Kaart

Vliegtickets vanaf Porto vergelijken op Skyscanner

Op zoek naar vliegtickets vanaf Porto? Dan gaat u vliegen vanaf vliegveld Francisco Sá Carneiro Airport, dat meestal gewoon Porto Airport wordt genoemd. Vanaf de luchthaven van Porto kunt u naar talloze binnenlandse, Europese en intercontinentale bestemmingen vliegen, met zowel gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen als goedkope prijsvechters.

Vervoer naar Porto Airport 

De luchthaven van Porto ligt iets meer dan 11 kilometer ten noordwesten van de beroemde kerk Igreja dos Clérigos in de historische binnenstad van Porto. De makkelijkste manier om de luchthaven te bereiken is per metro. Lijn E (Linha Violeta) van de Porto Metro brengt u rechtstreeks naar de luchthaven, dat een eigen metrostation heeft. Ook kunt u met de bus naar vliegveld Porto reizen. Ga in dat geval naar de bushalte bij Cordoaria, São João Hospital of Av. dos Aliados en neem hier SCTP buslijn 601, 602 of 604, of nachtbus 3M. Daarnaast rijden er enkele particuliere busbedrijven vanuit het centrum naar het vliegveld, waaronder Resende buslijn 120 en 105N, en bussen van Barquense en Omnitur. Ook kunt u diverse shuttlebussen naar het vliegveld van Porto nemen, onder andere van Goin’Porto, Getbus, Airport Shuttle en Transdev. Gaat u u met uw (huur)auto naar de luchthaven van Porto, rijd dan naar de A28 en neem vervolgens afslag 1 naar de A4. Neem op deze weg na enkele minuten rijden afslag 3 richting VRI/Aeroporto/Zona Portuária Leixões/A28/Viana C.lo en volg de borden naar de luchthaven.

Luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen

Vanaf Porto Airport kunt u met diverse gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen, zoals Iberia, Lufthansa, British Airways, TAP Portugal en Swiss International Air Lines, naar diverse binnenlandse en Europese bestemmingen vliegen, waaronder Madrid, Frankfurt, Londen, Lissabon en Zürich. Daarnaast vliegen er veel budgetmaatschappijen van en naar Porto, waaronder Transavia, Ryanair, Vueling en Easyjet. De meeste prijsvechters vliegen naar Europese bestemmingen, zoals Amsterdam, Lyon, Londen, Manchester, Barcelona, Brussel en Parijs. Ook kunt u vanaf Porto naar enkele intercontinentale bestemmingen vliegen, waaronder Toronto, Caracas, Rio de Janeiro en São Paulo.

Faciliteiten

De moderne luchthaven van Porto bestaat één terminalgebouw, waarbij de aankomsthal en vertrekhal zich op verschillende verdiepingen bevinden. In 2007 werd de luchthaven van Porto door de Airports Council International beoordeeld als “Best Airport in Europe” en belandde in 2006, 2008, 2009, 2011 en 2013 in de top 3 van beste luchthavens van Europa. In de terminal van Porto Airport zijn talloze faciliteiten te vinden die erop gericht zijn om het verblijf van vertrekkende en arriverende passagiers zo comfortabel mogelijk te maken, waaronder talloze cafés en restaurants, diverse (belastingvrije) winkels en allerlei andere handige faciliteiten, zoals bagagekluizen, geldautomaten en een geldwisselkantoor.

Tip: Reist u samen met het hele gezin? Maak dan van het wachten op uw vlucht een leuke belevenis en bezoek Aerolândia, een ruimte in de aankomsthal waar kinderen spelletjes kunnen spelen, boeken kunnen lezen en video’s kunnen kijken, of bezoek een van de vier speelruimtes in de vertrekhal. 

 Bespaar op uw vliegtickets, wijzig uw bestemmingsluchthaven!

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.