Het coronavirus (COVID-19) kan invloed hebben op je reisplannen. Waar je ook heengaat, hier vind je het laatste advies.

Nieuws Inspiratie Zien: de 10 mooiste straten van Spanje

Alle artikelen

Zien: de 10 mooiste straten van Spanje

Omringd door indrukwekkende gebouwen, charmante pleintjes of een prachtig geplaveide stoep: reis met Skyscanner mee naar de 10 allermooiste straten van Spanje.

Calleja de las Flores, Córdoba

Dit prachtige straatje ligt pal naast een van de meest indrukwekkende gebouwen van Andalusië: de moskee van Córdoba, Mezquita. Kies een zonnige lentedag uit en dwaal door deze bijzondere straat, die direct je hart zal stelen. Bewonder de geplaveide stoep, de maagdelijk witte muren en de bloempotten gevuld met diepblauwe en rode bloemen. Aan het einde van de straat vind je een pleintje met een fontein waar standaard het gitaargepingel van een straatmuzikant klinkt.

Boek hier je vlucht Córdoba

![Calleja de las Flores] (http://content.skyscnr.com/fbfe57ed57d695d919dc2bd5e4852a73/GettyImages-468420105.jpg "Calleja de las Flores”)

Calle de Alcalá, Madrid

Calle de Alcalá is zo’n straat die je klein laat voelen. Naast het feit dat dit de langste straat van Madrid is, wordt Calle de Alcalá ook beschouwd als hét centrum van de financiële macht. Een soort Wall Street dus, maar dan in de Spaanse hoofdstad. De straat begint bij Puerta del Sol en loopt dan ruim tien kilometer door langs alle spectaculaire bezienswaardigheden van Madrid, zoals de Puerta de Alcalá, de fontein van Cibeles en het Parque del Rétiro.

Boek hier je vlucht Madrid

![Puerta de Alcala] (http://content.skyscnr.com/07ed7b73ead972557877c7962ba075d5/GettyImages-186004746.jpg "Puerta de Alcalá")

Calle Mayor de Triana, Las Palmas

Veel Spanjaarden beschouwen Calle Mayor de Triana als de mooiste straat van heel Spanje. Calle Mayor de Triana ligt in de gelijknamige wijk Triana, een de belangrijkste winkelstraten van Las Palmas. Het is er altijd druk en levendig en vormt vaak het decor van een openluchttentoonstelling. Bekijk de gemixte stijl van de panden, die dateren uit de 14e, 18e en 20e eeuw, met als toppunt het gebouw met de groene gevel van de Duitse horlogemaker Juan Pflüger.

Boek hier je vlucht Las Palmas

Paseo de los Tristes, Granada

De rivier Darro loopt evenwijdig aan één van de mooiste straten van Granada, namelijk: Paseo de los Tristes. Deze straat, waar onder meer het indrukwekkende monument Alhambra staat, wordt dagelijks door honderden mensen doorkruist. Slenter bij voorkeur rond zonsondergang door de Paseo de los Tristes, wanneer er een sfeer van pure vreugde heerst. Plof vervolgens neer op een van de terrasjes rondom de straat voor een glaasje rode wijn en een paar heerlijke tapas.

Boek hier je vlucht Granada

Ruo do Franco, Santiago de Compostella

Ook deze straat mag niet ontbreken in het lijstje. Het smalle straatje Ruo do Franco ligt in de historische wijk van Santiago de Compostella, ingeklemd tussen veel restaurantjes en bars. De straat, kortweg ‘Franco’ genoemd, is niet vernoemd naar de Spaanse dictator, maar naar de naam die werd gegeven aan de pelgrims die door Pyreneeën trokken. Loop vanaf Ruo do Franco via Plaza del Obradoiro naar het Plaza de Platerías en bewonder de prachtige gevels van de gebouwen. Je kijkt je ogen uit!

