Kaart

Vliegtickets vanaf Alicante vergelijken op Skyscanner

Woont of verblijft u op dit moment aan de Costa Blanca en zoekt u goedkope vliegtickets vanaf Alicante? Lees dan hier hoe u de luchthaven van Alicante kunt bereiken en naar welke bestemmingen u vanuit Alicante kunt vliegen.

Vervoer naar Alicante Airport

Alicante-Elche Airport of Alicante El Altet Airport, zoals de luchthaven van Alicante ook wel wordt genoemd, ligt 9 kilometer ten zuidwesten van Alicante, en is ideaal voor reizigers die aan de Costa Blanca of in de Spaanse regio’s Valencia en Murcia verblijven. Vanuit diverse plaatsen rondom Alicante, zoals Benidorm, Calpe, Altea en Torrevieja, rijden dagelijks bussen van en naar Alicante-Elche Airport, waaronder de buslijnen C6 (Subús Alcoyana), 1A en1B (beiden Subús Moyá). Daarnaast rijden er diverse bussen van Costa Azul vanaf diverse badplaatsen aan de Costa Blanca naar het vliegveld van Alicante. Als u van plan bent om met uw (huur)auto naar de luchthaven van Alicante te gaan dan dient u de N-332 te nemen en dan de afslag naar de N-338 richting Aeropuerto/Recinto Ferial/E-15/A-70/Murcia/Valencia te nemen. Kies vervolgens de afslag Aeropuerto en volg de borden naar de luchthaven.

Luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen

Vanaf Alicante Airport kunt u met een groot aantal budgetmaatschappijen, zoals Transavia, Air Berlin, Easyjet, Vueling, Jet2.com, Jetairfly, Ryanair en Norwegian Aoir Shuttle, naar talloze bestemmingen binnen Europa vliegen, waaronder Amsterdam, Londen, Birmingham, Belfast, Berlijn, Maastricht/Aachen en Oslo. Daarnaast kunt u met diverse lijndiensten van gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen, zoals Iberia, Brussels Airlines en British Airways, naar allerlei binnenlandse en Europese bestemmingen vliegen, waaronder Madrid, Bilbao, Gran Canaria, Londen en Brussel. Tijdens het vakantieseizoen vinden er ook veel chartervluchten plaats van en naar Alicante-Elche Airport, van luchtvaartmaatschappijen als Wizz Air, BA Cityflyer, Transaero Airlines, Spanjet, Primera Air en JetXtra.com, die naar bestemmingen vliegen als Sint Petersburg, Glasgow, Boedapest, Stockholm, Gothenburg en Reykjavik.

Faciliteiten

De luchthaven van Alicante heeft tegenwoordig één terminal, die ook wel de New Terminal wordt genoemd. Deze moderne terminal, die in maart 2011 geopend werd, beschikt over talloze faciliteiten, waaronder belastingvrije winkels, cafés, restaurants en talloze andere faciliteiten, zoals geldautomaten en bagagekluizen.

Tip: Indien u met de auto maar de luchthaven komt en van plan bent om uw auto langer dan enkele dagen op het parkeerterrein van het vliegveld te parkeren dan is het aan te bevelen om vooraf via internet een parkeerplaats te reserveren. Reservering is kosteloos en verplicht u tot niets, maar u profiteert op die manier wel van veel lagere parkeertarieven. 

Foto's van Flickr/Rafael dP fotos

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.