Kaart

Vliegtickets Sharm el-Sheikh

Sharm el-Sheikh is een populaire badplaats in Egypte en ligt op het zuidelijkste puntje van het Sinaï schiereiland, aan de Rode Zee. In tegenstelling tot veel andere badplaatsen in Egypte is het stadje Sharm el-Sheikh zeer authentiek, wat betekent dat u met vliegtickets Sharm el Sheikh niet alleen onbezorgd van de zon kunt genieten maar ook de echte Egyptische cultuur kunt opsnuiven.

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort dient u in het bezit te zijn van een visum, welke u bij aankomst in Egypte op het vliegveld kunt kopen. Uw paspoort dient na uw vertrek uit Egypte nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Seizoen

In Sharm el-Sheikh is het ‘s zomers zeer heet, waarbij de dagtemperatuur regelmatig boven de 40C komt. In de herfst, winter en lente is het in Sharm en Sheikh lekker warm, het is daarom ook een prima bestemming om te overwinteren.

Vervoer

In en rondom Sharm el Sheikh rijden veel bussen, maar daarnaast kunt u uiteraard ook per taxi naar al uw bestemmingen reizen. Vanuit busstation Delta Sharm vertrekken dagelijks bussen naar Cairo, en vanaf de haven kunt u de veerboot naar onder meer Hurghada en Aqaba nemen. Zelf een auto huren in Egypte wordt sterk afgeraden.

Openingstijden

Winkels: meestal dagelijks geopend van 9:00 tot 17:00. Op vrijdag en zaterdag en tijdens de Ramadan zijn de openingstijden beperkt.

Restaurants en cafés: meestal geopend van ca. 7:00 tot ca. 23:00

Banken: geopend zondag t/m donderdag van 8:30 tot 14:00

Fooien

Het is in Sharm el Sheikh gebruikelijk om restaurantpersoneel, taxichauffeurs, kruiers, kamermeisjes en gidsen een fooi te geven, variërend van wat kleingeld aan kruiers tot 10% van de rekening in restaurants. Het is daarbij de gewoonte om de fooi zo discreet mogelijk te geven.

Informatie en noodgevallen

Alarmnummers: 126 (toeristenpolitie), 180 (brandweer), 123 (ambulance), 122 (politie).

Nederlandse ambassade: 18 Hassan Sabri Street, 11211 Zamalek, Cairo. Tel.: +20227395500.

Bezienswaardigheden

Sharm en Sheikh betekent in het Arabisch "Baai van de sjeik” en wordt ook vaak “Stad van de Vrede” genoemd, omdat hier in het verleden zoveel vredesconferenties hebben plaatsgevonden. Vroeger was Sharm el Sheikh een bruisend havenstadje, maar ondanks dat het toerisme tegenwoordig de

belangrijkste bron van inkomsten is heeft de stad haar authentieke karakter bewaard weten te houden. Sharm el Sheikh is de laatste decennia vooral geliefd geworden bij duikers, die naar populaire duikplekken als Ras Mohammed Nationaal Park, Middle Gardens, Shag Rock, Thomasrif en Jacksonrif gaan om de onderwaterwereld met prachtige koraalriffen te bewonderen. Daarnaast kunt u in Sharm el Sheikh talloze andere watersporten beoefenen, waaronder kitesurfen, parasailen en snorkelen. In en rondom Sharm el Sheikh zijn bovendien een groot aantal bezienswaardigheden te vinden, waaronder het orthodoxe klooster St. Catharina aan de voet van de Sinaïberg, het badplaatsje Na’ama baai en het attractiepark SOHO Square Sharm El Sheikh. Vanuit Sharm el Sheikh kunt u ook excursies naar de piramides van Gizeh boeken. 

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Sharm el-Sheikh

Veelgestelde vragen

Er is één vliegveld in Sharm el-Sheikh: Sharm el-Sheikh.
Gulf Air, SkyUp Airlines, Air Astana, Chair Airlines, Wamos Air, Air Arabia Egypt, Al Masria en TUI hebben directe vluchten naar Sharm el-Sheikh.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Sharm el-Sheikh is september.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.