Fethiye

16 jan. 2019 - 17 jan. 2019

2 gasten - 1 kamer

Wil je inspiratie voor een goede verblijfplaats? Volgens de beoordelingen van gebruikers zijn Minu Hotel, Akkent Garden Hotel en Blueberry Hotel drie van de beste goedkope hotels in Fethiye. Skyscanner Hotels is een snelle, gratis en eenvoudige manier om je verblijf te organiseren. Met een paar klikken kun je gemakkelijk je accommodatie in Fethiye zoeken, vergelijken en boeken. Klik direct door op het hotel of de ticketwebsite. Er zijn geen extra kosten verbonden aan je verblijf als je bij ons boekt. Voer gewoon je gekozen reisdatums in bovenstaand zoekvak in en laat ons goedkope hoteldeals voor je zoeken. Of kies een van de hotelopties hierboven.

Wat zeggen reizigers over Fethiye?

9,8
Fans van geschiedenis
9,5
Reizende Gezinnen
8,0
Fans van het nachtleven
7,7
Fijnproevers
7,4
Groene Reizigers
Beoordelingen van leden (29)
Leigh L
Leigh L
25-01-16

Mooie havengebied geweldig om uit te kijken naar de zee en loop langs tal van leuke restaurants en cafe's

Neil A
Neil A
16-01-16

Fethiye is een bruisende stad gelegen rond de jachthaven met een oude bazaar, een beroemde vismarkt waar u kunt kopen en een grote verscheidenheid van zeevruchten hebben gekookt. Eenmaal per week is er een zeer grote groente- en fruitmarkt langs de rivier. Het centrum beschikt over banken, geldautomaten en wisselkantoor, mode winkels en een goede selectie van juweliers.

AndrewDThorpe
AndrewDThorpeHalifax
06-01-17

Fethiye is een werkende stad en is de belangrijkste basis voor het vervoer naar de regio's verder weg. Wie op zoek is naar een strand op basis van vakantie zal ofwel blijven in Calis, die zoals het strand van Fethiye of Olu Deniz dat is 15km weg over de heuvels wordt beschouwd. Er zijn een aantal jachthavens in en rond Fethiye, die beroemd is om de 12 Island Boat Tours, evenals een start / finish voor Blue Cruises.

Stojan Toshe Nikolovski
Stojan Toshe NikolovskiSkopje
23-08-13

Stad van Fethiye ligt op de sites van de oude stad van Telmessos (The Land of Lights), de ruïnes van die kan worden gezien in de stad door de belangrijkste kade. Telmessos was de belangrijkste stad van Lycia, met een geschreven geschiedenis begint in de 5e eeuw voor Christus. De stad werd een deel van het Perzische Rijk na de invasie van de Perzische algemene Harpagos in 547 voor Christus, samen met andere Lycische en Carische steden. Legende zegt dat de Alexander de Grote op een missie om Anatolië binnen te dringen in de winter van 334-333 vC, ging Telmessos haven met zijn vloot. Er is zeer weinig bekend over de stad tijdens de Byzantijnse tijd. Tegen de 10e eeuw, werd de oude naam vergeten en het bekend geworden als Makre of Makri. Het werd een deel van het Ottomaanse Rijk in 1424. De stad groeide aanzienlijk in de 19e eeuw en had een grote Griekse bevolking op dit moment. Naar aanleiding van de bevolking uitwisseling tussen Griekenland en Turkije, de Grieken van Makri werden gestuurd naar Griekenland, waar ze de stad van Nea Makri opgericht. De stad werd opnieuw gevestigd met Turken uit Griekenland. In 1934 werd de stad omgedoopt tot 'Fethiye' ter ere van Fethi Bey, een van de eerste piloten van het Ottomaanse luchtmacht, gedood op een vroege missie. Tegenwoordig is Fethiye is een van de bekende toeristen centra, die met Oludeniz werd gekozen als de beste toeristische centrum in de wereld door de Times en de Guardian kranten in 2007. In het noorden van het centrum van de stad is het gebied van Calis Beach, een van de meest pittoreske promenade vol met kleine cafés en restaurants, hotels, villa's en appartementen complex. Calis is ook het geluk te hebben het Promenade in precies de juiste plek voor het bekijken van prachtige zonsondergangen :))

Plan een reis naar Turkije