Kaart

Zuid-Amerika

Zuid-Amerika is een groot continent dat voor een groot deel op het zuidelijk halfrond ligt, tussen de Atlantische en Grote Oceaan. Tot de grootste landen van Zuid-Amerika behoren Brazilië, Argentinië, Bolivia en Peru, maar daarnaast telt het continent nog talloze kleinere landen, waaronder het langgerekte Chili, het prachtige Ecuador en de voormalige Nederlandse kolonie Suriname. Aangezien het vrijwel onmogelijk is om het hele continent in één vakantie te doorkruisen kunt u het beste eerst bepalen waar u naartoe wilt gaan voordat u vliegtickets Zuid-Amerika gaat boeken.

Bestemmingen in Zuid-Amerika

Wie goedkope vliegtickets Zuid Amerika zoekt kan kiezen uit talloze bestemmingen. Gaat uw voorkeur uit naar een strandvakantie, dan kunt u denken aan badplaatsen in Brazilië als Porto de Galinhas, Ilha do Mel, Praia do Forte, Pipa, Fortaleza en natuurlijk het beroemde strand Copacabana Beach in Rio de Janeiro. Ook in Argentinië kunt u heerlijk aan het strand liggen, bijvoorbeeld in Pinamar, Cariló of Mar de las Pampas, maar mogelijk wilt u uw vakantie naar dit land combineren met een bezoek aan de prachtige stad Buenos Aires of , misschien gaat u liever in de winter naar dit land voor een bijzondere skivakantie in Patagonië, bijvoorbeeld in het beroemde skiparadijs San Carlos de Bariloche.

Voor doorgewinterde backpackers die met een klein budget reizen biedt Zuid-Amerika ook veel mogelijkheden. Eén van de goedkoopste bestemmingen in Zuid-Amerika is Peru, dat vooral populair is vanwege het prachtige Machu Picchu, het mooie historische stadje Cuzco en het even zo bijzondere plaatsje Arequipa.

Ook het mooie Ecuador staat bij veel reizigers op het verlanglijstje, niet in de laatste plaats omdat u vanaf hier een boottocht kunt maken naar de Galapagos eilanden. Op het vasteland van Ecuador valt eveneens veel te zien, interessante bestemmingen zijn bijvoorbeeld de steden Quito en Cuenca en het populaire strand Montañita.

Populairste bestemming in Zuid-Amerika en topattracties

Tot de populairste toeristische bestemmingen van Zuid-Amerika behoort in ieder geval Suriname, een voormalige Nederlandse kolonie waar de meeste inwoners gewoon Nederlands spreken. Suriname telt talloze prachtige natuurgebieden, waaronder het Brownsberg Natuurpark, Raleigh Falls en het Brokopondostuwmeer. Daarnaast is het in de hoofdstad Paramaribo goed toeven, want u kunt hier niet alleen lekker eten of een drankje drinken maar ook Fort Zeelandia en Fort Nieuw-Amsterdam bekijken, naar de beroemde Vogeltjesmarkt gaan of de Paramaribo Zoo, de Cultuurtuin en het presidentiële paleis met haar prachtige palmentuin bezoeken.

Tip

Gaat u op vakantie naar Argentinië en wilt u in vervoering worden gebracht door de tango? Ga dan naar de wijk San Telmo in Buenos Aires, want hier wordt vrijwel elke avond in de zomer op de Plaza Dorrego de tango gedanst. Rondom het plein vindt u allerlei souvenirstalletjes, en daarnaast zijn er in deze wijk veel cafés en restaurants te vinden waar u heerlijk kunt genieten van een Argentijnse biefstuk, die u wegspoelt met een glas lokale malbec wijn. 

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.