Nieuws Coral Spawning: duiken op Curacao

Alle artikelen

Coral Spawning: duiken op Curacao

Vakantie Curacao boeken? Het heerlijke vakantie-eiland voor dagenlang luieren in intieme, rustige baaien en op de mooiste stranden. Maar dit grootste eiland van de Antillen laat zich ook uitstekend actief ontdekken, zowel boven als onder water. Leef u uit op een mountainbike, wandel door het nationale park Christoffelpark, zet een snorkel op en zie de mooiste vissen of kies voor het echte werk: ga duiken.

koraal duiken

Curacao is een waar duikparadijs. Op veel plekken wandelt u zo de zee in met uw duikuitrusting. In de maanden september en oktober kunt u er al duikend zien hoe het koraal rondom het eiland zich voortplant; het fenomeen Coral Spawning is een magisch duikevenement.

Coral Spawning

Coral Spawning op Curaçao vindt plaats in de maanden september en oktober na volle maan. Dit jaar is de volle maan op 19 september en op 19 oktober. De week daarna laten de koralen sperma en eitjes los waarmee de zee zich vult. Deze komen vervolgens samen en nestelen zich op het rif. De data van Coral Spawning worden voorspeld maar het is nooit zeker of het dan ook plaatsvindt. Carmabi (Caribbean Research en Management of Biodiversity) op Curaçao houdt het continu in de gaten en heeft deze voorlopige Coral Spawning voorspellingen gemaakt voor verschillende koraalsoorten.

Koraal curacao

De mooiste duikplekken

Op Curacao vindt u de mooiste duikplekken. Pal langs de kustlijn liggen schitterende koraalriffen en al snel ziet u een geweldige, heel diverse onderwaterwereld. Het eiland kent meer dan 65 duiklocaties, waarvan er 44 zijn uitgerust met een ketting waarlangs u kunt afdalen en bovenkomen. Enkele favoriete duikplekken van duikers zijn:

Wreck of the Superior Producer Tugboat Playa Kalk Mushroom Forest en Watamula

Op het eiland zijn tal van duiktrips te boeken en een duikuitrusting is zo gehuurd, kijk bijvoorbeeld eens bij Dive Charter Curaçao. Uiteraard kunt u er ook uw PADI halen bij een van de talrijke duikscholen.

boot strand

Ook doen op Curacao:

Bezoek de markt Plasa Bieu en geniet van de authentieke Curaçaose keuken bij een van de vele kraampjes zoals die van tante Yvonne of Zus;

Zeil naar Klein Curacao en barbecue op de verlaten stranden; Ontdek de groene Westpunt en eet (leguaan) bij restaurant Jaanchies tussen de tientallen suikerdiefjes;

Huur een mountainbike, cross het eiland over en zie de interessante, heel eigen natuur van Curaçao;

Wandel al dan niet met gids door het nationale park Christoffelparken leer over de flora, fauna en historie van het eiland, er zijn 8 wandelroutes;

Ga mee met de legendarische Captain Goodlife (bijnaam van Juni Obersi) naar de Blauwe Kamer en laat u inspireren door zijn enthousiasme en levensinstelling;

Rust uit in een van de vele geweldige, intieme baaien en op adembenemende stranden zoals Grote Knip, Kleine Knip, Porto Marie en Cas Abao.

Vind goedkope vliegtickets naar Curacao en ontdek het gevarieerde aanbod van hotels op Curacao

Kaart