Kaart

Vliegtickets vanaf Finland - Skyscanner

Vliegtickets vanaf Finland

Woont of verblijft u op dit moment in Finland en zoekt u goedkope vliegtickets vanaf Finland? Dan kunt u vliegen vanaf verschillende luchthavens, die allemaal verspreid over het hele land te vinden zijn. Helsinki-Vantaa Airport is de grootste luchthaven van Finland, en wordt voornamelijk gebruikt door luchtvaartmaatschappijen die naar Europese en intercontinentale bestemmingen vliegen. De andere luchthavens van Finland worden met name gebruikt door regionale luchtvaartmaatschappijen en prijsvechters.

Vervoer naar de vliegvelden van Finland

Helsinki-Vantaa Airport is zeer goed met de auto en het openbaar vervoer te bereiken. Indien u vanuit het centrum van Helsinki naar dit vliegveld gaat kunt u het beste de trein nemen, want de onlangs geopende Ring Rail Line vertrekt elke 10 minuten en brengt u binnen 30 minuten naar de luchthaven. Daarnaast zijn er diverse bussen die naar de luchthaven van Helsinki rijden, waaronder buslijn 615 en 620, alsmede de Finnair City Bus. Indien u met uw (huur)auto naar Helsinki-Vantaa Airport wilt reizen dient u vanuit het centrum van Helsinki naar Route 45 te rijden. Neem vervolgens afslag 8 en volg de borden naar de luchthaven (“Flygstation”). De overige vliegvelden in Finland, waaronder Oulu Airport, Rovaniemi Airport en Tampere-Pirkkala Airport, zijn het beste per taxi of shuttlebus te bereiken. Raadpleeg de website van het regionale vliegveld van uw keuze om te bekijken of er ook reguliere openbaar vervoerverbindingen zijn.

Luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen

De internationale luchthaven van Helsinki wordt door diverse gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen gebruikt, waaronder KLM, Finnair, Scandinavian Airlines, Lufthansa, British Airways, TAP Portugal en Turkish Airlines, die naar bestemmingen vliegen als Amsterdam, Londen, Frankfurt, Oslo, Lissabon, Istanbul, Bangkok, Beijing en New York. Daarnaast kunt u vanuit Helsinki-Vantaa Airport met een groot aantal budgetmaatschappijen en charters, zoals Norwegian Air Shuttle, Air Berlin, Primera Air, Jet Time, SunExpress en Vueling, naar de meest uiteenlopende vakantiebestemmingen vliegen, variërend van Athene en Madrid tot Alicante, Malaga en Tenerife. Op de regionale luchthavens van Finland zijn vooral binnenlandse luchtvaartmaatschappijen en prijsvechters actief, zoals Norwegian Air Shuttle, Primera Air en Snowbird Airlines. Zij vliegen voornamelijk naar regionale bestemmingen en zonnige vakantieoorden als Luleå, Tromsø, Alicante, Gran Canaria en Tenerife.

Faciliteiten

Vooral op Helsinki-Vantaa Airport zijn een groot aantal faciliteiten te vinden, zoals belastingvrije winkels, mode- en souvenirwinkels, cafés, restaurants, geldwisselkantoren, geldautomaten en diverse lounges. Op de kleinere luchthavens van Finland is het aanbod wat beperkter, maar er is altijd wel een café, winkeltje en geldautomaat te vinden.

Tip: Wilt u weten vanaf welke luchthavens in Finland u het goedkoopst naar uw bestemming kunt vliegen? Vul dan in het zoekvenster bij luchthaven van vertrek ‘Finland (FI) – Alle vliegvelden’ in, dan laat Skyscanner u alle goedkope vluchten vanaf alle luchthavens in Finland zien.

Populaire vluchten vanaf Finland naar...

Foto's van Flickr/timo_w2s

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.