Kaart

Vliegtickets Jordanië - Skyscanner

Wat te doen in Jordanië?
Met vliegtickets Jordanië vlieg je naar een land in het Midden-Oosten dat ligt ingeklemd tussen Israël, de Westelijke Jordaanoever, Syrië, Irak en Saudi-Arabië. Ondanks dat Jordanië tot 1946 een Britse kolonie was en tegenwoordig een van de modernste en liberaalste landen in de regio is kun je in dit prachtige land het echte Midden-Oosten proeven en kennismaken met een rijke geschiedenis die terug gaat tot ver in de Oudheid. Ben je op zoek naar een indrukwekkende cultuurreis, denk dan eens aan vliegtickets Jordanië. Bekijk nu meteen wanneer er goedkope vluchten Jordanië beschikbaar zijn, en vergeet ook niet gebruik te maken van de zoekfuncties van Skyscanner zodat je direct ziet in welke periode tickets Jordanië het goedkoopst zijn. Lees hier meer informatie over alle Skyscanner zoekfuncties.

(Openbaar) Vervoer in Jordanië
In Jordanië kun je op verschillende manieren door het land reizen. Het goedkoopst is de JETT Bus, die tussen verschillende grote steden rijdt, waaronder Amman, Aqaba, de King Hussein Bridge (de brug die naar Israël leidt) en Hammamat Ma'in. Daarnaast rijden er overal in het land minibusjes, deze zijn vooral handig als je naar kleinere steden en dorpen wil reizen. Als je wat sneller en comfortabeler op je bestemming wil komen kun je het beste een ‘service taxi’ (servees) nemen, dit zijn deeltaxi’s die meestal wit of beige van kleur zijn. De meeste luxe heb je als je een gewone taxi neemt, deze zijn felgeel van kleur en kunnen ook voor een hele dag gehuurd worden. Een auto huren in Jordanië behoort ook tot de mogelijkheden want de wegen zijn over het algemeen van goede kwaliteit, al dien je er wel rekening mee te houden dat veel weggebruikers het niet zo nauw nemen met de verkeersregels en na zonsondergang zonder licht rijden.

Als je vanaf Queen Alia International Airport, zoals het internationale vliegveld van Jordanië in Amman officieel heet, met het openbaar vervoer naar je hotel in Amman wil reizen dan kun je het beste de Sariyah shuttlebus nemen die elk half uur vanaf de luchthaven naar het centrum van de stad rijdt.

Heb je een visum nodig voor Jordanië?
Wie gaat vliegen naar Jordanië heeft een visum nodig om het land te bezoeken, deze kun je aanvragen bij de ambassade van Jordanië in Den Haag. Houd er rekening mee dat je paspoort bij aankomst in Jordanië nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn.

Beste reistijd Jordanië
Het beste seizoen voor een vakantie naar Jordanië is de lente of herfst, wanneer het met een gemiddelde dagtemperatuur van 25 C overdag aangenaam warm is. ’s Zomers kan het in Jordanië ondraaglijk warm zijn, het kwik stijgt dan vaak boven de 30 C. In de wintermaanden is het in Jordanië vaak regenachtig en wordt het er overdag niet warmer dan 8 tot 10 C.

Openingstijden
Winkels: doorgaans open zondag tot en met donderdag van 09:30 tot 13.30 en van 15:30 tot 18:00

Cafés en restaurants: geopend van ca. 8:00 tot 24:00, afhankelijk van het type horeca

Banken: zondag tot en met donderdag geopend van 8:30 tot 15:00.

Fooien geven in Jordanië
In Jordanië is het niet gebruikelijk om fooien te geven. Wat duurdere restaurants en hotels brengen wel vaak 10% service in rekening.

Informatie en noodnummers Jordanië
Algemene alarmnummers: 191 (politie), 199 (brandweer en ambulance)

Nederlandse ambassade: Abu Bakr Siraj Al-Din Street 3, Abdoun Al Shamali, Amman. Tel.: +962 6 590 22 00 (24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar).

Bezienswaardigheden Jordanië
Tot de beroemdste bezienswaardigheden van Jordanië kan ongetwijfeld de historische stad Petra gerekend worden, die tot de zeven wereldwonderen behoort. De stad bevindt zich in de kloof ‘De Siq’ en is voor een deel uitgehakt uit de daar aanwezige roodgekleurde rotsen. Dankzij haar strategische ligging was Petra van de 3e tot de 5e eeuw een belangrijke handelsstad en zeer welvarend. Dit is nog steeds terug te zien aan alle indrukwekkende overblijfselen van onder meer het amfitheater, de koningswand met graven en grafkamers, de schatkamer ‘al Khazneh’, het klooster en het Cordo Maximus, een gedeelte van de stad vol altaren, tempels, kerken en een badhuis.
Nadat je Petra hebt bezocht kun je vanaf daar een excursie maken naar het Wadi Rum gebied, waar veel bedoeïenen (woestijnvolkeren) wonen en waar ook veel interessante bezienswaardigheden zijn te vinden, waaronder rotstekeningen uit de prehistorie, de rotsformatie ‘Zeven zuilen van Wijsheid’, een Nabatean tempel en de ‘Jabal Umm Fruth’ brug. Andere bezienswaardigheden in het binnenland van Jordanië die je niet mag missen zijn het Dana Natuurreservaat, de Neboberg vanaf waar Mozes het beloofde land zou hebben gezien, en het woestijnkasteel Quseir Amra.
Uiteraard dien je als je vliegtickets Jordanië gaat kopen ook een bezoekje te brengen aan de hoofdstad Amman, want ook hier zijn een paar interessante bezienswaardigheden te vinden, waaronder het Amman Citadel op de heuvel ‘Jabal al-Qal’a’, de King Abdullah I Moskee en het Romeinse Theater.

Meer tips voor Jordanië

10 ervaringen die je echt niet mag missen in Jordanië

Een onvergetelijke vakantie: de 4 mooiste plekken in Jordanië

Hotels Jordanië
Vergelijk nu meteen hotels in Jordanië

Auto huren in Jordanië
Vergelijk hier autoverhuur Jordanië

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.