Kaart

Vliegen naar Roemenië

 Roemenië ligt in Oost-Europa, ingeklemd tussen Centraal-Europa, Oost-Europa en de Balkan. Het land kent een rijke historie en is vooral om die reden zeer geliefd bij toeristen uit de hele wereld. Daarnaast heeft Roemenië een prachtige natuur, dus als u kiest voor vliegtickets Roemenië hoeft u zich tijdens uw vakantie geen moment te vervelen!

Visum

Indien u houder bent van een geldig Nederlands paspoort of Europese identiteitskaart heeft u geen visum nodig om Roemenië te bezoeken.

Seizoen

De beste periode om Roemenië te bezoeken is tussen april en oktober, want dan is het overdag heerlijk warm en meestal droog. De winters in Roemenië kunnen zeer koud zijn, vooral in bergachtige gebieden.

Vervoer

In Roemenië zijn er heel veel verschillende openbaar vervoerbedrijven die de dienstregelingen van hun bussen, minibusjes en maxitaxi’s niet altijd even goed op elkaar afgestemd hebben. Het afleggen van lange afstanden kan daarom een heel gepuzzel zijn, maar is wel een hele belevenis. Indien u liever wat beter georganiseerd op pad gaat kunt u het beste de trein (Căile Ferate Române, afgekort CFR) nemen, die veel grote en middelgrote steden met elkaar verbindt. In steden zoals Boekarest kunt u gebruik maken van bussen, trams en trolleybussen.

Openingstijden

Winkels: meestal geopend van maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 18:00. Winkelcentra in grote steden zijn vaak zeven dagen per week open van 10:00 tot 22:00.

Restaurants en cafés: open vanaf 8:00 of 12:00 tot 23:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30.

Fooien

Het is in Roemenië gebruikelijk om in restaurants 5-10 % fooi te geven. In taxi’s kunt u het bedrag naar boven afronden.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112.

Nederlandse ambassade: Aleea Alexandru 20, 011823, Roemenië. Tel.: +40 21 208 60 30.

Bezienswaardigheden

Als u voor vliegtickets Roemenië kiest landt u waarschijnlijk in de hoofdstad Boekarest. Het is aan te bevelen hier enkele dagen te blijven voordat u de rest van het land gaat verkennen, want de stad staat bekend als ‘het Parijs van het Oosten’ en kent heel veel prachtige bezienswaardigheden, zoals de historische

wijk Lipscani, de Biserica Curtea Veche kerk, de Calea Victoriei, de Arcul de Triumf, het Ateneul Roman concertgebouw en het Plein van de Revolutie. Niet ver van Boekarest ligt het prachtige kasteel van Bran, dat ook wel het ‘draculakasteel’ wordt genoemd en midden in Transylvanië ligt. Vanaf daar kunt u doorreizen naar de levendige stad Brasov, de toegangspoort tot de Karpaten, of het historische stadje Sighisoara, dat zeven burchten telt en bezaaid is met mooie straatjes en schitterende vakwerkhuizen. Helemaal in het westen van het land liggen de grotten van Bihor, waar prehistorische botten en een ondergrondse gletsjer zijn te vinden. 

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.