u in het oude Rome. Maar met z’n g-kracht van drie en snelheid van 60 km per uur betwijfelen we zeer sterk of dit iets is wat onze Romeinse voorouders ooit meegemaakt hebben.

Boek Spanje

6. Space Mountain – Disneyland Parijs

De Parijse versie van de originele Space Mountain uit Disneyworld Florida mag hier niet ontbreken. Als de eerste rollercoaster met muziek aan boord en als de enige Space Mountain met verschillende wendingen en bochten, is het nog altijd de meest populaire attractie in het park.

Boek Parijs

7. Coney Island Cyclone, New York

Er zijn niet veel roller coasters die we kunnen benoemen als zijnde van groot belang voor onze geschiedenis. Maar voor de Cyclone uit 1927 ligt het iets anders; deze achtbaan is een officieel symbool van New York. Korte tijd werd dit monument uit de roaring twenties verwaarloosd, maar in 1975 werd het gerestaureerd en heropend. Het is nog altijd in bedrijf. De Cyclone bereikt snelheden tot 97 km per uur en heeft een val naar beneden van 26 meter. Niet slecht voor een 85-jarige!

Boek New York

8. Kingda Ka – Six Flags Great Adventure, New Jersey

Als je jezelf 45 verdiepingen hoger terugvindt nadat je horizontaal bent gekatapulteerd met een snelheid van 206 km per uur, dan bevind je je waarschijnlijk in Kingda Ka, ’s werelds hoogste roller coaster in Jackson, New Jersey. Als je niet zo van enorme hoogtes houdt, geen paniek! De hele rit duurt slechts 59 seconden.

Boek New Jersey

9. Takabisha – Fuji-Q Highland, Japan

Afgelopen juli vierde Takabisha, ‘s werelds steilste roller coaster, z’n eerste verjaardag. Alsof met 100 km per uur naar beneden denderen niet genoeg is, heeft het ook nog een 121 graden vrije val met 7 enorme bochten tussendoor. Als het je lukt om rustig te blijven, kijk dan vooral even naar het overweldigende uitzicht op de nabijgelegen Mount Fuji.

Boek Japan

10. Silver Star – Europa Park, Duitsland

Deze Duitse hypercoaster torent 73 meter de hoogte in en wordt gesponsord door Mercedes-Benz. Daarom ziet u een echte Mercedes-Benz Forumule I raceauto bij de ingang staan in dit themapark in het Duitse Rust. Deze coaster neemt elk uur 1750 mensen mee over een traject van verschillende heuvels met een snelheid van 130 km per uur. Geweldig, alleen als je geen aversie heeft tegen een nogal hobbelige rit.

Boek Duitsland

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur.