Kaart

Vliegtickets Hà Nội

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en ligt in het noorden van het land, aan de oever van de Rode Rivier. De stad bestaat al meer dan 1000 jaar en staat vooral bekend om haar prachtige oude binnenstad en koloniale gebouwen. De stad Hanoi is een van de goedkoopste vakantiebestemmingen ter wereld, dus als u een budgetvakantie zoekt moet u zeker eens aan vliegtickets Hanoi denken.

Visum

Houders van een Nederlands paspoort dienen een visum aan te vragen bij de Ambassade van Vietnam in Den Haag. Bij aanvang van het visum dient uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Seizoen

Hanoi kent warme zomers en milde winters. Het regenseizoen loopt van juni tot en met september, dus u kunt Hanoi het beste in de herfst, winter of lente bezoeken.

Vervoer

In Hanoi kunt u gebruik maken van stadsbussen, minibussen, taxi’s, brommer/motortaxi’s en fietstaxi’s. Indien u niet vast wil komen te staan in het verkeer kunt u het beste een brommer/motortaxi nemen.

Openingstijden

Winkels: vaak geopend van 10:00 tot 22:00.

Cafés en restaurants: kleine restaurantjes en straatstalletjes zijn vaak van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat geopend. De wat chiquere restaurants zijn meestal open van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 23:00.

Banken: maandag tot en met vrijdag geopend van 8:30 tot 20:00.

Fooien

In Hanoi is het niet gebruikelijk om fooien te geven, maar als blijk van dank kunt u de rekening naar boven afronden. Sommige dure restaurants brengen standaard 5% service in rekening.

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers: politie (113), brandweer (114), ambulance (115)

Nederlandse ambassade: Daeha Office Tower, 6th floor, 360 Kim Ma Street, Ba Dinh District, Hanoi. Tel.: +84 (0)4 – 3831 5650.

Bezienswaardigheden

Het eerste dat u zult opvallen als u in Hanoi aankomt is het drukke verkeer, vooral bestaande uit fietsers en bromfietsers. Het beste kunt u meteen opgaan in deze bruisende massa en een brommer- of fietstaxi nemen naar de talloze bezienswaardigheden die de stad telt, zoals het oude stadscentrum aan het Hoàn Kiếmmeer, waar u allerlei kleine winkeltjes en restaurantjes kunt vinden. Vervolgens kunt u de imposante Franse koloniale gebouwen bewonderen die zich aan en rondom de statige met bomen omzoomde Phan Dinh Phung boulevard bevinden, waaronder het Operahuis, de Staatsbank van Vietnam, het

Presidentiële Paleis, de adembenemende St. Jozefkathedraal en het legendarische Hotel Metropole. In Hanoi vindt u ook veel musea, waaronder Nationaal Historisch Museum, het Museum van de Revolutie, het Museum voor Moderne Kunst en het beruchte “Hanoi Hilton” (Hỏa Lò Prison), een oude gevangenis die tijdens de Vietnamoorlog door de Noord-Vietnamezen onder andere gebruikt werd om Amerikaanse krijgsgevangenen op te sluiten. 

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Hà Nội

Veelgestelde vragen

Er is één vliegveld in Hanoi: Hà Nội.
Delta, Oman Air, KLM, Singapore Airlines, SilkAir, Sichuan Airlines, Air New Zealand en Shenzhen Airlines hebben directe vluchten naar Hà Nội.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Hà Nội is maart.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.