Kaart

Vliegtickets Perugia Santegidio

Perugia is al jarenlang een populaire Italiaanse toeristische bestemming. In deze prachtige stad in het midden van Umbrië zijn namelijk talloze prachtige bezienswaardigheden te bewonderen die u echt een keer gezien moet hebben. Of u nu op zoek bent naar een indrukwekkende stedentrip of een rondreis door Italië, met vliegtickets Perugia creëert u het perfecte startpunt voor een korte of lange vakantie in Italië.

 

Visum

Houders van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart hoeven geen visum aan te vragen om Perugia te bezoeken.

 

Seizoen

Elk seizoen van het jaar is geschikt voor een bezoek aan Perugia, want de zomers zijn er warm en de winters mild, met niet al teveel neerslag.

 

Vervoer

Veel bezienswaardigheden in Perugia zijn prima te voet te bereiken. Voor grotere afstanden kunt u gebruik maken van bussen en taxi’s. Vanwege de grote hoogteverschillen zijn er in de stad diverse liften en roltrappen aangelegd, dus ook als uw conditie niet zo goed is kunt u zich prima door de stad verplaatsen.

 

Openingstijden

Winkels: meestal geopend op maandag van 15:30 tot 20:00 en van dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 13:00 en van 16:00 tot 20:00 uur.

Cafés en restaurants: meestal open vanaf 7:00 of 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 23:00, afhankelijk van het type horeca. Veel restaurants zijn op zondag gesloten.

Banken:  geopend maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 13:30 en van 15:00 tot 16:00. Sommige banken zijn ook op zaterdagochtend open.

 

Fooien

In de meeste cafés en restaurants wordt een extra bedrag gerekend voor service, u hoeft in dat geval dus geen aparte fooi meer te geven. Echter, indien u tevreden bent met de service kunt u de rekening naar boven afronden.

 

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer : 112. Daarnaast kunt u de hulpdiensten ook rechtstreeks bereiken via 113 (politie), 115 (brandweer), 118 (ambulance).

Nederlandse ambassade: Via Michele Mercati, 8 00197 Rome. Tel.: (+39) 06-3228 6001.

 

Bezienswaardigheden

De universiteitsstad Perugia bestaat al sinds het begin van onze jaartelling en kent dus een zeer rijke geschiedenis, met veel Etruskische bouwwerken die goed bewaard zijn gebleven. Tot de topbezienswaardigheden van Perugia behoren de Arco Etrusco (Boog van Augustus) en Etruskische stadsmuren, de dertiende eeuwse fontein de Fontana Maggiore, het ondergrondse fort de Rocca Paolina, de San Lorenzo Kathedraal, de Palazzo dei Priori, de prachtige brede winkelstraat de Corso Vannucci en de Piazza IV Novembre, waar u heerlijk op een terrasje kunt zitten om in het zonnetje van een echte Italiaanse espresso of cappuccino te genieten.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.