Kaart

Vliegtickets Los Angeles

Los Angeles is een wereldstad van formaat en na New York City de grootste stad van de Verenigde Staten. Dankzij het zeer aangename klimaat trekt deze stad aan de westkust van Amerika het gehele jaar door een enorme stroom bezoekers, die zich vergapen aan de luxe en glamour in Hollywood en Beverly Hills, uitgebreid gaan winkelen in een van de vele malls op Rodeo Drive en omgeving of op het strand gaan liggen van Venice Beach. Kortom, waar uw voorkeuren ook naar uitgaan, met vliegtickets Los Angeles heeft u gegarandeerd een vakantie om nooit te vergeten.

Visum

Houders van een geldig Nederlands paspoort hebben geen visum nodig om de Verenigde Staten te bezoeken als ze korter dan 90 dagen blijven. Wel dient u zich aan te melden op de ESTA-website.

Seizoen

Los Angeles kent warme zomers en zeer milde winters, dus elk seizoen is geschikt voor een bezoek aan deze wervelende Amerikaanse stad.

Vervoer

Het openbaar vervoernetwerk in Los Angeles is niet erg uitgebreid, daarom kunt het beste een auto huren of een taxi nemen naar al uw bestemmingen.

Openingstijden

Winkels: maandag t/m donderdag van 10:00 tot 22:00, op vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 23:00 en op zondag van 10:00 tot 21:00.

Restaurants en cafés: 6:00 tot ca. 23:00. Nachtclubs zijn meestal open van 23:00 tot 5:00 of nog later.
Banken: maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 16:00. Sommige banken zijn ook open op zaterdag.

Fooien

Het is in Los Angeles zeer gebruikelijk om in restaurants, cafés en nachtclubs en aan taxichauffeurs 15% tot 20% fooi te geven. Daarnaast verwachten liftjongens en kamermeisjes een kleine fooi.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 911.
Nederlands Consulaat: 11766 Wilshire Blvd, Suite 1150, Los Angeles, CA 90025. Tel.: (+1) 877-388-2443.

Bezienswaardigheden

Los Angeles is vooral bekend geworden vanwege de filmindustrie, daarom moet u zeker een bezoek brengen aan Hollywood, waar u een rondleiding kunt maken in een filmstudio, kunt winkelen en eten op de Sunset Strip en de beroemde letters HOLLYWOOD kunt bewonderen op Hollywood Hills. Uiteraard kunt u in Los Angeles ook uitgebreid winkelen, bijvoorbeeld op Rodeo Drive, en als u wilt weten hoe de grootste sterren van Amerika wonen kunt u met uw huurauto een rondritje maken door Beverly Hills. Houdt u van het strand en de zee, maak dan een wandeling over de Santa Monica Pier of ga heerlijk in de zon liggen op Venice Beach.

 

Goedkoopste vluchten naar Los Angeles van...

Foto's van belboo

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.