Kaart

Vliegtickets Cancún

Cancun is een heerlijke badplaats aan de oostkust van Mexico, op het schiereiland Yucatán. Behalve dat in Cancun de zon vrijwel alle maanden van het jaar uitbundig schijnt, kunt u een strandvakantie naar Cancun ook prima combineren met een autorondreis door Yucatán en zo op eigen houtje de prachtige natuur en indrukwekkende overblijfselen van de Mayacultuur bewonderen. Kortom, als u kiest voor vliegtickets Cancun staat u een vakantie vol zonneschijn, natuur en cultuur te wachten.

Visum

Houders van een geldig Nederlands paspoort hoeven geen visum aan te vragen om Cancun te bezoeken. Wel dient uw paspoort tot na uw vertrek uit Mexico geldig te zijn.

Seizoen

In Cancun kunt u het hele jaar door genieten van zon en warmte, want in de winter is het er dagelijks gemiddeld 26C en in de zomer 29C. De meeste neerslag valt in de maanden september en oktober. Daarnaast dient u rekening te houden met het orkaanseizoen, dat elk jaar van mei tot december loopt.

Vervoer

Cancun heeft een uitgebreid busnetwerk en daarnaast rijden er overal taxi’s. Als u van plan bent een rondreis door Yucatán te gaan maken kunt u het beste voor de gehele vakantieperiode een auto huren.

Openingstijden

Winkels: geopend maandag tot en met zaterdag geopend van 8:00 tot 18:00. Grote winkelcentra en supermarkten zijn vaak langer open en enkele winkels zijn ook op zondag geopend. Sommige kleine winkels zijn tussen de middag enkele uren gesloten.

Restaurants en cafés: open van ca. 8:00 tot ca. 24:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. Sommige banken zijn ook op zaterdag open van 10:00 tot 14:00.

Fooien

In Cancun is het zeer gebruikelijk om 10 - 20% fooi te geven in restaurants, tenzij de service reeds apart in rekening is gebracht. Taxichauffeurs verwachten daarentegen geen fooi, maar u maakt ze altijd blij als u het bedrag naar boven afrondt. Let u er ook op dat u liftjongens, kamermeisjes en inpakkers in supermarkten wat kleingeld geeft.

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers: 066. (politie), 065. (ambulance), 068. (brandweer)

Nederlands consulaat: Pabellón Caribe, Local PH 6 y 7, Av. Nichupté MZ 2 lote 22, SM 19, 77505 Benito Juárez, Cancún, Quinta. Tel.: (+52) 998 884 8672.

Bezienswaardigheden

Cancun is een populaire badplaats in Mexico, op het schiereiland Yucatán. Jaarlijks trekt Cancun duizenden toeristen, die vaak niet alleen voor de straalblauwe lucht, de witte zandstranden en de helderblauwe zee komen, maar ook de imposante bezienswaardigheden in de omgeving willen bezoeken. Cancun ligt namelijk op korte afstand van diverse toeristische topattracties van Mexico, waaronder de Mayaruïnes van Del Rey, El Meco, Yamil Lu’um en Pok ta Pok. Daarnaast kunt u vanuit Cancun diverse andere leuke uitstapjes maken, bijvoorbeeld naar het pittoreske eilandje Isla Mujeres, het natuurlijk aquarium Xel-Ha, de Crococun Zoo en de pretparken Xplor en Xcaret. 

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Cancún

Veelgestelde vragen

Er is één vliegveld in Cancún: Cancún.
Delta, Sky Airline, GOL Linhas Aéreas, Cubana, Azur Air, TUI, Swoop en Nordwind Airlines hebben directe vluchten naar Cancún.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Cancún is januari.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.