Kaart

Vliegtickets Dar Es Salaam

Gaat u op safari naar Tanzania? Dan boekt u waarschijnlijk vliegtickets Dar Es Salaam, de hoofdstad van dit prachtige land in het oosten van Afrika. Vanuit Dar Es Salaam beginnen veel safaritochten en excursies, maar voordat u aan uw rondreis door Tanzania begint is het zeer de moeite waard om eerst de stad zelf te verkennen.

Vervoer

In Dar Es Salaam kunt u gebruik maken van bussen, minibusjes en gedeelde taxi’s. Indien u grotere afstanden wilt afleggen kunt u het beste de bus nemen of een auto of busje met chauffeur huren.

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort heeft u een visum nodig om Dar Es Salaam te bezoeken. U kunt dit visum aanvragen bij de ambassade van Tanzania in Brussel en dient daarbij een retour- of doorreisticket en het adres van uw hotel te overleggen. Een visum voor Tanzania is 6 maanden geldig.

Seizoen

Het droge seizoen is de beste periode om Dar Es Salaam te bezoeken, deze loopt van juni tot en met oktober. Als u tijdens het droge seizoen naar Tanzania op vakantie gaat valt u met de neus in de boter, want gedurende deze periode vindt de grote jaarlijkse migratie van de wilde dieren plaats!

Openingstijden

Winkels: geopend maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 12:00 en van 14:00 tot 18:00. Op zaterdag zijn de winkels alleen ’s ochtends open van 8:30 tot 12:30. Grote winkels, winkelcentra en warenhuizen hebben ruimere openingstijden.

Restaurants en cafés: geopend van 8:00 of 13:00 tot tot 22:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 12:30 en op zaterdag van 8:30 tot 11:30

Fooien

In Dar Es Salaam is het geven van fooien niet gebruikelijk, maar desondanks wordt het wel gewaardeerd. Hotelpersoneel kunt u blij maken met wat kleingeld, en daarnaast zijn gidsen en chauffeurs van safaribusjes gewend om een fooi van ca. $10 per passagier per dag te ontvangen. Indien u in een restaurant eet of een taxi neemt hoeft u geen fooi te betalen.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112.

Nederlandse ambassade: Umoja House, 4th floor, Garden Avenue, Dar es Salaam. Tel.: (+255) 22 2110000.

Bezienswaardigheden

Waarschijnlijk gaat u vliegen naar Dar Es Salaam om op safari te gaan, maar vergeet niet om eerst enkele dagen in Dar Es Salaam zelf door te brengen, zodat

u kunt acclimatiseren en kennis kunt maken met de cultuur. De bekendste attractie in Dar Es Salaam is het Nationaal Museum, waar diverse tentoonstellingen over de recente en oude geschiedenis van het land zijn te bewonderen. Daarnaast is het Village Museum een echte aanrader, want hier kunt u allerlei soorten traditionele Tanzaniaanse huisjes bekijken. Vergeet ook niet om gewoon door de oude binnenstad te lopen, om de sfeer te proeven en te kijken of u nog oude koloniale huizen kunt ontdekken. Ook in de omgeving van Dar Es Salaam is van alles te doen. U kunt bijvoorbeeld een dagje naar het strand gaan, of snorkelen en zwemmen voor de kust van het eilandje Bongoyo. Uiteraard kunt u in Dar Es Salaam allerlei excursies en safaritochten boeken, bijvoorbeeld naar het Serengeti National Park, de Ngorongoro krater, het Kilimanjarogebergte en het eiland Zanzibar. 

Goedkoopste vluchten naar Dar Es Salaam van...

 Bespaar op uw vliegtickets, wijzig uw bestemmingsluchthaven!

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.