Kaart

Vliegtickets Angola - Skyscanner

Vliegen naar Angola brengt u naar een groen binnenland met tropisch regenwoud, savannes, indrukwekkende rotsformaties en spectaculaire watervallen. Maar ook naar paradijselijke stranden, de Namib woestijn en kleurrijke stammen zoals de Ovambo. Het land telt zes nationale parken met als toppers Ionaen Quicama waar u geniet van bijzondere zandduinen en wildlife zoals olifanten, giraffen, zebra’s en antilopen. 

 

Visum

Voor een toeristisch verblijf in Angola heeft u een visum nodig. Uw paspoort dient bij inreis nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Meer informatie over reisdocumenten en visa kunt u krijgen bij de ambassade van Angola in Den Haag.

 

Seizoen

De beste periode om Angola te bezoeken zijn de maanden juni tot en met september. Dan heerst het droge seizoen. Het hete, natte seizoen vindt plaats in de maanden november tot en met april. 

 

Vervoer

Vanwege de criminaliteit en bewogen geschiedenis van het land raden wij u aan waakzaam te zijn in het openbaar vervoer. Het is aan te raden om zoveel mogelijk gebruik te maken van georganiseerde reizen of het vervoer door uw hotel te laten regelen. Probeer hierbij de avonduren te vermijden. 

 

Openingstijden

Banken: van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur en op zaterdag van 9:00 tot 12:00 uur.

Postkantoren: van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 13:00 uur en van 13:30 tot 16:00 uur. Soms zijn postkantoren ook geopend op zaterdag van 8:30 tot 12:30 uur.

 

Fooien

Fooien zijn vaak een onmisbare aanvulling op het inkomen van de zeer arme bevolking. Het wordt daarom erg gewaardeerd als u een fooi geeft in restaurants, aan kamermeisjes of aan taxichauffeurs.

 

Informatie en noodgevallen

Politie: 113

Ambulance: 116

Brandweer: 115

Nederlandse Ambassade:

Empreendimento Cdte. Gika, Torre B- Piso 8, Travessa Ho Chi Minh, Alvalade, Luanda, Angola. Telefoonnummer: +244 924 068 802, e-mailadres: lua@minbuza.nl

 

Bezienswaardigheden Angola

De hoofdstad en tevens havenstad Luanda is de grootste stad van Angola. Naast een aantal interessante musea is met name Futungo – de openlucht en kunstnijverheidmarkt op zondagen – een grote trekpleister. Bovendien liggen er een aantal mooie stranden bij de stad waar u volop van de zon kunt genieten. Een heerlijke dagtocht vanuit Luanda is een ferrytocht naar palmeneiland Mussulo. De tropische stranden lenen zich goed voor een dagje pootje baden, ontspannen en surfen.

 

Ook liggen er paradijselijke stranden bij Benguela en Lobito, met palmen en granietrotsen omzoomd. En wilt u een spectaculair uitzicht over de Namib woestijn? Bezoek dan de Leba Hills, die oprijzen uit een kloof van een kilometer diep. Van hieruit wordt u getrakteerd op een waanzinnig panorama.

 

Hoewel er veel natuur verloren is gegaan door oorlogen en stroperijen, zijn er twee beschermde parken waar u nog mooie flora en fauna kunt bewonderen: Quicama National Park en Iona National Park. Hier kunt u oog in oog komen te staan met leeuwen, olifanten, antilopen, apen of hyena’s. Vogelliefhebbers bezoeken de Kunene rivier, die haar oorsprong heeft in dit land en uitmondt in de Atlantische Oceaan. Naast inheemse vogelsoorten leven hier ook krokodillen en schildpadden. Een ideale plek voor een wandelsafari!

 

Bent u met name geïnteresseerdin cultuur? Bezoek dan het grensgebied met Namibië. Hier wonen kleurrijke stammen zoals de Ovambo. de Herero, de Himbamet hun opvallende sieraden en de Khoisan, afstammelingen van de Bosjesmannen.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.