Vergelijk de prijzen en bespaar op hotels in Athene

Sorry, Wij kunnen geen verblijven langer dan 30 nachten boeken.

Zoek op onze kaart naar de beste hotels in Athene

Gebruik onze kaart om te zoeken naar hotels in de buurt van Athene of attracties die u wilt bezoeken.

De beste hotels in Athene. Lees de beoordelingen.

Wees er zeker van dat u het perfecte verblijf hebt geboekt. Lees de beoordelingen van echte gasten voordat u boekt.

Meer hotels bekijken

Hotels Athene

De Griekse hoofdstad Athene is de oudste, meest levendige en een van de veiligste steden in Europa. Naast bekende highlights als de Akropolis, is de moderne kosmopolitische stad rijk aan nieuwe kunst, trendbewuste Atheners, stijlvolle nieuwe restaurants, winkels en hotels. De meeste bezoekers zijn onder de indruk van het bruisende leven op straat en de ontspannen levensstijl. De Atheners nemen de tijd voor eindeloze koffiemomenten, avondwandelingen en het nachtleven van de stad, lang nadat de rest van Europa in diepe slaap is. Wilt u deze bijzondere stad ook ten volle ervaren, boek dan snel en eenvoudig hotels Athene bij Skyscanner!

Terug naar de Griekse Oudheid: Akropolis en Agora Rond Plaka en Monastiraki bevond zich ooit het culturele en bestuurscentrum van het oude Athene. Hier vindt u de belangrijkste archeologische bezienswaardigheden, zoals de tempels van de Akropolis en de vervallen ruïnes van de Agora.

De Akropolis is een wereldberoemd Unesco-gebouw dat u vanaf kilometers afstand al ziet liggen. Een bezoek aan de Akropolis - het Griekse woord voor 'het hoogste punt van de stad' - is een belevenis. Na een flinke klim krijgt u gegarandeerd een bijzondere beloning: dit is een plek waar de Griekse Oudheid tot leven komt, met klassieke tempels en torenhoge zuilen van 2500 jaar oud, waarvan het indrukwekkende Parthenon de bekendste is. Hier werd de basis voor de Europese geschiedenis en kunst gelegd.

De groene oase Agora was in de Oudheid het centrum van de stad. Hier bevonden zich diverse overheidsgebouwen en het grootste marktplein van Athene. Op deze plek is de democratie ontstaan en Socrates en Paulus hielden hier hun openbare redevoeringen. Het is heerlijk slenteren tussen de verschillende ruïnes en archeologische bezienswaardigheden zoals de Hemhaistostempel en de Attalostoa, waarin het Agoramuseum is ondergebracht. Tussen het groen liggen vele brokstukken verspreid waar een gids u alles over kan vertellen.

Wilt u overnachten vlakbij de Akropolis? Dat kan! In deze buurt zijn namelijk vele topklasse en middenklasse hotels te vinden zoals het Electra Palace Hotel Athens (5-sterren) of het Plaka Hotel (3-sterren).

Gladiatoren en marathons in het Panathinaiko stadion

Een absolute must-see is het gratis te betreden atletiekstadion, gelegen in het hart van Athene. Al 2200 jaar voor de eerste moderne Olympische Spelen in 1896, was dit prachtig stenen stadion gereed voor gebruik. Tijdens de Olympische Spelen in Athene van 2004 vond hier de finish van de marathon plaats. In de Romeinse tijd werden hier gladiatorengevechten gehouden en in de Griekse Oudheid vonden hier de Pantheense Spelen plaats. Tegenwoordig geven scholen in Athene op deze plek sportlessen aan hun leerlingen. Tip: vanaf Syntagma kunt u via de National Garden heerlijk naar het stadion wandelen.

Op loopafstand van de Tempel van de Olympische Zeus en het Panathinaiko stadion vindt u het 5-sterren Royal Olympic Hotel en het 3-sterren Acropolis Ami Boutique Hotel.

Goedkope hotels Athene

Wilt u goedkoper overnachten in de buurt van de meeste bezienswaardigheden? Overweeg dan eens het Kimon Athens Hotel of het Dioskouros Hostel (beiden 1 ster).

Tips

De huidige metrostations fungeren ook als een openbaar museum. Tijdens de aanleg van het metronetwerk zijn namelijk diverse opgravingen gedaan. Op diverse metrostations (onder andere Omonia, Keramikos en Syntagma) liggen de archeologische vondsten te schitteren in de vitrines.