Kaart

Vliegtickets Bora Bora

Bora Bora is een echt bounty eiland met witte stranden en palmbomen. Het ligt in de Stille Oceaan en behoort tot de archipel Frans-Polynesië. Bora Bora is het mooiste eiland van deze eilandengroep (misschien wel het mooiste eiland van de wereld!), maar ook het duurste. Er zijn veel luxe hotels en resorts en vooral rijke westerlingen boeken een ticket naar Bora Bora. Wil je op een bijzonder luxe plek je huwelijksreis doorbrengen? Dan is dit prachtige eiland de perfecte bestemming!

Vliegticket Bora Bora

Er gaan vanuit Nederland geen rechtstreekse vluchten naar Bora Bora. Om er te komen, vlieg je eerst met bijvoorbeeld Air France naar Parijs. Vanuit daar vlieg je met Air Tahiti via Los Angeles naar het grotere eiland Papeete, waarna je nog een klein stuk naar Bora Bora moet.

Met drie tussenstops is het niet gek dat je een lange vliegtijd hebt. Vliegen van Amsterdam naar Bora Bora duurt dan ook 30 tot wel 47 uur.

Lees hier meer informatie over vluchten met een lange overstap.

Voor een vliegticket naar Bora Bora heb je een flink budget nodig. Op Skyscanner vergelijk je snel en gemakkelijk de voordeligste tickets. Vergeet ook niet om een prijsalarm in te stellen.

Vanaf Bora Bora airport naar je hotel

De beste manier om vanaf het vliegveld van Bora Bora naar je hotel te reizen, is met de gratis shuttleboot. Deze boot – genaamd Bora Bora Navette – brengt je naar Vaitape. Vanuit hier brengen de shuttlebussen van hotels je naar je bestemming.

Beste periode om te reizen

De beste reistijd voor een vakantie naar Bora Bora is tussen mei en oktober. Dan valt het droge seizoen en is de gemiddelde dagtemperatuur met circa 26 tot 30 graden zeer aangenaam. Van november tot en met april is het regenseizoen. Het is dan vaak broeierig warm.

Heb je de loterij gewonnen? Bezoek dan na Bora Bora ook deze paradijsjes.

Bezienswaardigheden Bora Bora

Wil je luieren op een tropisch strand en zonnebaden aan prachtige zwembaden? Dan zit je op Bora Bora goed. Wil je naast het relaxen ook nog wat van het eiland zien, dan kun je de volgende bezienswaardigheden op Bora Bora bezoeken:

 • Vulkaan Mount Otemanu: Bora Bora kent een prachtige natuur. Het eiland bestaat onder meer uit een uitgedoofde vulkaan van zo’n 727 meter hoog. Hier kun je hiken met een gids. Het is wel een pittige wandeling.
 • Jeeptour: de vulkaan bekijken zonder je enorm in te spannen? Dat kan met een jeeptour. Met de jeeps rijd je naar de top van de vulkaan, vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt over het eiland en de omringende zee.
 • Snorkelen en duiken: in de lagune rondom Bora Bora kun je geweldig duiken en snorkelen. Je vindt hier talloze exotische waterdieren, waaronder schildpadden, haaien en de meest kleurrijke kwallen. Je kunt ook onder begeleiding snorkelen. Een gids brengt je dan naar de beste plekjes.
 • Vaitape: dit is de grootste stad van het eiland en je kunt hier gezellig wat drinken, een hapje eten en het bruisende leven in de haven aanschouwen. Uiteraard kun je hier ook je souvenirs voor het thuisfront kopen.
 • Matira Beach: volgens velen het mooiste publieke strand van Bora Bora.
 • Restanten Amerikaanse basis uit de Tweede Wereldoorlog: wist je dat er tijdens de Tweede Wereldoorlog een Amerikaanse basis was op Bora Bora? Deze was geopend na de aanval op Pearl Harbor. De keuze was op Bora Bora gevallen vanwege de strategische ligging in de Pacific. Aan de voet van de vulkaan vind je nog kanonnen en een paar bunkers.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer op Bora Bora is erg beperkt. Er is één doorgaande weg en er rijdt één bus. Je kunt dan ook het beste gebruikmaken van boten die om Bora Bora heenvaren en overal aanmeren.

Visum voor Bora Bora

Heb je een Nederlands paspoort, dan hoef je geen visum aan te vragen voor je reis naar Bora Bora. Wel moet je paspoort na vertrek uit Frans-Polynesië nog minimaal drie maanden geldig zijn.

Overige praktische informatie

 • De valuta op Bora Bora is de CFP-frank (XPF). In Frans-Polynesië is het niet gebruikelijk om fooien te geven, deze worden vaak zelfs geweigerd.
 • Tijdens onze zomertijd is het op Bora Bora 12 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd 11 uur vroeger.
 • Op Bora Bora wordt voornamelijk Maohi (Tahitiaans) en Frans gesproken. Al kom je met Engels ook een heel eind.
 • Winkels zijn meestal geopend van maandag tot en met vrijdag van 7.30 tot 17.30 en op zaterdag van 7.30 tot 12.00. De meeste winkels sluiten tussen de middag een uurtje voor de lunch.
  Restaurants zijn open vanaf 7.00, 11.00 of 18.00 tot circa 23.00. Cafés en nachtclubs zijn tot 1.00 of nog later geopend.
  Banken zijn maandag tot en met vrijdag van 900 tot 12.00 en van 14.00 tot 17.00 geopend.
 • De alarmnummers op Bora Bora zijn 17 (politie), 18 (brandweer) en 15 (ambulance).
 • Kijk hier voor meer informatie over vaccinaties voor Bora Bora.

Hotels Bora Bora

Vergelijk hier gemakkelijk hotels op Bora Bora.

Auto huren op Bora Bora

Vergelijk hier autoverhuur Bora Bora.

 Bespaar op uw vliegtickets, wijzig uw bestemmingsluchthaven!

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.