Kaart

Jet2

Jet2, officieel Jet2.com Limited geheten, is een Britse budgetmaatschappij die als thuisbasis Leeds Bradford Airport heeft. De prijsvechter, die opgericht werd in 1983, is tegenwoordig de drie na grootste luchtmaatschappij van het Verenigd Koninkrijk en vliegt naar ruim 58 bestemmingen binnen Europa, met name naar Spanje, Frankrijk en het Mediterrane gebied. De populairste bestemming van deze low cost airline is Alicante Airport, waar de maatschappij ook een hub heeft. Maar Jet2.com vliegt zeker niet alleen naar vakantiebestemmingen, de luchtvaartmaatschappij vliegt ook naar diverse Noord- en Oost-Europese steden, waaronder Amsterdam, Düsseldorf, Praag en Krakow. Daarnaast biedt Jet2 chartervluchten aan onder de merknaam Jet2charters en heeft het een zusterbedrijf genaamd Jet2holidays, dat geheel verzorgde vakanties aanbiedt.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 augustus 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Jet2

Inchecken Jet2

Bij Jet2 kun je op verschillende manieren inchecken. Het snelste en goedkoopste is om online of via de app van Jet2 op je mobiele telefoon in te checken, dit kan vanaf 28 dagen tot 5 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig. Nadat je online of via je smartphone hebt ingecheckt kun je ervoor kiezen om je instapkaart naar je te laten versturen via sms of e-mail, waarna je hem kunt uitprinten. Je kunt je instapkaart ook uploaden naar je mobiele telefoon of opslaan in de app van Jet2. Zodra je zelf online of via je mobiele telefoon ingecheckt hebt kun je naar de luchthaven gaan, waar je je bagage kunt afgeven bij een bagage afgiftepunt van Jet2. Als je niet online of via je mobiele telefoon kunt inchecken is het ook mogelijk om op de luchthaven in te checken maar hiervoor wordt wel €26 in rekening gebracht. Ook dien je €26 te betalen als je wel online of via je smartphone ingecheckt hebt maar geen instapkaart hebt geprint of gedownload naar je mobiele telefoon. De incheckbalies van Jet2.com openen meestal 2 tot 3 uur voor vertrek van je vliegtuig en sluiten 40 minuten voor vertrek.

Bagage Jet2

Als je gaat vliegen met Jet2 mag je 1 stuk handbagage meenemen dat maximaal 10 kilo weegt en niet groter is dan 56 x 45 x 25 cm. Is je handbagage zwaarder, dan zul je deze tegen betaling moeten inchecken als ruimbagage. Daarnaast mag je nog 1 persoonlijk item, zoals een laptoptas, kleine handtas of camera, in de cabine meenemen. Voor het inchecken van ruimbagage dien je altijd een toeslag te betalen. Elke passagier mag maximaal 3 stuks ruimbagage van 22 kilo elk tegen betaling inchecken. Weegt een stuk bagage zwaarder, dan dient hiervoor overbagage betaald te worden, de kosten worden daarbij berekend per kilo overbagage. Voor alle ruimbagage geldt dat elk stuk bagage niet zwaarder mag zijn dan 32 kilo en dat het totale gewicht van alle ruimbagage niet meer dan 66 kilo mag wegen. Voor bijzondere bagage, zoals een sportuitrusting, fiets of muziekinstrument dient apart betaald te worden, het tarief bedraagt €37 per stuk bijzondere bagage per enkele reis.

Stoelen reserveren Jet2

Reizigers die met Jet2.com gaan vliegen dienen voor het reserveren van een standaard- of voorkeursstoel altijd bij te betalen. Stoelreserveringen kunnen worden gemaakt tijdens het boekingsproces of op elk moment daarna. De kosten hangen af van het type stoel, de plaats van de stoel in het vliegtuig en de bestemming. Reserveer je vooraf geen stoel, dan wordt er tijdens het inchecken automatisch een stoel aan je toegewezen. Je loopt dan wel het risico dat je niet in je favoriete stoel zit en/of niet naast je reisgezelschap zit.

Boekingskosten Jet2

Bij Jet2.com hoef je nooit boekingskosten te betalen en er hoeft ook geen toeslag te worden betaald voor betalingen via creditcard. Als je een vliegticket bij Jet2 boekt kun je betalen met je creditcard, via iDeal en via Paypal.

Service aan boord

Voor maaltijden, snacks en drankjes dient aan boord bij Jet2 altijd betaald te worden. Warme maaltijden kunnen vooraf tijdens het boeken van je ticket tot 5 dagen voor je vliegtuig vertrekt online besteld worden, je hebt daarbij de keuze uit maar liefst 11 verschillende gerechten, waaronder een typisch Engels ontbijt, kip piri-piri en echte Engelse ‘bangers & mash’. Daarnaast zijn er ook diverse kindermenu’s waaruit je kunt kiezen. Heb je iets te vieren, dan kun je ook een fles champagne bestellen die tijdens je vlucht door het vliegpersoneel van Jet2.com wordt opengeplopt. Jet2 biedt geen inflight entertainment aan tijdens de vlucht, dus als je je niet wil vervelen kun je het beste je smartphone, tablet of laptop meenemen, mits deze in vliegtuigmodus kan worden gezet. In de stoelzak voor je vind je daarnaast het boordmagazine JetAway, dat boordevol handige reistips en andere nuttige informatie staat.

Punctualiteit Jet2

De punctualiteit van Jet2 is goed te noemen. Van april 2016 tot maart 2017 bedroeg het punctualiteitspercentage van Jet2.com volgens het statistisch bureau OAG gemiddeld 84,8%.

Jet2

5,0/5
Gebaseerd op 17313 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.