Kaart

Vliegtickets Kaapverdië - Skyscanner

Kaapverdië, ook vaak aangeduid als de Kaapverdische Eilanden, ligt ten zuiden van de Canarische Eilanden en heeft een subtropisch klimaat. Vooral bij bergbeklimmers, wandelaars, snorkelaars en duikers is Kaapverdië zeer in trek, maar de Kaapverdische eilanden zijn ook zeer geschikt voor zonaanbidders die massatoerisme liever vermijden. Kies voor vliegtickets Kaapverdië en maak u op voor een zonbestemming waar u zich ‘s zomers én ‘s winters in luxe kunt ontspannen!

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort dient u een visum aan te vragen om Kaapverdië te bezoeken, u kunt dit doen bij aankomst in Kaapverdië. Uw paspoort dient tot na uw vertrek uit Kaapverdië geldig te zijn.

Seizoen

In Kaapverdië is het altijd tussen de 25 C en 30 C, zowel in de zomer als in de winter. De meeste kans op zon heeft u van december tot mei, tijdens het droge seizoen. De meeste regen valt in de maanden augustus, september en oktober.

Vervoer

Tussen alle Kaapverdische eilanden varen dagelijks een of meer veerboten, en op de eilanden zelf kunt u een taxi nemen of een auto huren. Bij sommige hotels is het ook mogelijk om een fiets te huren.

Openingstijden

Winkels: meestal geopend maandag tot en met zaterdag van 8:00 tot 12:00 en van 15:00 tot 19:00.

Restaurants: open vanaf vroeg in de ochtend, middag of avond tot ca. 23:00, afhankelijk van het type horeca.

Banken: open maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 14:00.

Fooien

In Kaapverdië is het gebruikelijk om in restaurants een kleine fooi te geven. Indien u een taxi neemt kunt u het bedrag naar boven afronden.

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers: 132 (politie), 140 (ambulance), 131 (brandweer).

Nederlandse ambassade: 37, Rue Jacques Bugnicourt, Dakar, Senegal. Tel.: (+221) 33-829 21 21.

Bezienswaardigheden

Kaapverdië bestaat uit in totaal tien eilanden, waarvan er negen bewoond zijn. De meest toeristische eilanden zijn São Vicente, Sal, Santo Antão, Boavista, Fogo, Majo en Santiago, met name omdat er heerlijk gewandeld kan worden. Rondom alle eilanden kunt u bovendien prima snorkelen en duiken, en ook voor bergbeklimmers zijn er diverse uitdagingen te vinden op de Kaapverdische eilanden. Op Kaapverdië kunt u in alle rust op het strand of bij het zwembad van uw luxe all-in resort liggen, want deze zonnige eilanden in de Atlantische Oceaan

zijn nog niet door het massatoerisme ontdekt. Omdat het ook in de winter zeer warm is op Kaapverdië is het ook een ideale winterzonbestemming. 

Foto's van Flickr/OCParks_CA

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.