Kaart

Vliegtickets Afghanistan - Skyscanner

Afghanistan behoort tot de indrukwekkendste vakantiebestemmingen van Azië, niet in de laatste plaats vanwege de vele religieuze en archeologische trekpleisters die in het land te vinden zijn. Boek vliegtickets Afghanistan en bezoek de prachtige blauwe moskee van Mazar-e-Sharif, de indrukwekkende overblijfstelen van gigantische Boeddhabeelden van Bamiyan en maak een wandeling door de bruisende binnenstad van Kabul.

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort dient u een visum aan te vragen bij de Ambassade van Afghanistan in Den Haag, waarbij u een boekingsverklaring of een kopie van uw ticket dient te kunnen overleggen. Bij vertrek uit Afghanistan dient uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Seizoen

Het beste seizoen om Afghanistan te bezoeken is de lente of herfst, wanneer het er droog is en niet te warm of te koud. De winters in Afghanistan kunnen zeer koud zijn, en hartje zomer kan de temperatuur oplopen tot wel 35C.

Vervoer

Bussen vormen het belangrijkste middel van transport in Afghanistan, al kan dit een gevaarlijke onderneming zijn. Een beter alternatief is de (privé)taxi, waarbij u bijgestaan wordt door een ervaren gids. Zelf een auto huren is vrijwel onmogelijk en ook niet aan te raden in Afghanistan.

Openingstijden

Winkels: meestal geopend zaterdag tot en met woensdag van 8:00 tot 18:00

Cafés en restaurants: kleine eetgelegenheden zijn vaak de hele dag open. De wat duurdere restaurants zijn geopend van 12:00 tot 14:00 en van 19:30 tot 23:30.

Banken: geopend zaterdag tot en met woensdag van ca. 9:00 tot 14:00.

Fooien

In Afghanistan is het gebruikelijk om de rekening naar boven af te ronden als u in een restaurant eet of een taxi neemt. Ook kruiers en hotelpersoneel maakt u blij met wat kleingeld.

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers: 119 (politie en brandweer), 102 (ambulance)

Nederlandse ambassade: Road of Ministry of Interior, Malalai Watt, Shahr-e-Naw, Kabul. Tel.: +93 700 286 641.

Bezienswaardigheden

Afghanistan is misschien een wat minder voor de hand liggende vakantiebestemming, maar toch barst dit land van de prachtige bezienswaardigheden. Ten eerste is er de historische stad Kabul, die al meer dan 3000 jaar oud is, en waar u zich terug waant in de tijd als u door de smalle straatjes in de oude binnenstad van Kabul loopt. Andere bezienswaardigheden in Kabul die u zeker niet mag missen zijn het Nationaal Museum, de ruïne van het Darul Aman paleis, het graf van de Mughal keizer Babur in Bagh-e Babur, Chehlstoon Park, de Minar-i-Istiqlal, het Mausoleum van Timur Shah Durrani en de imposante negentiende eeuwse Id Gah Moskee. Daarnaast is het aan te bevelen om een rondreis door Afghanistan te maken, want dan ziet u topbezienswaardigheden als de ruïnes van de Boeddha's van Bamyan, de minaret en archeologische ruïnes van Jam, het Nationaal park Band-e Amir, de blauwe moskee van Mazar-i-Sharif en de Vrijdagmoskee van Herat.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.