Goedkope vluchten naar Cookeilanden

Ontdek Cookeilanden

Wat te doen op de Cookeilanden?

De Cookeilanden is een eilandengroep van 15 eilanden ten noordoosten van Nieuw-Zeeland, in de Grote Oceaan. Het meest bezochte eiland van de archipel is Rarotonga, hier vlieg je ook meestal heen als je internationale vliegtickets Cookeilanden boekt. Daarnaast is het eiland Aitutaki zeer populair bij toeristen. Alle eilanden die tot de Cookeilanden behoren zijn kleine paradijsjes, met parelwitte stranden en een azuurblauwe zee. Het gehele jaar door ligt de temperatuur op de eilanden rond de 25 C, vliegtickets Cookeilanden zijn daarom een perfecte keuze voor reizigers die op zoek zijn naar een bijzondere strandvakantie. Wil je op vakantie naar de Cookeilanden? Bekijk dan nu direct wanneer je goedkope vluchten Cookeilanden kunt boeken. Vergeet daarbij niet de handige zoekfuncties van Skyscanner te gebruiken, want dan zie je meteen in welke periode tickets Cookeilanden het goedkoopst zijn. Lees hier meer informatie over alle Skyscanner zoekfuncties.

Hoe lang is het vliegen naar de Cookeilanden?

Met gunstige overstaptijden (met minstens 2 x overstappen) vlieg je in 34 uur naar de Cookeilanden
Tijdsverschil
In onze zomertijd is het er 12 uur vroeger, in onze wintertijd is het verschil 11 uur (vroeger).

(Openbaar) Vervoer op de Cookeilanden

Op Rarotonga rijdt een bus in beide richtingen rondom het eiland. Overal langs de hoofdweg zijn bushaltes, maar de bus stopt ook als je op een willekeurige plek langs de weg met je hand zwaait. Je kunt op Rarotonga en veel andere eilanden ook scooters huren, maar hiervoor dien je wel in het bezit te zijn van een lokaal rijbewijs. Een auto huren op de Cookeilanden is vanwege de korte afstanden niet aan te bevelen, bovendien moet je voor het rijden in een huurauto ook in het bezit zijn van een lokaal rijbewijs. Voor vervoer tussen de Cookeilanden dien je binnenlandse vluchten te nemen, deze worden uitgevoerd door Air Rarotonga.

Als je vanaf Rarotonga International Airport, zoals de het internationale vliegveld op de Cookeilanden officieel heet, met het openbaar vervoer naar je hotel op Rarotonga wil reizen kun je het beste de bus nemen, want deze stopt elk half uur op het vliegveld en rijdt vervolgens een rondje rondom het eiland. Daarnaast kun je in de aankomsthal een kaartje voor shuttlebussen van de busmaatschappijen Raro Tours, Tiare Transport en Natura Holidays kopen, deze tijden vanaf het vliegveld naar talloze hotels op Rarotonga.

Heb je een visum nodig voor Cookeilanden?

Wie gaat vliegen naar Cookeilanden heeft geen visum nodig om de archipel te bezoeken. Wel dient je paspoort minimaal tot na je verblijf op de Cookeilanden geldig te zijn.

Beste reistijd

De beste periode om op vakantie naar de Cookeilanden te gaan is tussen juni en november, want dan valt de minste regen. De gemiddelde dagtemperatuur ligt het gehele jaar rond de 25 C.

Openingstijden

Winkels: doorgaans geopend maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 16:00 en op zaterdag van 8:00 tot 12:00. Op zondag zijn de meeste winkels gesloten, alleen kleine kruideniers zijn dan vaak enkele uren open.

Restaurants en cafés: meestal open vanaf vroeg in de ochtend, middag of avond tot ca. 22:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca. Op zondag zijn veel cafés en restaurants gesloten.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 15:00

Fooi geven op de Cookeilanden

Op de Cookeilanden is het niet gebruikelijk om een fooi te geven als je in een restaurant eet of een taxi neemt.

Informatie en noodnummers

Algemene alarmnummers: 999 (politie), 998 (ambulance), 996 (brandweer)

Nederlandse ambassade: Co-operative Bank Building - 10de verdieping, Hoek Featherston & Ballance Streets, Wellington, Nieuw-Zeeland. Tel.: +64 4 471 6390 (24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar)

Bezienswaardigheden Cookeilanden

Voor zonliefhebbers die op zoek zijn naar de ultieme droomvakantie zijn de Cookeilanden een ideale bestemming. Deze eilandengroep, die in de Grote Oceaan ligt en ook soms “Hawaii Down Under” wordt genoemd, heeft een heerlijk klimaat waarbij de gemiddelde dagtemperatuur nooit lager dan 25 C is, en waarbij elk eiland gekenmerkt wordt door paradijselijke zandstranden die grenzen aan een warme helderblauwe zee, waarin je als je gaat snorkelen of duiken de meest adembenemende onderwaterdieren kunt ontdekken, zoals waterschildpadden, roggen en afhankelijk van het seizoen zelfs walvissen. Vooral de eilanden Rarotonga en Aitutaki zijn zeer geliefde bestemmingen voor toeristen die op vakantie naar de Cookeilanden gaan, hier zijn dan ook de meeste hotels op de Cookeilanden te vinden. Vaak zijn dit exclusieve resorts, maar er zijn ook voldoende budgethotels te vinden op de Cookeilanden.

Behalve zonnen, zwemmen, duiken en snorkelen kun je nog veel meer doen op de Cookeilanden. Je kunt bijvoorbeeld gaan wandelen in de bergachtige omgeving, of de markt van Rarotonga bezoeken, waar je vers gevangen vis kunt eten, souvenirs kunt kopen en bewoners traditionele dansen kunt zien uitvoeren. Het is ook leuk om te gaan eilandhoppen op de Cookeilanden, breng daarbij in ieder geval een bezoek aan het eilandje Atiu, waar je prachtige grotten kunt bezoeken (waarin je ook kunt zwemmen), en gidsen kunt laten vertellen over de rijke geschiedenis van deze eilandengroep in de Grote Oceaan.

Meer tips voor Cookeilanden

Hotels Cookeilanden

Vergelijk hier hotels Cookeilanden

Auto huren op de Cookeilanden

Vergelijk nu autoverhuur Cookeilanden

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.