Autoverhuurbedrijven kunnen een extra toeslag rekenen voor bestuurders jonger dan 25 jaar, deze betaalt u normaalgesproken wanneer u de auto komt ophalen. Er kunnen op bepaalde locaties ook leeftijdsrestricties van toepassing zijn. Controleer altijd eerst de website van het autoverhuurbedrijf voordat u reserveert.

Auto huren op Riga airport - Vergelijk en bespaar op autoverhuur Riga

Riga is een perfecte bestemming voor een stedentrip, maar ook een autorondreis door Letland behoort tot de mogelijkheden als u naar Riga gaat vliegen. Bent u dat laatste van plan, dan kunt u via Skyscanner eenvoudig een auto huren op het vliegveld van Riga.

Autoverhuurbedrijven op de luchthaven van Riga

Het vliegveld van Riga, ook vaak Riga International Airport of Starptautiskā Lidosta “Rīga” genoemd, ligt 10 kilometer ten westen van het centrum van Riga en is het grootste van alle Baltische landen. Op de luchthaven van Riga zijn diverse autoverhuurbedrijven te vinden, waaronder addCar, Green Motion, Hertz en Sixt. Alle genoemde autoverhuurbedrijven hebben een balie in de aankomsthal van de luchthaven, u hoeft dus maar een klein stukje te lopen nadat u door de douane bent gegaan en uw koffers van de band heeft gepakt.

Tankstations in de omgeving van het vliegveld van Riga

In uw autohuurcontract is mogelijk overeengekomen dat u uw huurauto aan het einde van uw vakantie weer met een volle tank dient in te leveren. Dit is geen probleem, want net vóór de luchthaven bevindt zich op de P133 een tankstation. Deze ligt wel aan de andere kant van de weg, dus u dient dan eerst naar de luchthaven te rijden om vervolgens via de vertrekhal aan de andere kant van de weg te komen. Een andere mogelijkheid is te tanken op de E22, vlak voordat u de afslag naar de P133 neemt. Daarnaast kunt u tanken op de Lielirbes iela, de hoofdweg die de luchthaven en het centrum van Riga met elkaar verbindt.

Met de huurauto naar Riga rijden

Indien u na aankomst op Riga International Airport naar het centrum van Riga gaat rijden kunt u het beste vanaf de luchthaven de P133 oprijden en dan de eerste afslag rechts richting Centrs nemen. Daarna houdt u links aan richting Kārļa Ulmaņa gatve / A10 / E22, slaat vervolgens linksaf en rijdt dan de Kalnciema iela op, die na enkele minuten overgaat in de Krišjāņa Valdemāra iela. Indien u deze weg blijft volgen komt u vanzelf in het centrum terecht. Zonder files en opstoppingen duurt de rit van de luchthaven naar het centrum van Riga iets meer dan een half uur. U hoeft onderweg nergens tol te betalen.

Riga

Riga is een gezellige typisch Baltische stad vol historie. Wilt u meer te weten komen over deze prachtige stad, lees dan welke bezienswaardigheden in Riga u allemaal zeker gezien moet hebben. Daarnaast kunt u via Skyscanner hotels in Riga reserveren.

In de binnenstad van Riga kan het soms erg druk zijn, met name tijdens de spits. Ook kan het enige moeite kosten om een parkeerplek te vinden. De binnenstad van Riga is verdeeld in drie verschillende zones, te weten de rode (en tevens duurste) zone, de oranje zone en de groene (goedkoopste) zone. Daarnaast kunt u uw huurauto neerzetten op diverse parkeerterreinen en in parkeergarages, die overal verspreid in de stad te vinden zijn. Bent u van plan om in Riga te gaan overnachten, dan kunt u het beste een hotel uitkiezen dat over eigen parkeerfaciliteiten beschikt.

Goedkope Auto Huren

Welkom bij de autoverhuur zoekpagina van Skyscanner. Wij doorzoeken duizenden bestemmingen en vergelijken huurauto aanbiedingen, zodat je jouw perfecte huurauto vindt tegen een voordelige prijs. Wij helpen je altijd om jouw reis zo goedkoop mogelijk te maken, of het nou gaat om een auto huren voor 18 jaar of km vrij een auto huren, zodat je met een goed gevoel de weg op gaat.

Busje Huren & Autoverhuur Vergelijken

Dankzij Skyscanner zul je de laagste prijzen voor autoverhuur en busjesverhuur vinden die op internet beschikbaar zijn. Zodra je een aanbieding voor autoverhuur hebt gevonden die perfect bij je past, verwijzen wij je direct door naar het betreffende autoverhuurbedrijf waar je rechtstreeks kunt reserveren. Wij berekenen nooit commissie, je profiteert altijd van de laagste prijs.

Auto Huren Buitenland

Op zoek naar een huurauto voor een verre reis, een city trip in Europa of wintersport? Een exclusieve auto huren? Of juist een busje of een 7 persoons auto huren? Voor een weekend of voor 1 dag? Waar je ook naartoe wilt, welke auto je ook wenst, wij hebben de juiste deals voor je! Wij tonen je alle aanbiedingen van gerenommeerde en betrouwbare autoverhuurbedrijven, zodat je de prijzen met elkaar kunt vergelijken.