Kaart

Amsterdam - Dar es Salaam

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Dar Es Salaam

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 409

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 7352 kilometer

10u 30min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Emirates

Dar Es Salaam

1 luchthaven

Indien u op vakantie naar Tanzania gaat kunt u vanaf Amsterdam naar Dar Es Salaam vliegen. Op deze pagina leest u welke luchtvaartmaatschappijen vluchten van Amsterdam naar Dar Es Salaam aanbieden, hoe u van het vliegveld van Dar Es Salaam naar uw eindbestemming kunt reizen en andere nuttige informatie die handig is om te weten als u vliegtickets Dar Es Salaam gaat boeken.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Helaas zijn er geen rechtstreekse vluchten van Amsterdam Schiphol Airport naar Julius Nyerere International Airport, zoals het internationale vliegveld van Dar Es Salaam officieel heet. Luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten van Amsterdam naar Dar Es Salaam uitvoeren zijn onder meer Kenya Airways, Etihad Airways, Emirates, Swiss Airlines, Egyptair en Turkish Airlines.

 

Paspoort en visum

Indien u over de Nederlandse nationaliteit beschikt dient u een visum aan te vragen om naar Tanzania op vakantie te gaan, u kunt dit visum aanvragen bij de ambassade van Tanzania in Den Haag. Daarnaast dient uw paspoort tot minimaal 6 maanden na uw geplande reis naar Tanzania geldig te zijn.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Reizigers die van Amsterdam naar Dar Es Salaam gaan vliegen wordt aangeraden minimaal 2 uur voor de officiële vertrektijd van hun vliegtuig aanwezig te zijn op Schiphol, aangezien de paspoort- en veiligheidscontroles soms enige tijd in beslag kunnen. Zodra u bent geland op Julius Nyerere International Airport dient u de borden (ook in het Engels) te volgen naar de bushaltes, taxistandplaats of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u uw reis naar uw eindbestemming wenst te vervolgen.

 

Reistijd en tijdsverschil

In Tanzania is het 1 uur later dan in Nederland, u zult dus geen last van een jetlag hebben als u van Amsterdam naar Dar Es Salaam gaat vliegen. Vluchten van Amsterdam naar Dar Es Salaam duren 10 uur of langer, inclusief overstappen. De totale reistijd is afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar u dient over te stappen en hoe lang uw overstap duurt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

De beste en veiligste manier om van het vliegveld van Dar Es Salaam naar uw hotel in Dar Es Salaam of andere eindbestemming te gaan is met de taxi, loop daarvoor naar de officiële taxistandplaats die zich buiten bij de aankomsthal bevindt. Negeer taxichauffeurs die hun diensten ongevraagd aanbieden, u bent bij hen namelijk meestal een stuk duurder uit.

 

Praktische informatie

Dar Es Salaam heeft een tropisch klimaat, met afwisselend natte en droge seizoenen en een gemiddelde dagtemperatuur die het gehele jaar tussen de 28 C en 32 C ligt. De droge tijd loopt van juli tot en met september, in de andere maanden vallen er vrijwel dagelijks buien. De meeste neerslag valt in de maand april. De prijzen in Dar Es Salaam liggen een stuk lager dan in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.