Kaart

Amsterdam - Sharm el-Sheikh

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Sharm el-Sheikh

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 200

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 3650 kilometer

7u 0min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Turkish Airlines

Sharm el-Sheikh

1 luchthaven

Gaat u op strandvakantie naar Egypte en bent u op zoek naar vliegtickets Sharm el-Sheikh? Lees dan op deze pagina met welke luchtvaartmaatschappijen u van Amsterdam naar Sharm el-Sheikh kunt vliegen, over welke reisdocumenten u dient te beschikken, wat u op het vliegveld van vertrek en aankomst kunt verwachten, hoe lang uw vliegreis duurt en allerlei andere handige praktische reisinformatie.

Luchtvaartmaatschappijen

Vanaf Amsterdam kunt u met diverse luchtvaartmaatschappijen naar Sharm el-Sheikh vliegen. Helaas zijn dit allemaal indirecte vluchten, u zult dus altijd minimaal 1 keer moeten overstappen als u van Amsterdam naar Sharm el-Sheikh gaat vliegen. Luchtvaartmaatschappijen die niet-rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Sharm el-Sheikh aanbieden zijn onder meer Swiss, Turkish Airlines, Egyptair en Pegasus Airlines.

Paspoort en visum

Houders van een Nederlands paspoort hebben een visum nodig om naar Sharm el-Sheikh te vliegen, u kunt deze bij aankomst op het vliegveld van Sharm el-Sheikh bij de douane aanschaffen. Uw paspoort dient bij aankomst in Sharm el-Sheikh nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn. Met een visum mag u maximaal 4 weken in Sharm el-Sheikh verblijven.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Indien u van Amsterdam naar Sharm el-Sheikh gaat vliegen wordt geadviseerd om 2 tot 3 uur voordat uw vliegtuig gepland staat te vertrekken aanwezig te zijn op Schiphol, omdat de paspoort- en veiligheidscontroles soms extra veel tijd kosten, met name tijdens het vakantieseizoen. Eenmaal aangekomen op Sharm el-Sheikh International Airport dient u zodra u de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald de borden (ook in het Engels) te volgen naar de taxistandplaats, bushaltes of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van voor welke vorm van transport u kiest om naar uw eindbestemming te reizen.

Reistijd en tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Egypte, een jetlag is dus niet te verwachten als u van Amsterdam naar Sharm el-Sheikh gaat vliegen. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Sharm el-Sheikh duren minimaal 7,5 uur of langer, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar u dient over te stappen en hoe lang de overstap duurt. Er zijn geen rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Sharm el-Sheikh.

Vervoer vanaf de luchthaven

De eenvoudigste manier om vanaf Sharm el-Sheikh International Airport naar uw hotel in Sharm el-Sheikh te gaan is met een shuttlebus van uw hotel, informeer hiernaar als u uw hotelkamer reserveert. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats buiten bij de aankomsthal.

Praktische informatie

Sharm el-Sheikh heeft een subtropisch klimaat met zeer warme zomers (gemiddelde dagtemperatuur ca. 37 C) en warme winters (gemiddelde dagtemperatuur ca. 22 C). Het prijsniveau in Sharm el-Sheikh ligt ietwat lager dan in Nederland. Alcoholische dranken zijn in er echter een stuk duurder.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.