Kaart

Vliegtickets vanaf Luik vergelijken op Skyscanner

Woont u in Limburg, Noord-Brabant of het oosten van België en bent u van plan om een zonvakantie te boeken? Dan dient u zeker ook even naar vliegtickets vanaf Luik te zoeken, want vanaf de luchthaven van Luik vertrekken dagelijks diverse budgetmaatschappijen naar allerlei zonnige bestemmingen.

Vervoer naar de luchthaven van Luik

Liège Airport, zoals het vliegveld van Luik officieel heet, is zeer goed met de auto en het openbaar vervoer te bereiken. Vanuit het centrum van Luik rijdt u via de E42 rechtstreeks naar de luchthaven, waarbij u nadat u afslag 3 heeft genomen de borden naar het vliegveld dient te volgen. Gaat u met het openbaar vervoer naar het vliegveld van Luik, dan kunt u in het centrum van de stad diverse bussen nemen, waaronder bus 57, die vanaf treinstation Liège-Guillemins naar de luchthaven rijdt, en bus 53, die dagelijks tussen de Place Saint-Lambert en het vliegveld pendelt. De busrit tussen het centrum van Luik en de luchthaven duurt gemiddeld slechts 12 minuten.

Luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen

De luchthaven van Luik wordt momenteel uitsluitend gebruikt door vijf budgetmaatschappijen, te weten Air Corsica, Jetairfly, Nouvelair, Thomas Cook Airlines Belgium en Tunisair. Met deze prijsvechters kunt u vliegen naar allerlei zonbestemmingen, waaronder Ajaccio, Alicante, Bodrum, Izmir, Rhodos, Agadis, Marrakech, Tenerife en Djerba.

Faciliteiten

Liège Airport is geen grote luchthaven, maar desondanks beschikt het over een aantal nuttige faciliteiten, zoals een boekwinkel, een belastingvrije winkel, een brasserie en een restaurant. Daarnaast kunnen wegbrengers en bezoekers drie uur gratis parkeren op het nabijgelegen parkeerterrein P1. Mocht u veel te vroeg op de luchthaven zijn dan is het aan te bevelen om even met het openbaar vervoer naar het centrum van Luik te gaan en snel nog wat interessante bezienswaardigheden in de historische binnenstad te bekijken, zoals de Montagne de Bueren (een trap met 374 treden), het “perron” voor het stadhuis, het Paleis van de Prins-bisschoppen en het Museum voor Schone Kunsten.

Tip: Bent u een echte vliegtuigfanaat? Dan kunt u op Liège Airport deelnemen aan een goed georganiseerde rondleiding (zowel groepsexcursies als individuele rondleidingen zijn mogelijk). Tijdens de rondleiding krijgt u een multimediapresentatie te zien over de luchthaven, waarna u samen met een gids door het terminalgebouw loopt. Vervolgens wordt u met een bus naar de start –en landingsbaan gebracht, en natuurlijk krijgt u ook de gelegenheid om diverse vliegtuigen te zien landen en opstijgen. Via de website van de luchthaven kunt u voor de excursie reserveren. 

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.