Kaart

Vliegtickets Litouwen

Wat te doen in Litouwen?
Litouwen behoort tot de Baltische staten en grenst aan Letland, Polen en Belarus. Het land is vooral geschikt als vakantiebestemming voor reizigers die graag buiten de gebaande paden gaan, want het toerisme in Litouwen is (nog) zeer minimaal. Litouwen is niet alleen rijk aan bruisende steden, zoals Vilnius, Kaunas en Klaipeda, er zijn ook prachtige natuurgebieden en talloze historische bouwwerken en archeologische vindplaatsen te vinden die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Genoeg reden dus om snel vliegtickets Litouwen te boeken! Zin in een reis naar Litouwen? Kijk dan nu meteen wanneer je goedkope vluchten Litouwen kunt boeken. Maak daarbij ook gebruik van de handige zoekfuncties van Skyscanner, dan zie je meteen in welke periode tickets Litouwen het goedkoopst zijn. Lees hier meer informatie over alle Skyscanner zoekfuncties.

Hoe lang is het vliegen naar Litouwen?
Vlieg je rechtstreeks naar Litouwen dan duurt een vlucht ongeveer 2 uur en 10 minuten

Tijdsverschil Litouwen
Het is in Litouwen 1 uur later dan in Nederland

(Openbaar) Vervoer in Litouwen
Litouwen heeft een uitgebreid en modern wegennetwerk, een auto huren is dus een goede keuze als je Litouwen op eigen houtje wilt gaan ontdekken. Daarnaast rijden er in Litouwen treinen en bussen waarmee je zowel kleine als grote afstanden kunt afleggen. Vanuit Litouwen kun je bovendien met de trein richting Warschau en Helsinki reizen.
Als je vanaf het vliegveld van Vilnius met het openbaar vervoer naar je hotel in Vilnius wil reizen dan kun je het beste de trein nemen, want de luchthaven heeft een eigen treinstation waar de gehele dag treinen stoppen die je in nog geen 7 minuten naar het centrum van de stad brengen. Goedkoper maar ook langzamer zijn stadsbus 1, 2, 3G, 88 en nachtbus 88N, die allemaal van en naar de luchthaven rijden. Daarnaast stoppen er op het vliegveld diverse expresbussen die onder meer Riga, Klaipėda, Palanga, Minsk en Daugavpils als bestemming hebben.

Heb je een visum nodig voor Litouwen?
Wie gaat vliegen naar Litouwen heeft geen visum nodig, een geldig paspoort of Nederlandse Identiteitskaart is voldoende.

Beste reistijd
De beste periode voor een vakantie naar Litouwen is in de late lente, zomer of vroege herfst, wanneer de gemiddelde dagtemperatuur aangenaam is en tussen de 18C en 21C ligt. In de winter kan het in Litouwen soms flink koud zijn, in deze periode valt ook de meeste neerslag.

Openingstijden
Winkels: meestal geopend maandag tot en met zaterdag van 8:00 tot 19:00.

Restaurants en cafés:  open van 7:00 of 8:00 tot 21:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 16:00

Fooi geven in Litouwen
In Litouwen is het gebruikelijk om de rekening naar boven af te ronden als je een taxi neemt of in een restaurant eet. Sommige restaurants brengen echter standaard ca. 7% service in rekening, je hoeft in dat geval geen aparte fooi meer te geven.

Informatie en noodnummers
Algemeen alarmnummer: 112

Nederlandse ambassade: T. Kosciuskos g. 36, 01100 Vilnius. Tel.: (+370)52104620

Bezienswaardigheden Litouwen
Litouwen behoort samen met Estland en Letland tot de Baltische landen en is sinds 2004 lid van de Europese Unie. Buitenlandse toeristen hebben Litouwen nog niet echt ontdekt, dus als je op zoek bent naar een unieke vakantiebestemming in Europa dan is dit je kans!
Als je gaat vliegen naar Litouwen land je in de meeste gevallen op het vliegveld van Vilnius, de hoofdstad van het land. Het is aan te raden om na aankomst eerst een paar dagen in Vilnius door te brengen voordat je een rondreis door Litouwen gaat maken, want het “Rome van het Noorden”, zoals deze stad vaak wordt genoemd, barst van de prachtige bezienswaardigheden. Er staan veel gebouwen in Barokstijl, en in de historische binnenstad Senamiestis, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, zijn allemaal kleine, nauwe straatjes te vinden die je het gevoel geven in Zuid-Europa te zijn. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Vilnius behoren onder meer de basiliek Stanislova en de klokkentoren Belfry, die beiden uitkijken op het Kathedraalplein (Katedros Aikste). Vanaf het plein is het een korte wandeling naar de heuvel Gediminas, waar zich een toren bevindt die prachtig uitzicht biedt op de oude binnenstad.
Behalve Vilnius zijn er in Litouwen nog een aantal andere prachtige steden en dorpen te vinden die absoluut een bezoekje waard zijn, waaronder de steden Kaunas en Klaipeda en het dorpje Nida. Niet ver van Vilnius ligt bovendien het natuurpark van Trakai, waar een indrukwekkend kasteel te bewonderen is. Daarnaast telt Litouwen diverse bezienswaardigheden die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan, waaronder de Koerse Schoorwal, het cultureel reservaat van Kernavé en de Geodetische boog van Struve.

Hotels Litouwen
Vergelijk nu meteen hotels in Litouwen

Auto huren in Litouwen
Vergelijk hier autoverhuur Litouwen

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.