Kaart

Vliegtickets Zambia - Skyscanner

Vliegen naar Zambia brengt u oog in oog met olifanten, zebra's, cheeta's, leeuwen en duizenden antilopen. Het prachtige landschap bestaat uit zacht golvende plateaus met savannes. De allergrootste highlight van het land zijn natuurlijk de Victoria Falls. Het 700 meter brede watergordijn is een denderend en krachtig schouwspel dat u niet mag missen.

 

Visum

Voor een toeristisch bezoek aan Zambia is een visum verplicht. Dit kunt u aanvragen bij de ambassade van Zambia in Brussel of u kunt het aan de grens kopen. Het visum is geldig voor maximaal 3 maanden en kan een maand voor het aflopen worden verlengd. Uw paspoort dient bij uitreis nog minimaal 6 maanden geldig te zijn en moet twee lege visumpagina's bevatten.

 

Seizoen
In Zambia heerst er het hele jaar door een tropische en warme temperatuur. De beste maanden om het land te bezoeken zijn mei tot september. Hiermee omzeilt u de doordringende hitte tijdens het droogteseizoen en de tropische stormen in het regenseizoen.

 

Vervoer

Er zijn een aantal treinen waarmee u naar toeristische highlights kunt reizen, zoals de Victoria Falls. Treinvervoer is redelijk betrouwbaar, maar meestal wel prijzig. Wilt u een auto huren, houd er dan rekening mee dat de wegen niet in heel goede staat zijn en dat auto's aan de linkerkant van de weg rijden. Bussen zijn erg goedkoop en daardoor ook erg druk. Wel komt u hierdoor in contact met het lokale leven, wat uw reis extra avontuurlijk maakt! Wilt u liever een taxi, spreek dan vooraf een prijs af. Taxi's in Zambia hebben over het algemeen geen meters.

 

Openingstijden

Banken: maandag t/m vrijdag van 8:15 tot 14:30 uur.

Postkantoren: maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur, en op zaterdag van 8:00 tot 13:00 uur.

 

Fooien

Fooien zijn niet verplicht maar een fooi van 10% is niet ongebruikelijk. De lonen in Zambia liggen erg laag. Probeer uw fooi daarom direct te geven aan het personeel dat u geholpen heeft.

 

Informatie en noodgevallen

Landelijk alarmnummer: 999

 

Bezienswaardigheden Zambia

Een bezoek aan Livingstone is natuurlijk een 'must': langs de rivier de Zambezi dondert het zevende wereldwonder: de Victoria Falls. Het 1700 meter brede watergordijn is een van de grootste watervallen ter wereld. Vooral in de regenmaandenapril en mei is de waterval door de grote hoeveelheid rivierwater een indrukwekkend schouwspel. Wildwatervaren is in dit gebied erg geliefd. Bijzonder is de neveldie neerdaalt rondom de watervallen. Het omringende gebied met veel dieren leent zich voor prachtige wandelingen. Livingstone zelf is een klein stadje, vernoemd naar de gelijknamige ontdekkingsreiziger. Het kenmerkt zich door mooie koloniale huizen en een klein museum.

Het charmante en rommelige Lusaka is het bestuurlijk en educatief centrum van het land. Slenter langs de lokale winkeltjes en bezoek samen met een gids de Garden Compound, de lokale township.  In talloze galeries vindt u mooie werken van kunstenaars. Vooral de Henry Tayali Visual Arts Gallery is de moeite waard. Voor lokale souvenirs bezoekt u de openluchtmarkt Kamwala Market. Op een klein half uurtje van de hoofdstad Lusaka ligt het Kalimba Reptile Park. In dit leefgebied komt u oog in oog te staan met krokodillen, Afrikaanse kameleons en slangen. In de ‘Kabwata Cultural Village’ kunt u leuke handgemaakte souvenirtjes op de kop tikken.

Natuurliefhebbers halen hun hart op in dit Afrikaanse land. De prachtige savannes herbergen veel wildlife en Zambia herbergt prachtige nationale parken. South Luangwa Nationaal Park is een van de mooiste. Het vormt een groot natuurgebied tezamenmet North Luangwa, Luambe en Lower Zambezi. Naast een rijk wildleven zijn de prachtige waterpoelen en lagunes een lust voor het oog.  In Kafue National Park spot u naast de leeuw, cheeta en het jachtluipaard zelfs duizenden antilopen, zebra's en buffels. Een absolute highlight is de riviersafari, waarbij u vissen en krokodillen spot. Ook kunt u prachtige riviersafari's maken op Lake Kariba.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.