Kaart

Vliegtickets Malediven

Vliegtickets Malediven brengen je naar één van de mooiste plekken op aarde. Hagelwitte bounty-stranden, kristalhelder water en een paradijselijke onderwaterwereld sieren deze archipel in de Indische Oceaan. Vliegen naar de Malediven met haar op palen gebouwde watervilla’s en ongeevenaarde spa’s is een traktatie voor geliefden.

Hoe lang is het vliegen naar de Malediven?
Met een gunstige tussenstop vlieg je in 13 uur en 20 minuten naar de Malediven.

Tijdsverschil Malediven
Als het hier zomertijd is, is het op de Malediven 3 uur later; in onze wintertijd is het verschil 4 uur.

Heb je een visum nodig voor de Malediven?

Bij een verblijf van minder dan 30 dagen krijg je bij aankomst op de luchthaven een gratis visum. je kunt de verblijfsduur verlengen tot maximaal 90 dagen. Tevens dient je een retourticket of een ticket naar de volgende bestemming te kunnen overleggen en een bewijs van voldoende financiële middelen, zoals een hotelreservering.

Beste reistijd Malediven
De temperatuur op de Malediven is het hele jaar door aangenaam. Om de regenperioden te vermijden kun je het land het beste bezoeken van december tot en met februari.

(Openbaar) Vervoer op de Malediven

Doordat er vrijwel geen wegen zijn, is er geen openbaar vervoer en rijden er niet veel auto’s op de Malediven. Enkel in de hoofdstad Male zul je taxi’s, auto’s, minibusjes en brommers aantreffen. Je vakantie begint als je per speedboot of zelfs met een watervliegtuig naar jouw eiland wordt gebracht. Het meest voorkomende lokale verkeer is de fiets, en daarnaast zeil- en motorboten.

Openingstijden Winkels en restaurants
Over het algemeen zijn deze de hele dag en tot laat in de avond open.
Banken: in Male zijn banken dagelijks geopend van 8:00 tot 13:30 uur, met uitzondering van vrijdag. Winkels, restaurants en banken gaan voor het gebed dicht en zijn allen gesloten op de islamitische rustdag, die plaatsvindt op vrijdag.

Fooien geven op de Malediven
Het is gebruikelijk om bedieningspersoneel zoals obers, kamermeisjes, kruiers en bootbemanning een blijk van waardering te geven, zoals 1 US dollar per service.

Informatie en noodnummers Malediven

Landelijk alarmnummer: 102

Bezienswaardigheden Malediven

De paradijselijke Malediven bevinden zich midden in de Indische Oceaan. De archipel van 1200 koraaleilandjes zijn stuk voor stuk echte bounty-bestemmingen die je in 15 tot 35 minuten kunt bewandelen. De oogverblindende witte stranden, wuivende palmbomen en bijzondere koraalriffen maken dit tot dé ultieme droombestemming. De Malediven lenen zich uitstekend voor ‘eiland hoppen’ met een sprookjesachtige zeiljacht. Een onvergetelijke ervaring!

Luxe, wellness en een onderwaterparadijs

Wie op zoek is naar hagelwitte stranden en wellness kan zich geen betere plek wensen. Verliefde koppeltjes laten zich verwennen in luxueuze hotels met spa’s van een ongeëvenaard niveau en overnachten in op palen gebouwde watervilla’s. De eilanden hebben een paradijselijke onderwaterwereld met bontgekleurde koraalriffen en talloze vissoorten! Naast alle kleinere felgekleurde visjes zwemmen hier 22 dolfijn- en walvissoorten, 14 haaiensoorten, 5 verschillende zeeschildpadden en de mantelrog, de allergrootste roggensoort ter wereld. De meest gewilde duikplek is Banana Reef, op de noordelijke Malé Atol.

Wat te doen in Male?

De culturele hoofdstad Malé met zo’n 100.000 inwoners is één van de kleinste hoofdsteden ter wereld. Geniet hier van heerlijke lokale gerechten en van Bodu Beru, de traditionele muziek. Bezoek de prachtige, door sultans gebouwde paleisjes, parken en eeuwenoude moskeeën, zoals de 50 meter hoge Grote Vrijdag Moskee. Zorg dat u in de middag op de levendige vismarkt bent, waar de locals elke dag hun ‘catch of the day’ tentoon spreiden. In de smalle steegjes van de bazaar koop je allerhande souvenirs zodat je thuis nog eens kunt terugdenken aan deze droomvakantie.  
Meer tips voor de Malediven

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.