Kaart

Vliegtickets Bangladesh - Skyscanner

Bangladesh grenst aan drie zijden aan India, een klein stukje aan Birma en zo'n 575 kilometer aan de Bengaalse Golf. Het is een van de dichtstbevolkte gebieden ter wereld, toch beslaat bos zo'n 50% van het land. Van bamboebos tot mangrovebossen en met een grote variatie aan bijzondere diersoorten is er genoeg te beleven. Het leven in Bangladesh doet voor buitenlandse toeristen wat chaotisch aan, toch zijn de vriendelijkheid en gastvrijheid van de Bangladeshi hetgeen wat bijblijft. Met vliegtickets naar Bangladesh op zak is een bijzondere vakantie geboekt!

 

Vervoer

Het meest gebruikte vervoer in Bangladesh is de riksja. Risksja's zijn een snel en goedkoop vervoermiddel om de steden en dorpen in Bangladesh te verkennen en doorkruizen. Taxi's en bussen zijn ook goede vervoermiddelen om het land te verkennen en veel verkeer gaat over het water.

 

Visum

Nederlandse toeristen hebben een geldig paspoort nodig en twee lege visumpagina's in het paspoort. Het paspoort moet nog minimaal zes maanden na aankomst geldig zijn, het visum kan vooraf bij een visumbureau worden aangevraagd. Met vliegtickets naar Bangladesh en de boekingspapieren van de reis of het hotel kan een visum worden aangevraagd.

 

Seizoen

Bangladesh heeft een tropisch klimaat en kent daardoor zachte winters, warme zomers en een regenperiode waarin overstromingen voorkomen. Van juni tot en met oktober is het regenseizoen en is er grote kans op overstromingen die veel schade aanrichten in Bangladesh. De beste tijd om vliegtickets naar Bangladesh te boeken is in de winterperiode van oktober tot en met maart. In deze periode is het droog, de luchtvochtigheid niet erg hoog en de temperatuur ligt tussen de 25 en 30 graden. Tussen maart en juni kan het erg warm en vochtig worden in Bangladesh.

 

Openingstijden

In de grote steden zijn banken zondag tot en met donderdag van 9:00 uur tot 15:00 uur geopend. Postkantoren zijn van zaterdag tot en met donderdag van 9:00 uur tot 14:00 uur geopend, in de grotere steden zijn deze tot 16:00 uur open.

 

Fooien

In de duurdere restaurants in Dhaka is het gebruikelijk om een kleine fooi van ongeveer 5% te geven. Bij hotels zijn de servicekosten in de totaalprijs meegerekend. Het afronden van het bedrag bij kleine restaurants of taxi's en riksja's wordt op prijs gesteld.

 

Informatie en noodgevallen

Nederlandse ambassade: 49 Rd No 90, Dhaka, Bangladesh

Telefoon: +880 2-8823326

Alarmnummers in Dhaka: Politie 832 25 01 - 9, Ambulance 933 01 88 - 89, Brandweer 199

 

Bezienswaardigheden

De boeiende cultuur, de gastvrije inborst, de gevarieerde natuur en het weelderige dierenrijk. Het land heeft erg veel te bieden aan reizigers met vliegtickets naar Bangladesh. Het drukke stadsleven van Dhaka is al een bezienswaardigheid op zich. De eeuwenoude geschiendenis van het land is op vele plekken nog uitgebreid terug te zien. Lalbagh Fort, de Citadel van Mahasthangarh en de Chakma eilanden zijn slechts enkele hoogtepunten die Bangladesh te bieden heeft. 

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.