Kaart

Vliegtickets Tsjechië - Skyscanner

Tsjechië ligt in centraal Europa en maakte tijdens het communistische tijdperk deel uit van de republiek Tsjecho-Slowakije. In Tsjechië vindt u talloze prachtige oude steden en sfeervolle dorpjes met adembenemende historische gebouwen, alsmede mooie natuurgebieden en indrukwekkende landschappen die bezaaid zijn met kastelen en paleizen. Boek daarom snel vliegtickets Tsjechië en ontdek zelf hoe mooi het land is.

Visum

Tsjechië ligt in de Europese Unie, dus indien u in het bezit bent van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart heeft hoeft u geen visum aan te vragen.

Seizoen

Het klimaat van Tsjechië kent warme zomers en koude winters waarbij vaak veel sneeuw valt, dus indien u een rondreis door het land wilt gaan maken kunt u het beste in de lente, zomer of herfst naar Tsjechië op vakantie gaan.

Vervoer

In de hoofdstad Praag kunt u gebruik maken van bussen en metro’s, die alle delen van de stad met elkaar verbinden. Buiten de hoofdstad kunt u met de bus of trein reizen of een auto huren.

Openingstijden

Winkels: meestal maandag tot en met zaterdag geopend van 9:00 tot 19:00. Sommige winkels zijn ook op zondag open.

Restaurants en cafés: vaak geopend van 11:00 tot 13:00 en van 19:00 tot 23:00. Nachtclubs zijn meestal wat langer open.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 17:00.

Fooien

Fooien zijn niet gebruikelijk in Tsjechië, al wordt met name in toeristische gebieden vaak van toeristen verwacht dat zij ca. 10% fooi geven in restaurants en aan taxichauffeurs.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112.

Nederlands Ambassade: Gotthardska 6/27, 160 00 Praag 6 – Bubenec. Tel.: +420 233 015 200.

Bezienswaardigheden

Tsjechië barst van de interessante bezienswaardigheden, dus als u echt wat van het land wilt zien kunt u er het beste een week of meer voor uittrekken. Allereerst is de Tsjechische hoofdstad Praag zeer de moeite waard, die ook vaak De Gouden Stad wordt genoemd en tot de mooiste steden van Europa behoort. Tot de topattracties van Praag behoren onder andere de prachtige gotische Karelsbrug, de Praagse Burcht, het Oude Stadsplein en de Sint-Vituskathedraal. Daarnaast dient u zeker het middeleeuwse stadje Český Krumlov te bezoeken, vanwege het adembenemende kasteel en de burcht die zich daar bevinden. Indien u van kastelen houdt kunt u vervolgens doorreizen naar het Jindřichův Hradeckasteel in Jindřichův Hradec, het Karlstein kasteel in Karlštejn en kasteel Hluboká in Hluboká nad Vltavou. Als u een natuurliefhebber bent mag u zeker het Nationale park Krkonoše in het Reuzengebergte niet missen, waar u in de winter overigens ook prima kunt skiën. 

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.