Boek hier je vlucht naar Santiago de Compostella

![Rua Franco] (http://content.skyscnr.com/dec05b4d27714ecfcaad8e7c30c72779/spain-galicia-santiago-de-compostela-rua-do-franco-street-gettyimages-542607210.jpg "Rua Franco”)

Paseo de Gracia, Barcelona

De Paseo de Gracia straalt een bepaalde Catalaanse elegantie uit waardoor deze straat absoluut een plek verdiend in deze lijst. Naast het feit dat de Paseo de Gracia een van de belangrijkste commerciële straten van Barcelona is, maar kenmerkt de straat zich ook om haar prachtige gebouwen van de modernistische architectuur van Antoni Gaudí en Lluis Domenech i Montaner. Beide panden werden uitgeroepen tot Werelderfgoed van UNESCO. Start op het Plaza de Catalunya en stop onderweg bij La Pedrera, Casa Lleó Morera en Casa Batlló.

Boek hier je vlucht Barcelona

![Paseo de Gracia] (http://content.skyscnr.com/00524ba8f04de4c33084f8fab02d7fc9/GettyImages-101521894.jpg "Paseo de Gracia”)

Calle Uría, Oviedo

Oviedo is sowieso de moeite waard om eens te bezoeken, al was het alleen maar om te kunnen wandelen naar haar beroemdste en mooiste straat: Calle Uría. De straat loopt dwars door Fruela, de oude stad. Hoewel veel van de oude gebouwen in deze straat verloren zijn gegaan, zijn er nog steeds veel mooie schatten te ontdekken. Onze favoriet is het pand van Cuitu, een set van vier huizen met neo-barokke gevels. Neem ook een duik in een van de vele winkels of bewonder je Calle Uría vanachter een tafeltje in een van de vele restaurants.

Vlieg naar Oviedo in Asturië

Explanada de España, Alicante

Alicante is een van de mooiste plaatsen aan de kust van Spanje met ook een van de mooiste promenades van het land. De Explanada de España of de Paseo de la Explanada loopt van Puerta del Mar naar het Parque Canalejas en biedt een kleurrijk mozaïekschouwspel met meer dan 6,5 miljoen kleuren rood, blauw en wit. Geflankeerd door palmbomen met de zee in zicht is deze exotische straat een van de meest populaire straten in Alicante om doorheen te flaneren. Vergeet niet een blik te werpen op het Hotel Gran Sol en Casa Carbonell, de twee meest karakteristieke gebouwen van de stad.

Boek hier je vlucht Alicante

![Explanada de España] (http://content.skyscnr.com/a0c752daf6727d371b8940d685f32436/spain-valencia-alicante-view-of-la-explanada-street-gettyimages-124825071.jpg "Explanada de España”)

Calle de la Compaña, Salamanca

Dit prachtige voetpad is zonder twijfel een van de mooiste voetpaden van Spanje. Hoewel de wandeling over Calle de la Compaña je genoeg vertelt over de geschiedenis van Salamanca, wordt de straat geflankeerd door gebouwen van artistiek erfgoed dat net zo belangrijk is geweest voor de bekendheid van de stad. Ontdek onder meer Casa de las Conchas, de kerk van San Benito, het klooster van la Madre de los Dios en het klooster van de Augustijnen. Vermijd Calle de la Compaña rond Pasen en tijdens de vele feestdagen in september, want dan is het bijna onmogelijk om hier te lopen.

Boek hier je vlucht Salamanca

Calle 31 de Agosto, San Sebastian

Calle 31 de Agosto is de enige straat die de verwoestende brand die San Sebastian in 1813 trof. De bijzondere straat ligt in het oude deel van San Sebastian en is een van de populairste straten waar je de beste pintxos bars vindt. De lokale bevolking komt vooral ’s avonds graag naar Calle 31 de Agosto, wanneer de straat helemaal opleeft. Leuk om te weten: Calle 31 de Agosta werd onlangs door de New York Times geselecteerd als een van de beste straten van Europa om uit eten te gaan. Waar wacht je nog op?

Boek hier je vlucht San Sebastian

Meer tips over Spanje?

Ontdek hier de beste tapasbars van Spanje

Roadtrips Spanje: de mooiste autoroutes verzameld

Vakantie Spanje: de 10 mooiste, onontdekte plekken

Tips voor je citytrip Alicante

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur.