Kaart

Vliegtickets Kaboel

Afghanistan is misschien wel een van de meest fantastische vakantiebestemmingen van Azië, uiteraard vanwege de vele religieuze en archeologische vindplaatsen die in het land te vinden zijn. Boek vliegtickets Kabul en u zult er zeker van zijn dat het land een onuitwisbare indruk op u zult achterlaten.

 

Visum

Houders van een Nederlands paspoort dienen een visum aan te vragen bij de Ambassade van Afghanistan in Den Haag, waarbij een boekingsverklaring of een kopie van uw ticket overlegd dient te worden. Daarnaast dient uw paspoort bij vertrek uit Afghanistan t nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

 

Seizoen

U kunt Afghanistan het beste in de lente of herfst bezoeken, want dan is het er droog en niet te warm of te koud. De winters in Afghanistan zijn meestal zeer koud en in de zomer kan de temperatuur overdag oplopen tot wel 35C.

 

Vervoer

In Kabul kunt u gebruik maken van bussen en taxi’s. Als u beroemde archeologische vindplaatsen in het land wilt gaan bezoeken kunt u het beste een (privé)taxi nemen, onder begeleiding van een ervaren gids. Een regionale bus nemen of een auto huren is niet aan te bevelen in Afghanistan.

 

Openingstijden

Winkels: geopend zaterdag tot en met woensdag van 8:00 tot 18:00

Cafés en restaurants: kleine restaurantjes zijn vaak de hele dag open. De wat chiquere restaurants zijn geopend van 12:00 tot 14:00 en van 19:30 tot 23:30.

Banken: open zaterdag tot en met woensdag van 9:00 tot 14:00.

 

Fooien

In Afghanistan is het gebruikelijk om de rekening naar boven af te ronden als u in een restaurant eet of een taxi neemt. Uiteraard maakt u ook kruiers en hotelpersoneel blij met wat kleingeld.

 

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers: 119 (politie en brandweer), 102 (ambulance).

Nederlandse ambassade: Road of Ministry of Interior, Malalai Watt, Shahr-e-Naw, Kabul. Tel.: +93 700 286 641.

 

Bezienswaardigheden

Als u op zoek bent naar een avontuurlijke vakantie denkt u misschien niet direct een Afghanistan, maar toch zou u zeker eens een reis naar dit prachtige land moeten overwegen. Wie gaat vliegen naar Afghanistan landt in Kabul, een indrukwekkende stad die al meer dan 3000 jaar oud is. Vooral de historische binnenstad geeft u het gevoel om in een ander tijdperk beland te zijn, want deze bestaat uit een wirwar van smalle straatjes en traditionele winkeltjes waar allerlei oude ambachten worden uitgeoefend. Andere bezienswaardigheden in Kabul die een bezoekje meer dan waard zijn, zijn het graf van de Mughal keizer Babur in Bagh-e Babur, het Nationaal Museum, het Mausoleum van Timur Shah Durrani, de ruïne van het Darul Aman paleis, de Minar-i-Istiqlal, Chehlstoon Park, en de adembenemende negentiende eeuwse Id Gah Moskee. Gaat u na uw bezoek aan Kabul een rondreis door Afghanistan maken, dan mag u in ieder geval topbezienswaardigheden als de ruïnes van de Boeddha's van Bamyan, de blauwe moskee van Mazar-i-Sharif, de minaret en archeologische ruïnes van Jam, de Vrijdagmoskee van Herat en  het Nationaal park Band-e Amir zeker niet missen.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Kaboel

Veelgestelde vragen

Er is één vliegveld in Kaboel: Kaboel.
Mahan Air, SpiceJet, Kam Air, Ariana Afghan , Turkish Airlines, Air Arabia, PIA en Emirates hebben directe vluchten naar Kaboel.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Kaboel is maart.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.