Timişoara

20 jan. 2019 - 21 jan. 2019

2 gasten - 1 kamer

Wil je inspiratie voor een goede verblijfplaats? Volgens de beoordelingen van gebruikers zijn Koronna Hotel, Hotel Delpack en Hotel Imperial Premium drie van de beste goedkope hotels in Timişoara. Skyscanner Hotels is een snelle, gratis en eenvoudige manier om je verblijf te organiseren. Met een paar klikken kun je gemakkelijk je accommodatie in Timişoara zoeken, vergelijken en boeken. Klik direct door op het hotel of de ticketwebsite. Er zijn geen extra kosten verbonden aan je verblijf als je bij ons boekt. Voer gewoon je gekozen reisdatums in bovenstaand zoekvak in en laat ons goedkope hoteldeals voor je zoeken. Of kies een van de hotelopties hierboven.

Best beoordeelde hotels in Timişoara

vanaf € 42
vanaf € 58

Wat zeggen reizigers over Timişoara?

9,8
Fans van geschiedenis
8,5
Fans van het nachtleven
7,5
Fijnproevers
7,4
Groene Reizigers
7,4
Rugzaktoeristen
Beoordelingen van leden (20)
Вла Дан
Вла ДанBelgrado
13-03-13

Mooie town..buildings zijn oud en een beetje vervallen, maar dat alleen draagt ​​bij aan towna charm..ppl, service, hospitality..parks..All de beste :)

Francis Tapon
Francis TaponSan Francisco
06-01-17

Timişoara kan het beste stad van Roemenië zijn. Locals noemen het Primul Oras Liber (Eerste Free Town), omdat Ceauşescu omverwerping hier begonnen. Voor een stad van slechts 322.000, het is gevuld met pleinen. Piaţa Libertăţii (Liberty Plaza) is waar de revolutie van 1989 begonnen. De Piaţa Unirili heeft twee kathedralen (een orthodoxe, de andere katholieke), die beide werden gebouwd in 1754. De sierlijk lange Piaţa Victorei heeft de Metropolitan Cathedral aan de ene kant en de Nationale Theater en Opera House aan de andere kant. Er zijn drie kleinere pleinen ook. In de buurt van het centrum van de stad is de Parcul Civic (Civic Park). Ondertussen, het zuiden van de stad zes parken die zijn verbonden met elkaar. Crediteren Hongarije voor de briljante ontwerp, omdat het oordeelde Timişoara (en de regio Banat) eeuwenlang totdat ze verloren na de Eerste Wereldoorlog.

Gratian Matache
Gratian MatacheLimbiate
06-01-17

Timişoara werd voor het eerst genoemd als een plaats in een van beide 1212 of 1266. Het was de eerste vasteland Europese stad te worden verlicht door elektrische straatlantaarns in 1884. Het was ook de tweede Europese en de eerste stad in wat nu Roemenië met paard getrokken trams in 1867. Gustave Eiffel, de maker van de Eiffeltoren in Parijs, trok de projecten van een van de loopbruggen Timişoara over het Bega. In december 1989, Timişoara getuige van een reeks van massale straatprotesten door Roemenen, Hongaren en Serviërs, in wat was de Roemeense Revolutie van 1989. Inwoners van Timisoara geworden: Iolanda Balaş - atleet; twee keer Olympisch kampioen bij de vrouwen hoogspringen Horia Colibăşanu - de eerste Roemeense bergbeklimmer naar de top van de K2, Manaslu, Dhaulagiri en Annapurna Ioan Holender te bereiken - in Roemenië geboren Oostenrijkse directeur van de Weense Staatsopera Francesco Illy - uitvinder van de eerste automatische koffie machine en oprichter van illycaffè Ion Ivanovici - militaire bandleider en componist, het best herinnerd vandaag voor zijn wals "Golven van de Donau" Johnny Weissmuller - Romanian geboren Amerikaanse zwemmer en acteur van Duitse afkomst, bekend voor het winnen van 5 Olympische gouden medailles voor de Verenigde Staten en voor het afbeelden van Tarzan in films.

Lilly Lindqvist
Lilly Lindqvist
08-11-12

mooi

Plan een reis naar Roemenië