Kaart

Amsterdam - Kanton

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Guangzhou

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 441

Directe luchtvaartmaatschappijen

2

Vluchten per week

7

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 9149 kilometer

11u 15min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

China Southern

Guangzhou

1 luchthaven

Gaat u voor vakantie of zaken naar China en bent u van plan vliegtickets Guangzhou te boeken? Lees dan op deze pagina welke luchtvaartmaatschappijen van Amsterdam naar Guangzhou vliegen, over welke reisdocumenten u dient te beschikken, hoe u na aankomst op het vliegveld van Guangzhou uw reis kunt voortzetten, wat voor weer u kunt verwachten en allerlei andere praktische informatie.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Er zijn talloze luchtvaartmaatschappijen die vluchten van Amsterdam naar Guangzhou aanbieden. Geeft u de voorkeur aan een rechtstreekse vlucht, dan kunt u kiezen uit KLM en China Southern Airlines, die van Amsterdam naar Guangzhou vliegen. Zoekt u goedkope vliegtickets Guangzhou en vindt u het geen probleem om onderweg over te stappen dan kunt u ook vliegen met luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten van Amsterdam naar Guangzhou aanbieden, waaronder Qatar Airways, Emirates, Singapore Airlines, Aeroflot, Cathay Pacific, Korean Air en Garuda Indonesia.

 

Paspoort en visum

Reizigers die over de Nederlandse nationaliteit beschikken hebben een visum nodig om China te bezoeken, u kunt dit visum aanvragen bij de Chinees consulaat in Den Haag. Daarnaast dient u er rekening mee te houden dat uw paspoort tot minimaal 6 maanden na u verblijf in China geldig dient te zijn

Luchthaven van vertrek en bestemming

Bij vluchten van Amsterdam naar Guangzhou wordt geadviseerd om minimaal 2 tot 3 uur voor de geplande vertrektijd van uw vliegtuig aanwezig te zijn op Schiphol, aangezien de paspoort- en veiligheidscontroles soms enige tijd in beslag kunnen nemen. Eenmaal geland op Guangzhou Baiyun International Airport, zoals de luchthaven officieel heet, kunt u zodra u de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald uw weg naar de taxistandplaats, bushaltes en balies van autoverhuurbedrijven gemakkelijk vinden dankzij de duidelijke bewegwijzering die zowel in het Chinees als in het Engels is.

 

Reistijd en tijdsverschil

In Guangzhou is het 6 uur later dan in Nederland, u zult dus zeker last krijgen van een jetlag als u van Amsterdam naar Guangzhou gaat vliegen. Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Guangzhou nemen ruim 11 uur in beslag. Indirecte vluchten kunnen wel 16 uur of langer duren, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar uw vliegtuig een tussenstop gaat maken en hoe lang uw overstap duurt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien u geen transfer of huurauto heeft geregeld kunt u het beste een taxi nemen naar uw hotel in Guangzhou, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats. Uiteraard kunt u ook een expresbus of metro (lijn 3) nemen naar het centrum van Guangzhou, het is in dat geval wel handig als u een beetje Chinees kunt spreken en lezen.

 

Praktische informatie

Guangzhou heeft een subtropisch klimaat met warme zomers waarbij de gemiddelde dagtemperatuur de 30 C regelmatig overschrijdt en milde winters met middagtemperaturen rond de 18 C. De meeste neerslag valt gedurende de maanden mei en juni. In China liggen de prijzen een stuk lager dan in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.