Kaart

Vliegtickets Mozambique - Skyscanner

Vliegen naar Mozambique brengt u naar de paradijselijke Bazaruto Archipel met haar rijke onderwaterwereld, maar ook naar de hoofdstad Maputo met haar kleurrijke markten en gezellige nachtleven. Op de stranden bent u vaak de enige badgast en ziet u walvishaaien voorbij zwemmen. Of maak een spannende safari in het binnenland en kom oog in oog te staan met Afrikaanse flora en fauna.

 

Visum

Voor een toeristisch verblijf in Mozambique heeft u een visum nodig. Afhankelijk van de benodigde duur van het visum, kunt u dit aanvragen bij de ambassade van Mozambique in Brussel, bij de grotere grensovergangen of op het vliegveld. Controleer altijd goed alle visumvereisten voordat u naar dit land reist.

 

Seizoen

De beste periode om Mozambique te bezoeken zijn de maanden juni tot en met september. Deze maanden kenmerken zich door warme dagen en koele nachten. Het regenseizoen loopt van november tot maart.

 

Vervoer

Er zijn diverse mogelijkheden om u te laten verplaatsen met het openbaar vervoer. Zo rijden en diverse treinen tussen de grote steden, hoewel er veel risico op vertraging is. Voor korte afstanden maakt u gebruik van minibusjes. Hoewel ze erg klein en gammel zijn, zijn ze goedkoop en ervaart u het lokale leven optimaal. De lange afstandsbussen zijn redelijk comfortabel, maar vertrekken helaas niet altijd op het geplande moment. Zelf een auto huren raden wij af. De wegen zijn lang niet overal goed en buiten de grote steden liggen op enkele plaatsen landmijnen. Taxi's huren in de grote steden gaat prima, maar buiten de steden rijden er weinig taxi's.

 

Openingstijden

Banken: in steden over het algemeen van maandag tot en met vrijdag van 7:30 tot 15:30 uur.

Postkantoren: van maandag tot en met vrijdag van 7:45 tot 12:00 en van 14:00 tot 17:00 uur, en op zaterdag van 8:00 tot 12:00 uur.

 

Fooien

Bij hotels en horecagelegenheden is een fooi van 10% gebruikelijk. Ook bellboys, kamermeisjes en taxichauffeurs verwachten een kleine fooi.

 

Informatie en noodgevallen

Landelijk alarmnummer: 10111

Nederlandse Ambassade:

Avenida Kwame Nkrumah 324, Maputo, telefoonnummer: +258 21 484200, e-mailadres: map@minbuza.nl

 

Bezienswaardigheden Mozambique

Een van de absolute hoogtepunten van Mozambique is zonder twijfel het paradijselijke Bazaruto Archipel Nationaal Park. Deze bestaat uit vijf hoofdeilanden: Bazaruto, Magaruque, Benguerra,Santa Carolina en Bangué. Hier ziet u alles wat u van een paradijs mag verwachten: hagelwitte stranden, turkoois water, een rijke onderwaterwereld en kleurrijke vogels.

 

De hoofdstad Maputo is een van Afrika’s meest aantrekkelijke steden, gelegen op een klif met uitzicht over de Maputo baai. De drukke stad kenmerkt zich door haar nachtleven, kleurrijke markten en interessante architectuur van onder andere architect Eiffel. Veel onderwaterliefhebbers komen hier voor het prachtige koraalrif voor de kust van Maputo.

 

Eén van de oudste steden van Zuidelijk Afrika is Inhambane, met haar 18e eeuwse Portugese kathedraal, prachtige kustlijn en goed bewandelbare achterland. Voor meer spanning en avontuur bezoekt u Gorongosa Nationaal Park, waar het mogelijk is om een safari te maken.

 

Ligt u liever aan het strand, bezoek dan de mooie kustplaats Pembla, dat tevens een oud en gezellig centrum heeft. Even buiten de stad ligt het populaire Wimbi Beach, waar u goed kunt duiken.

 

Voor big-game vissen en nog meer duikmogelijkheden reist u af naar Xai xai, gelegen aan de noordoever van de Limpopo-rivier. De omgeving rondom deze plaats staat bekend om het zoutwatermeer dat via een ondergrondse tunnel met zee verbonden is.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.