Kaart

Vliegtickets Guangzhou

Guangzhou is een zeer grote metropool in de provincie Guangdong, in het zuiden van China. De stad ligt aan de Parel rivier, die verbonden is met de Zuid Chinese zee, en bevindt zich dichtbij Hongkong en Macau. Guangzhou is een politiek, economisch, wetenschappelijk en cultureel centrum van China, dus als u vliegtickets Guangzhou boekt kunt u zich helemaal onderdompelen in de Chinese cultuur.

 

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort heeft u een visum om Guangzhou te bezoeken, u kunt dit echter alleen aanvragen bij een Chinese Ambassade buiten China. Bij uw vertrek uit China dient uw paspoort bovendien nog minimaal zes maanden geldig te zijn.

 

Seizoen

Guangzhou heeft een vochtig tropisch klimaat. Het natte seizoen in Guangzhou loopt van april tot half september, de overige maanden is het er meestal droog, alhoewel er altijd wel af en toe een buitje kan vallen. De gemiddelde dagtemperatuur in Guangzhou is tijdens de natte tijd zo’n 25C en tijdens de droge tijd gemiddeld 18C.

 

Vervoer

In Guangzhou kunt u gebruik maken van metro’s, bussen, taxi’s en motortaxi’s. Indien u behalve Guangzhou ook andere steden in China gaat bezoeken kunt u de bus of trein nemen of een binnenlandse vlucht nemen.

 

Openingstijden

Winkels: vaak open vanaf ca. 10:00 tot 22:00. Kleine winkels hebben vaak ruimere openingstijden.

Restaurants: meestal geopend van 11:00 tot 13:30 en van 16:30 tot 20:30. De eetstalletjes die u op straat tegenkomt zijn vaak eerder en langer open.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00.

 

Fooien

Het geven van fooien is in China niet gebruikelijk, tenzij u in Westerse restaurants eet of meegaat met georganiseerde excursies.

 

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers:  110 (politie), 119 (brandweer), 120 (ambulance), 6525 5486 (hulp voor toeristen)

Nederlands consulaat: Teem Tower, verdieping 34, 208 Tianhe Road, Guangzhou 510620. Tel.: +86 20 3813 2200.

 

Bezienswaardigheden

Guangzhou, ook vaak Kanton of Canton genoemd, is een bruisende stad die maar liefst 10 miljoen inwoners telt als je de voorsteden meerekent. Met zoveel mensen is er natuurlijk van alles te beleven in Guangzhou. Om te beginnen kunt u er uitgebreid winkelen, want de stad is bezaaid met winkelcentra en winkels. Grote shopping malls die u echt even moet bezoeken als u in Guangzhou bent zijn zijn de Tee Mall Plaza, de China Plaza en het Guangzhou International Building, en de drukke winkelstraten Shangxiajiu Pedestrian Street en Beijing Road Business Street mag u ook zeker niet overslaan. Tot de topbezienswaardigheden van Guangzhou behoren Sun Yat Sen Memorial Hall, Yuexiu Park, de Zhenhai Toren en Shamian eiland. Vergeet ook niet om de beroemde Kantonese keuken uitgebreid te proeven, want daar is Guangzhou misschien wel het bekendst om geworden.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Guangzhou

Veelgestelde vragen

Er is één vliegveld in Kanton: Guangzhou.
Oman Air, Okay Airways, Bangkok Airways, Scoot, Tibet Airlines, Tianjin Airlines, Nordwind Airlines en Thai Airways hebben directe vluchten naar Guangzhou.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Guangzhou is mei.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.