Kaart

Vliegtickets Adana

Vliegen naar Adana brengt u naar een leuke industriële havenplaats op 30 kilometer van de Middellandse Zee. Naast vele historische bezienswaardigheden, geniet u met vliegtickets Adana van heerlijke Turkse stoofpotjes, theehuizen en hammam-behandelingen. De natuurliefhebber kan zijn hart ophalen met wandelingen langs plantages met tabak, katoen en citrusvruchten.

Visum

Voor Turkije is een toeristenvisum verplicht en dit visum is geldig voor 3 maanden. U kunt een visum aanvragen bij het consulaat in Rotterdam, online als e-visum óf bij aankomst in Turkije. Een returnticket is niet verplicht, maar controleer voor de zekerheid of de luchtvaartmaatschappij u laat meevliegen zonder een returnticket.

Seizoen

De beste reistijd voor Adana is van april tot medio juni. In deze periode kunt u optimaal genieten van een heerlijke temperatuur en zonder overvolle stranden. Ook september en oktober  zijn prima maanden om dit land te bezoeken.

Vervoer

Andana is redelijk goed bereisbaar met het openbaar vervoer. Er loopt een spoorlijn die Andana verbindt met omringende steden en in de stad zelf kunt u gebruikmaken van stadsbussen en het lokale transport, de vele dolmus-busjes. De busjes kunt u eenvoudig langs de weg stoppen en deze vorm van vervoer is erg goedkoop. 

Openingstijden

De meeste winkels zijn open van maandag t/m zaterdag van 9:00 tot 13:00 uur en van 14:00 tot 19:00 uur. De reguliere sluitingsdag valt op zondag. De bazaars in de grotere steden hebben ruimere openingstijden.

De meeste restaurants zijn open van 11:00 tot 23:00 uur en soms zelfs tot later.

Staatsbanken zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 12:00 uur. Na de lunch openen zij opnieuw hun deuren tussen 13:30 en 17:00 uur.

Fooien

Bij de meeste hotels en restaurants is het bedieningsgeld al inbegrepen bij de rekening. Bent u tevreden over de service, dan kunt u het bedrag naar boven afronden. Dit geldt ook voor taxichauffeurs.

Informatie en noodgevallen

Landelijk alarmnummer: 112

Bezienswaardigheden Adana

Musea: haar lange geschiedenis van drieduizend jaar oud komt tot uiting in het centraal gelegen Archeologisch museum. Hier kunt u eeuwenoude overblijfselen uit het Romeinse Rijk bewonderen. Heeft u interesse in de geschiedenis van het Turkse Rijk en de economische en politieke ontwikkelingen in dit land? Breng dan zeker een bezoek aan het Cultureel museum van Ataturk.

Voortreffelijke keuken:  dompel u onder in de lokale keuken van overheerlijke stoofpotjes, pittige broodjes Adana Kebap, en een traditioneel glaasje şalgam. Langs de rivier Seyhan vindt u talloze sfeervolle theehuizen en restaurantjes met een prachtig uitzicht over de stad.

Moskeeën en kerken: Adana herbergt een aantal bijzondere moskeeënen kerken die een bezoek waard zijn, zoals de 16e-eeuwse Ulu Camii Moskee en de Eski Moskee. De grootste moskee is de Hassan Aga Moskee. In de Kruisvaarderskerk zit een interessant etnografisch museum, waar de geschiedenis en cultuur van de Nomaden tot leven komt.

Turks bad: tijdens uw verblijf in Adana mag een bezoek aan de traditionele Turkse Hammam niet ontbreken. Na deze weldadige ervaring geniet u van een kopje Turkse appelthee in één van de vele theehuizen die de stad rijk is.

De stenen brug: de brug genaamd Tasköprü verdeelt de Seyhan-rivier in tweeën en is een prachtig staaltje Romeinse bouwkunst. Er resteren nog maar 14 van de 21 oorspronkelijke bogen. Als u de brug bezoekt, maak dan ook een wandeling langs de Seyhan-rivier.

Winkelen: de oude overdekte bazaar is een bezienswaardigheid op zich. Hier kunt u heerlijk rondslenteren tussen allerlei Turkse snuisterijen en het lokale leven aanschouwen. Proef lokale delicatessen en neem een mooi souvenir mee voor thuis!

Dagtripjes: met een excursie of met uw eigen huurauto maakt u leuke uitstapjes naar het nabij gelegen strand of naar omliggende oude dorpjes en ruïnes. Met name het buiten de stad gelegen imposante 12e-eeuwse 'Slangenkasteel' (Snake Castle) is indrukwekkend. Naar verluidt zou hier vroeger een slangenmens hebben gewoond. 

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Adana

Veelgestelde vragen

Er is één vliegveld in Adana: Adana.
Qatar Airways, Singapore Airlines, Flynas, Pegasus Airlines, SunExpress, Alitalia, Corendon Airlines en Turkish Airlines hebben directe vluchten naar Adana.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Adana is februari.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.