Kaart

Vliegtickets Honduras - Skyscanner

Wat te doen in Honduras?
Zin in een indrukwekkende vakantie vol cultuur, natuur en ook strand en denk je aan vliegtickets Honduras?
Honduras is een klein landje in Midden-Amerika en grenst aan El Salvador, Nicaragua en Guatemala. In de pre-koloniale periode werd het land bevolkt door talloze Mayastammen, als je gaat vliegen naar Honduras moet je dus zeker archeologische bezienswaardigheden op je programma zetten. Daarnaast heeft Honduras een prachtige natuur, met tropische regenwouden vol watervallen, meren en grotten. Bovendien kun je in Honduras heerlijk aan het strand liggen en dagtochtjes maken naar omliggende eilanden in de Caraïbische zee.
Kun je niet wachten? Bekijk dan nu wanneer je goedkope vluchten Honduras kunt boeken. Vergeet daarbij niet gebruik te maken van de zoekfuncties van Skyscanner, dan zie je meteen wanneer tickets Honduras het goedkoopst zijn. Lees hier meer informatie over alle Skyscanner zoekfuncties.

(Openbaar) Vervoer in Honduras
In Honduras is de bus de belangrijkste vorm van openbaar vervoer. Met de bus zijn vrijwel alle uithoeken van het land te bereiken, al moet vermeld worden dat busreizen erg lang kunnen duren omdat de bussen langzaam rijden en regelmatig stoppen. Daarnaast is er een treinverbinding tussen Puerto Cortés en Tela, maar deze trein rijdt niet frequent en is erg traag. Wil je Honduras liever in je eigen tempo gaan ontdekken dan is een auto huren in Honduras zeer aan te bevelen.
Als je vanaf Toncontín International Airport, zoals de het internationale vliegveld van Honduras nabij de hoofdstad Tegucigalpa officieel heet, naar je hotel in Honduras wil reizen kun je het beste een taxi nemen, het openbaar vervoer vanaf de luchthaven naar het centrum van Tegucigalpa is namelijk vrij beperkt. Op het vliegveld is de Airport Taxi Company actief, zij rekenen een vast bedrag voor alle bestemmingen in Tegucigalpa.

Heb je een visum nodig voor Honduras?
Reizigers die gaan vliegen naar Honduras hebben geen visum nodig als zij maximaal 1 maand in het land willen verblijven. Houd er rekening mee dat je paspoort bij aankomst in het land nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn.

Beste reistijd Honduras
De beste reistijd voor een vakantie naar Honduras hangt af van waar je heengaat. Als je naar de noordkust en eilanden gaat kun je het beste tussen maart en september gaan, want dan is daar het droge seizoen. De beste periode voor het spotten van walvishaaien in Utila is tussen juni en september. De gemiddelde dagtemperatuur in Honduras ligt het gehele jaar door tussen de 25 C en 29 C.

Openingstijden
Winkels: meestal geopend maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 12:00 en van 13:30 tot 18:00. Op zaterdag zijn de meeste winkels open van 08:00 tot 17:00.

Restaurants en cafés: doorgaans open van 7:00 of 12:00 tot 24:00, afhankelijk van het type horeca.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 16:00.

Fooien geven in Honduras
In Honduras wordt in cafés en restaurants meestal standaard 10% fooi in rekening gebracht, je hoeft daar bovenop dus geen fooi meer te geven. Als je een taxi neemt hoef je geen fooi te geven.

Informatie en noodnummers Honduras
Algemene alarmnummers: 199 (politie), 195 (ambulance), 198 (brandweer)

Nederlandse ambassade: Oficentro La Sabana, Gebouw 3, 3e verdieping Achter de Contraloria, La Sabana, San José, Costa Rica. Tel.: +506 22 96 14 90 (24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar). Er dus is geen Nederlandse ambassade in Honduras, reizigers worden verzocht contact op te nemen met de Nederlandse ambassade in Costa Rica.

Bezienswaardigheden Honduras
Honduras is vooral bekend vanwege de Maya-volkeren die hier vroeger leefden, het is dus bijna vanzelfsprekend om Maya-tempels te bezoeken als je op vakantie naar Honduras gaat. Tot de topbezienswaardigheden van Honduras behoren in ieder geval de ruïnes van Copán, die in het westen van het land liggen, nabij het gelijknamige stadje. De adembenemende archeologische overblijfselen liggen in een mooi bos, waar ook veel prachtige tropische vogels zijn te spotten. Voor meer flora en fauna kun je daarna het beste naar het midden van het land gaan, waar het Lago de Yojoa te vinden is, een groot meer waar veel wilde dieren op af komen. Niet ver van het meer bevinden zich ook de indrukwekkende Pulhapanzak watervallen, waar het water van de Rio Lindo meer dan 100 meter naar beneden stort.
Wil je in Honduras ook nog aan het strand liggen, ga dan naar de Caraïbische kust, waar je op hagelwitte zandstranden in de schaduw onder de palmbomen kunt uitrusten. Vanaf de kust zijn ook de Bay Islands te bereiken; vooral Utila en Roatan worden veel door toeristen bezocht vanwege de prachtige koraalriffen die rondom deze eilanden te vinden zijn. Als afsluiter van je vakantie in Honduras zou je ook nog kunnen overwegen om enkele dagen door te brengen in de hoofdstad Tegucigalpa. De belangrijkste bezienswaardigheden in Tegucigalpa zijn de Sint-Michaëlslkathedraal en een aantal mooie parken, waaronder het Parque la Leona.

Hotels Honduras
Vergelijk nu direct hotels Honduras

Auto huren in Honduras
Vergelijk ook autoverhuur Honduras

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.