Kaart

Vliegtickets vanaf Antwerpen Deurne vergelijken op Skyscanner

Woont u in België of niet ver van de Belgische grens en gaat u op zakenreis of stedenreis naar Londen? Dan dient u zeker even naar vliegtickets vanaf Antwerpen te zoeken, want vanaf de luchthaven van Antwerpen vertrekken dagelijks vluchten naar de Britse hoofdstad.

Vervoer naar de luchthaven van Antwerpen

Antwerp International Airport, zoals het vliegveld van Antwerpen officieel heet, is zeer goed met de auto en het openbaar vervoer te bereiken. Indien u met de trein komt dient u uit te stappen op station Antwerpen-Berchem en vervolgens over te stappen op bus 51, 52 of 53, die vanaf dit station elke 10 minuten naar de luchthaven rijdt. Daarnaast kunt u vanuit het centrum van Antwerpen met bus 32 en tramlijn 9 naar treinstation Antwerpen-Berchem reizen, of bus 31 of 33 naar de luchthaven nemen. Ook kunt u kiezen voor de snelbus Bus2Airport, die dagelijks vanaf de luchthavens van Brussel, Rotterdam en Amsterdam en de carpoolplaatsen in Sint-Job en Breda naar vliegveld Antwerpen rijdt. Indien u met uw eigen auto vanuit Nederland naar Antwerp International Airport gaat dient u de E19 (Breda) of A12 (Bergen op Zoom) te nemen richting Antwerpen. Eenmaal aangekomen op de Ring Antwerpen dient u afslag 3 (Borgerhout) te nemen en de borden naar de luchthaven te volgen.

Luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen

De luchthaven van Antwerpen wordt momenteel uitsluitend gebruikt door de luchtvaartmaatschappijen Cityjet en Flybe, die dagelijks enkele malen vanaf Antwerpen naar Londen City en Londen Southend vliegen. Daarnaast worden er af en toe chartervluchten uitgevoerd vanaf Antwerp International Airport, door onder andere de luchtvaartmaatschappijen Flybe, Abelag Aviation, Flying Group en Denim Air.

Faciliteiten

Ondanks dat Antwerp International Airport niet groot is beschikt het toch over een aantal handige faciliteiten, zoals draadloos internet, een internetkiosk met muntinworp, een restaurant, een lounge voor zakenreizigers en vergaderzalen.

Tip: Wilt u meer te weten komen over de Belgische luchtvaartgeschiedenis? Bezoek dan het Stampe & Vertongen Museum, dat zich naast het luchthavengebouw bevindt. In het museum, dat vernoemd is naar de Antwerpse luchtvaartpioniers Jean Stampe en Maurice Vertongen, zijn originele SV4 toestellen en een aantal op ware grootte nagebouwde en vliegwaardige militaire toestellen uit de Eerste Wereldoorlog te zien. In het atelier van het museum kan bovendien het restauratiewerk van een Fokker DVII gevolgd worden. Ook zijn er in het museum talloze foto´s, documenten en schaalmodellen te zien die de geschiedenis van Antwerp International Airport in beeld brengen. 

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.