Kaart

Vliegtickets Paphos

Paphos is een kustplaatsje in het zuiden van Cyprus, en is behalve een heerlijke zonvakantiebestemming ook een centrum van geschiedenis en cultuur. Boek daarom snel vliegtickets Paphos en laat u niet alleen in vervoering brengen door de zon, de zee en het strand, maar ook door talloze indrukwekkende overblijfselen uit de klassieke oudheid.

Visum

Houders van een Nederlands paspoort hebben geen visum nodig om Paphos te bezoeken. Wel dient uw paspoort tot het einde van uw verblijf in Cyprus geldig te zijn.

Seizoen

Paphos heeft een subtropisch klimaat met warme zomers, waarbij de gemiddelde dagtemperatuur ca. 29C is. Omdat het kwik in de winter meestal niet onder de 17C komt is Paphos tevens een ideale bestemming om te overwinteren.

Vervoer

Het centrum van Paphos kunt u het beste te voet verkennen, maar voor grotere afstanden kunt u ook bussen en servicetaxi’s nemen die op vaste routes rijden. Indien u een rondje om het eiland wilt gaan maken of stille strandjes wilt opzoeken kunt u het beste een auto huren.

Openingstijden

Winkels: geopend van ca. 9:00 tot 13:00 en van 15:00 tot 20:00. Veel winkels zijn in de zomer in de middag wat later en langer open. Op zon- en feestdagen zijn de meeste winkels gesloten.

Cafés en restaurants: open van 8:00 of 13:00 tot 15:00 en van 20:00 tot 22:30.

Banken: geopend van 8:30 tot 13:00. Veel bankkantoren zijn ook op maandagmiddag open.

Fooien

In Paphos wordt in restaurants meestal standaard 10% service gerekend, u hoeft in dat geval dus geen fooi meer te geven. Als u een taxi neemt kunt u het bedrag naar boven afronden.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112 en 199.

Nederlandse ambassade: Dimosthenis Severis 34, 1080 Nicosia, Cyprus. Tel: +35722873666

Bezienswaardigheden

De Cypriotische stad Paphos barst van de prachtige historische bezienswaardigheden en staat daarom niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Eigenlijk komt u niet aan het strand toe als u naar Paphos op vakantie gaat, zoveel is er te zien! Mocht u alleen de hoogtepunten willen bezoeken, dan zijn topattracties als de ruïnes van het oude Paphos (Palea Paphos), het kasteel van Paphos, de Ayia Solomoni kerk, de Panayia Chrysopolitissa basiliek, de Romeinse mozaïeken en de Tombes van de Koningen zeer aan te bevelen. Als u vervolgens nog tijd over heeft moet u ook zeker enkele musea bezoeken, waaronder het Archeologisch Museum en het Byzantijns Museum. Ook in de nabije omgeving zijn overigens veel historische bezienswaardigheden te bewonderen waar u niet omheen kunt, waaronder de Petra tou Romiou, de geboorteplaats van de godin van de liefde Aphrodite. Wilt u tussen alle culturele activiteiten door ook nog even op het strand liggen, dan kan dit op het voor mindervaliden toegankelijke gemeentelijke strand van Paphos en op Faros, een zandstrand ten westen van Paphos dat vooral in trek is bij jongeren.

Goedkoopste vluchten naar Paphos van...

 Bespaar op uw vliegtickets, wijzig uw bestemmingsluchthaven!

Foto's van Flickr/Verity Cridland

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.